Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Jadual Servis VTS 200

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
vortexring
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 34
Join date : 2012-02-12
Age : 32
Location : butterworth, kampar, kuala lumpur, kuala pilah

PostSubject: Re: Jadual Servis VTS 200    Tue Apr 10, 2012 3:38 pm

puterapenang wrote:
untuk makluman...(dgn rasa dukacitanya... Crying or Very sad )..

aku dh wat first servis (1000km)...kat authorized dealer sym la...tkyah la bgtau nama kedai...
yg tk best tu...bukan dia servis..tp tukar minyak itam jer...cleaning ker..flushing ker..ape ker..waima satu nat pun tk check...mmg kene pangkah la kedai tu utk next 3000km servis..
kedai mane tu bro? takut2 tepegi pulak.
Back to top Go down
zak2one
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2012-04-17
Location : Temerloh, Pahang

PostSubject: Re: Jadual Servis VTS 200    Wed May 02, 2012 3:29 am

Salam semua...

hamba nak tumpang tanya sikit...

dalam jadual tu ade tulis crankcase blow by overflow pipe..replacement every 2000km....

apekah itu? bole siapa2 bagi penerangan....
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Jadual Servis VTS 200    Wed May 16, 2012 6:50 pm

Hamzahw bole jwb nih!
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Jadual Servis VTS 200    Fri Sep 13, 2013 4:23 am

Saya pun baru jer gi buat 1st servis @ 400km baru ni. Kat kedai main (Jln Segambut atas). Kalau ikut kedai distributor / call service centre Jln Segambut nie (cakap dgn cik receptionist) diorg memang suruh datang servis masa 1000km, tapi dah pasal dalam buku manual cakap 1st 300km kene pi "Inspection" dan tukar minyak hitam, saya redah juga ke kedai servis tu..

Sampai sini, cik receptionist tu mmg macam tak nak register je motor tu, tapi lepas jumpa pomen dan sembang ala kadar, dia setuju utk tukarkan minyak hitam dengan gear..

Tapi mmg aah lepas tukar minyak hitam ada rasa lain sikit bila henjut atas jalan. Terasa lancar.


BARDHAL 1 & BARDHAL 2.
Sape pakai kereta tak pasti tahu ke tak pasal minyak Bardhal nie.. tapi say dah test ke dua nya pada kereta2 saya (satu > 10 tahun, satu lagi baru 4 tahun), memang rasa best sangat... Enjin yg dituang Bardhal 1 (kerete < 4 tahun) jadi lebih senyap masa idling.. dan RPM dia tak gegar sangat.. steady jer.. kereta yg dituang Bardhal 2 pulak, terasa lari lebih padu atas jalan...

Tu nak check, kalau kalau sini ada rakan forumer pernah tuang minyak Bardhal nie dalam SYM VTS200? ada beza tak?? lagi best ke lagi tak best?
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
azmiyas
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2014-03-25
Age : 35

PostSubject: Re: Jadual Servis VTS 200    Wed May 14, 2014 7:47 am

As-salam Otai2 Sym/VTS 200

Ada sape2 pernah try Petronas Synthium Moto Scooter 10W-40? just nak tahu keberkesanan minyak enjin ni kalau dibubuh pada VTS 200..

terima kaseh
W2956P





Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Jadual Servis VTS 200    Today at 5:07 pm

Back to top Go down
 
Jadual Servis VTS 200
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Similar topics
-
» Servis berkala selepas habis waranty 10000km
» Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
» Acara menukar set jarum & servis carb GTS/VTS200
» Post pertama - Servis pertama
» betulkah setiap 1000km kena servis vts200?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: