Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 6:25 am

Faz wrote:
koji.. bole tahan jugak senarainya.. mcm pegi sopping.. kos agak2 riban ke?
riban bro...







_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 45
Location : MEX

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 6:29 am

gulp !! berkilau spt regenya... heh...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 6:34 am

Hahahaha.... dah nak laju Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 45
Location : MEX

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 6:58 am

ingat smlm satu cput SE potong berdesup ilang.. silap2 brader tuh dah upgrade kot. Brader biasa menten rpm 6-7k jer.. Very Happy
Back to top Go down
Pailang Kem
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2012-09-19
Age : 44
Location : Kg Melaka Bt 9 Cheras

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 7:49 am

kena tunggu duit dari langit laaa nampak gayanya...kalau nak berdesupp
Back to top Go down
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 45
Location : MEX

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 7:52 am

Bro pailang.. tu kena berguru ngan ayah pin.. Laughing
Back to top Go down
Pailang Kem
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2012-09-19
Age : 44
Location : Kg Melaka Bt 9 Cheras

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 7:55 am

ayah pin pun sekarang pakai basikal tuo brand Raleigh jerr Very Happy
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Dec 05, 2012 1:25 pm

Aper pakai basikal..
Ayah Pin pakai teko jee...
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Dec 06, 2012 4:58 am

pailang lain...
dia GTS..blok seramik....
berdesup..moto dia..hahahaha
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Dec 06, 2012 6:28 am

koji wrote:
Faz wrote:
koji.. bole tahan jugak senarainya.. mcm pegi sopping.. kos agak2 riban ke?
riban bro...







wow..bro koji, mana leh dapat barang2 ni? patutla power mto bro..
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Dec 06, 2012 6:50 am

saya baru nak tanya....awak dah tanya...

wow...mmg hebat moto bro koji
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Dec 06, 2012 7:58 am

AmaD BkW6301 wrote:
koji wrote:
Faz wrote:
koji.. bole tahan jugak senarainya.. mcm pegi sopping.. kos agak2 riban ke?
riban bro...







wow..bro koji, mana leh dapat barang2 ni? patutla power mto bro..
Saya beli dari ITaly... ORI part woo Razz


apaizul wrote:
saya baru nak tanya....awak dah tanya...

wow...mmg hebat moto bro koji
Memang hebat, cakap sambil cekak pinggang dengan muka gaya riak Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Fri Dec 07, 2012 7:32 am

Bro polini ni jenis ni kat mana ada jual?

Kt kedai jamu yg jual polini pati ikan haruan tu xsama ke?

sory nubis tumpang bertanye..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Fri Dec 07, 2012 10:13 am

AmaD BkW6301 wrote:
Bro polini ni jenis ni kat mana ada jual?

Kt kedai jamu yg jual polini pati ikan haruan tu xsama ke?

sory nubis tumpang bertanye..
Harem amad kusdadinata... kau cari kat pasar borong selangor...ade kot Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Pailang Kem
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2012-09-19
Age : 44
Location : Kg Melaka Bt 9 Cheras

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Sat Dec 08, 2012 6:09 am

koji wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Bro polini ni jenis ni kat mana ada jual?

Kt kedai jamu yg jual polini pati ikan haruan tu xsama ke?

sory nubis tumpang bertanye..
Harem amad kusdadinata... kau cari kat pasar borong selangor...ade kot Very Happy
Koji-kat situ ada jual jugak Polini tapi yang dijual polident ubat gigi...hehehehehe Very Happy
Back to top Go down
polloi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 56
Join date : 2012-11-07

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Mon Dec 10, 2012 6:46 am

mtor asik manjat bukit je..rpm mmg tinggi..7+
kmj mmg rendah la.

tak biasa pakai scoot..kate pomen tak biasa pakai.tu pasal mtor rasa berat.


test top pon leh gi 120 je..
Back to top Go down
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Sat Jan 19, 2013 12:07 pm



pakai ron 95 liat skit..

kalau ron 97 160+ bleh cecah..

Wink
Back to top Go down
erwanshah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-12-29
Age : 36

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Sat Jan 19, 2013 2:17 pm

Perh.. 150kmh.. Pakai ron97 terus mencanak camni ke
Back to top Go down
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Sat Jan 19, 2013 2:47 pm

erwanshah wrote:
Perh.. 150kmh.. Pakai ron97 terus mencanak camni ke

Pakai ron 95 liat la nak dpt 160..

Pakai ron 97 trus outmeter..

Tu pakai ron 95 tu..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Mon Jan 21, 2013 4:04 am

Bleh la mintak bro fendyxr2 share apa yg dia dah bikin kt siput dia Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Mon Jan 21, 2013 5:30 am

Smile

Enjin SYM ni memang mantopss buat la apa pun..
Alhamdulillah sampai la ni blum berderai.. Hihihi..

Back to top Go down
natzar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-05-18
Location : kangar

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Mon Jan 21, 2013 8:08 am

Abg fendi sudah sampai...hehe
Back to top Go down
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Mon Jan 21, 2013 8:21 am

Hahaha.. Lama tak masuk sini bro..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Mon Jan 21, 2013 12:14 pm

fendyxr2 wrote:
Smile

Enjin SYM ni memang mantopss buat la apa pun..
Alhamdulillah sampai la ni blum berderai.. Hihihi..

cuciter modifikasi yg bro dah buat smpi bleh outmeter tu. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Mon Jan 21, 2013 1:34 pm

pergh .. lajunya .. cvt set tukar racing punya ke tu ..
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Today at 6:59 pm

Back to top Go down
 
Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 12 of 15Go to page : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next
 Similar topics
-
» Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
» TUKAR BAJU UTK SIPUT ANDA????
» setting jam di meter siput
» top speed 250i
» speedometer kong

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: