Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 setting rig atau radio set amateur pada sym anda...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Sun Jul 03, 2011 6:40 am

salam...ingin berkongsi tentang aksesori untuk meletakkan peralatan radio...
terima kasih....
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Fri Jul 08, 2011 4:48 am

dah buat ke bro? brp kos die?
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Fri Jul 08, 2011 12:56 pm

uuuiihhh...minat nieh...laa dok merancang...mana nak letak handy...rig xpakai kot...susah kalo ujan nanti...handy leh cabut jaa
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Fri Jul 08, 2011 1:45 pm

Dah penah jumpa.. abg chop jkr.. dulu dia pakai vts..complete set radio dia.. eh, nie set radio amateur ka atau radio techno bang a boom??
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Tue Jul 12, 2011 5:16 am

en galol ada x yg bule masuk pdrive ka..lagi syok!
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Tue Jul 12, 2011 10:19 am

dua2..radio amatur dan radio boom boom..hamba dah pasang tapi..serabut jadinya...kalau pakai handy je okay la tapi tak nampak elegance..hehe...tgh bawa motor nak tx boleh tapi rasa lain mcm je..nak rx je dah memadai...nak tebuk2 sayang....antenna mak oi mc101 kat blakang...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Tue Jul 12, 2011 12:01 pm

tepek gambar la bro Peh, baru nmpk terang! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Fri Jul 15, 2011 12:11 pm

betol2...tepek laa gambaq sket...


aku akan tetap pasang handy jer...rig xmo layan...memang laa senang nak tx rx tapi susah kalo ujan...

lagi pon handy leh masuk ptt or hands free...rasanya xsusah kot melainkan kalo pakai FF memang apa pon xbleh...

bro PEH pakai rig apa..???
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: setting rig atau radio set amateur pada sym anda...   Today at 11:06 pm

Back to top Go down
 
setting rig atau radio set amateur pada sym anda...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» setting jam di meter siput
» apa yang tak sodap tentang SYM 200 anda..cer cite.
» TW - 4.1 - Problem setting my locale! HELP!
» Stockfish amaizing Setting#
» what is the best GUI, Time Setting, Book and Engine for 14 sec per move game?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: