Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 naik highway kena potong ngan kapcai

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 9:23 am

atas highway dah 120 dah,
tapi motor moped 135 selamba potong...geram den...
rxz 150 kan, tapi laju lagi dari vts 200...
awat moto kita tak laju cam depa?
Back to top Go down
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 9:33 am

nak banding scooter ngan moto lain mmg bole le...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 1:55 pm

Kalau nak bandingkan moto 2 stroke yg ada clutch mmg tak dapek la...kalau moto cub boleh la siput potong..keke? LC standard mmg kita leh kejar....kalau LC dah bikin x dapek la....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 2:42 pm

nk ikutkn nk kjar mne2 moto pon payah gk melainkn siput gondang kite ni dh dimodified serba sikit..LC stended kalo nk kejar pon tercirit gk aku rse...dh byk kali try. heheee..cube tgk keadaan fizikal siput kite dlu dgn ridernye..jika dicampurkn dgn berat motor dgn berat rider dh bpe ratus kilogram plak Razz ini nk mengejar muto2 yg selim melim mmg agak cirit sket ler..lain ler siput kite di naked kan...baru seksi sket..time tu bleh nk kejor er6.. lol!

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 3:18 pm

depa siap cucuk rapat lagi siput den...dah tau tk leh pegi dah...den buat bodo je la ...kikikiki
Back to top Go down
nasrah_m
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2011-09-07
Age : 41
Location : Sungai Buloh

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 3:29 pm

Aku rasa motor aku motong LC ada ler... tapi starting kat trafik light ler... kalau kat hway tu siput nie boleh tapau LC... brani ngan tidak aje ko full trottle...

Sebab tu aku ajar motor aku bila kluar aje kedai aku dah blasah rem sehingga 130km/h..
skrg dah tak reti nak slow dah....
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 4:40 pm

Aku hari tu ada main ngan LC kawan masa nak gi keje..aku perah 120km/h, LC member aku dah meter 150km/h.. Setengah kilo aku tinggalkan dia dkt higway NPE.. Sampai office dia bengang ngan aku...kekekee

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 5:07 pm

maksudnya 120 siput kita tk sama ngan 120 moped?
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jan 29, 2012 5:58 pm

akupunya wrote:
maksudnya 120 siput kita tk sama ngan 120 moped?

hehehe....mana nak samanya........ pasal tu geng2 kapcai... bila cakap siput ni boleh lari 130km jer dia senyum jer......hahaha apa barang moto besar laju tu ajer...... tapi hakikatnya ..... kalau moto kapcai meter dia 130km........ alamat makan asap aje la.... ngan siput ni.........hehehe

biasanya den kalau kat highway.... takde budak lc yg boleh follow.... melainkan lc yang dah bikin...... kalau rxz tu..... tak boleh buat ape la.... dah moto 2 stroke.......

moralnya nak laju lagi....ambik jer maxsym 400i........hahahaha....
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Mon Jan 30, 2012 5:14 am

fadzliSYM wrote:
akupunya wrote:
maksudnya 120 siput kita tk sama ngan 120 moped?

hehehe....mana nak samanya........ pasal tu geng2 kapcai... bila cakap siput ni boleh lari 130km jer dia senyum jer......hahaha apa barang moto besar laju tu ajer...... tapi hakikatnya ..... kalau moto kapcai meter dia 130km........ alamat makan asap aje la.... ngan siput ni.........hehehe

biasanya den kalau kat highway.... takde budak lc yg boleh follow.... melainkan lc yang dah bikin...... kalau rxz tu..... tak boleh buat ape la.... dah moto 2 stroke.......

moralnya nak laju lagi....ambik jer maxsym 400i........hahahaha....
Racun tuh suruh amik maxsym..kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
deant
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2012-06-10
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jun 12, 2012 11:36 am

racun bro koji suh amik maxsym gak hahahhahahaa
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jun 12, 2012 11:52 am

siput aku, nk polow ex5 pun xsempat!
polow awek bwk ego lagi nyaman! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
yellow200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 68
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Jun 20, 2012 4:47 am

akupunya wrote:
atas highway dah 120 dah,
tapi motor moped 135 selamba potong...geram den...
rxz 150 kan, tapi laju lagi dari vts 200...
awat moto kita tak laju cam depa?


hmm, biasa tu, memang selalu aku kena ayam kat hway, jgnkan lc, klx 150 pun ayam aku, tapi ada aku kesah... senyum jer...
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Jun 20, 2012 7:20 am

jadi pendidikan moral nya ialah jangan naik highway...

ahakas.s....ssss.... rajin lak spam hari ni.
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Fri Jun 22, 2012 6:46 am

aku kerap kali kena potong dgn kapcai kat highway.. Laughing biarkan saje, mula2 dlu sakit hati jugak..tapi lama2 aku dah malas layan, sbb tau motot kita ni dah la skuter, xde gear, cc kecik nak dibandingkan dgn body, badan owner lg yg berat.. Laughing Laughing

tapi kdg2 kalo dpn tu ada trafik lite aku balas balik...try tgk pickup mcm mane moto ni.. Razz
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Fri Jun 22, 2012 7:26 am

carliph wrote:
aku kerap kali kena potong dgn kapcai kat highway.. Laughing biarkan saje, mula2 dlu sakit hati jugak..tapi lama2 aku dah malas layan, sbb tau motot kita ni dah la skuter, xde gear, cc kecik nak dibandingkan dgn body, badan owner lg yg berat.. Laughing Laughing

tapi kdg2 kalo dpn tu ada trafik lite aku balas balik...try tgk pickup mcm mane moto ni.. Razz

betul tu... jgn layan sgt motor2 lain kat highway... nnt rasa mcm nak race ajee...

ride safe..
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Fri Jun 22, 2012 9:40 am

traffic light pickup ... we are the king and queen Hayubusa den layan gak tpi 20 meter je laaa!!! Shocked
Back to top Go down
seniman nunui
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-05-06
Age : 38
Location : alor setar, kedah

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Fri Jun 22, 2012 3:08 pm

aku musykil jugak la....masa drive, meter kat siput 120km/j...tp kat GPS cuma 110km/j je....gps ni plak bila aku guna dlm kereta speed sama plak dgn speed meter kereta aku...adakah speed siput aku x menunjukkan tahap keupayaan yang sebenar....?
Back to top Go down
http://rizansaad.blogspot.com/
sym_pekak
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2012-04-10

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Fri Jun 22, 2012 4:11 pm

betul la tu bro , aku ride 140km/h gps record max speed baru 125km/h .. patut la byk lc, bole potong aku.
Back to top Go down
yellow200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 68
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Mon Jun 25, 2012 5:43 am

ceh try gps kat lc plak.....Smile
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jun 26, 2012 9:42 am

yellow200 wrote:
ceh try gps kat lc plak.....Smile

hahahhaha..gua setuju yg tu.. Laughing
Back to top Go down
sym_pekak
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2012-04-10

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Fri Jul 06, 2012 7:57 pm

smlm test dgn lc13s baru adik ipar aku , mmg x bole potong atas hiway aku dh 130km/h duk blkg dia , pastu turun bukit br la aku dpt potong itu lc.. haha , susah tul rase , bengang+malu je , tanye owner top dia baru 130/kmh . Ade ke brg racing leh upgrade kasi 150km/h ke ? selalu sgt kene tapau dgn cubcai ni .
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Sun Jul 08, 2012 4:35 pm

sym_pekak wrote:
smlm test dgn lc13s baru adik ipar aku , mmg x bole potong atas hiway aku dh 130km/h duk blkg dia , pastu turun bukit br la aku dpt potong itu lc.. haha , susah tul rase , bengang+malu je , tanye owner top dia baru 130/kmh . Ade ke brg racing leh upgrade kasi 150km/h ke ? selalu sgt kene tapau dgn cubcai ni .

design siput ni bkn utk speed...pickup yes...but not speed..tgk la rupa bentuk dia camne..
lain la kapcai or superbike..tu mmg utk speed...
kalu rse nk laju...leh jer..tukar ker maxsym 400cc..heheehe...
jgn nnti tgh laju...belting putus...naya ko...
Back to top Go down
yellow200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 68
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Mon Jul 09, 2012 1:00 pm

sym_pekak wrote:
smlm test dgn lc13s baru adik ipar aku , mmg x bole potong atas hiway aku dh 130km/h duk blkg dia , pastu turun bukit br la aku dpt potong itu lc.. haha , susah tul rase , bengang+malu je , tanye owner top dia baru 130/kmh . Ade ke brg racing leh upgrade kasi 150km/h ke ? selalu sgt kene tapau dgn cubcai ni .

standard la tu...tak yah bengang dan malu...itu je vts mampu, next time kalau nak test, minyak isi singggit jer, kasi ringan, kosongkan bawah seat, seat cabut lapik span jer ( aku pernah wat masa nak balut seat dulu )


Back to top Go down
mosfet83
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2012-06-08
Location : Bandar Baru Bangi

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Mon Jul 09, 2012 1:17 pm

tak perlu banding 2 kelas yang berbeza, dibina utk 2 tujuan berlainan ...
Back to top Go down
http://www.farrahdiana.com
Sponsored content




PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Today at 6:59 pm

Back to top Go down
 
naik highway kena potong ngan kapcai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» naik highway kena potong ngan kapcai
» vts200 kena speedtrap
» KAPCAI BONUS 110
» siput punya fork (suspension) depan
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: