Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 naik highway kena potong ngan kapcai

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jul 10, 2012 4:10 am

mosfet83 wrote:
tak perlu banding 2 kelas yang berbeza, dibina utk 2 tujuan berlainan ...

yeap setuju..
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jul 10, 2012 5:32 am

Grade jockey pun kono tgk jugakk!! Razz lol!
Back to top Go down
sym_pekak
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2012-04-10

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jul 10, 2012 11:31 am

yellow200 wrote:
sym_pekak wrote:
smlm test dgn lc13s baru adik ipar aku , mmg x bole potong atas hiway aku dh 130km/h duk blkg dia , pastu turun bukit br la aku dpt potong itu lc.. haha , susah tul rase , bengang+malu je , tanye owner top dia baru 130/kmh . Ade ke brg racing leh upgrade kasi 150km/h ke ? selalu sgt kene tapau dgn cubcai ni .

standard la tu...tak yah bengang dan malu...itu je vts mampu, next time kalau nak test, minyak isi singggit jer, kasi ringan, kosongkan bawah seat, seat cabut lapik span jer ( aku pernah wat masa nak balut seat dulu )



yg aku bengang bkn sbb pe , sbb aku konfiden sgt kwn2 dlm ni kate leh gi 140-150 tapau kapcai , tu yg aku teracun beli.. huhu . Last2 nak g 130 pun punya la susah . Tapi xpe bab bawa brg dgn keselesaan mmg best tank pun besar pueh hati . Pasal power tu mmg x pueh ati mitos je .
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jul 10, 2012 11:50 am

wah, kawan2 yg mana tu ckp bleh pegi 140-150 tu?
nk kena p menuntut ngn beliau tu!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Jul 10, 2012 12:20 pm

Mie-G wrote:
wah, kawan2 yg mana tu ckp bleh pegi 140-150 tu?
nk kena p menuntut ngn beliau tu!

aku nak ikot ko mie g

brp ongkosnya
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Jul 11, 2012 9:48 am

Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Thu Jul 12, 2012 4:08 am

AmaD BkW6301 wrote:
Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha

Laughing Laughing Laughing Laughing

lc ni biasanya yg laju2 tu budak2 muda..mmg hati kering punya..kalo yg dah berumur sikit bawak mmg akan nampak perlahan dr kita.. Smile
Back to top Go down
sym_pekak
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2012-04-10

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Thu Jul 12, 2012 10:11 am

carliph wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha

Laughing Laughing Laughing Laughing

lc ni biasanya yg laju2 tu budak2 muda..mmg hati kering punya..kalo yg dah berumur sikit bawak mmg akan nampak perlahan dr kita.. Smile


haha , mmg berkesan cara tu .


Betul tu carlip , klu yg kite dapat potong tu semua yg bwk relax , tp klu dorg betul2 perah mmg susah atau x dapat nak saing .
Back to top Go down
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Fri Jul 13, 2012 6:56 am

carliph wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha

Laughing Laughing Laughing Laughing

lc ni biasanya yg laju2 tu budak2 muda..mmg hati kering punya..kalo yg dah berumur sikit bawak mmg akan nampak perlahan dr kita.. Smile


setakat aku dok bwk kt highway x berani plk depa potong aku...bdk lc ni...dok len kanan terus... Very Happy
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
hidz73
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-11-29
Age : 43
Location : USJ Subang Jaya Selangor

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Aug 01, 2012 8:33 am

bini aku kata...takyah laju2...kata nak bt pi opis ja moto ni...ingat org yg tersayang...hahahaha...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Aug 01, 2012 9:33 am

hidz73 wrote:
bini aku kata...takyah laju2...kata nak bt pi opis ja moto ni...ingat org yg tersayang...hahahaha...
Hahahaha...macam tu jgk KDN aku pesan...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 31
Location : Sentul

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Aug 01, 2012 10:23 am

bini aku plak pesan,dah sampai ofis call dia..haha
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Aug 01, 2012 10:57 am

warcrank wrote:
bini aku plak pesan,dah sampai ofis call dia..haha
Hahahaha...risau la tuh...kalau tak call susah hati dia plak Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
onesabry
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-12-10
Age : 33
Location : putra heights

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Dec 17, 2013 11:44 pm

Penah pakai lc.selalu je kene tapau ngan modenas alegan.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Wed Dec 18, 2013 11:13 am

onesabry wrote:
Penah pakai lc.selalu je kene tapau ngan modenas alegan.
kena tapau ngn ex5 lagi haru! Suspect 

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
jingut
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-05-15
Age : 37

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Dec 24, 2013 5:48 am

penah sekali motor aku clock 145km/h@elite, tp EX5 dok cucuk angin.poning jgk.
Back to top Go down
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2013-12-05
Age : 41

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Tue Dec 24, 2013 8:27 am

jingut wrote:
penah sekali motor aku clock 145km/h@elite, tp EX5 dok cucuk angin.poning jgk.
EX5 pun ada pakai toyol kut
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Thu Dec 26, 2013 5:21 am

jingut wrote:
penah sekali motor aku clock 145km/h@elite, tp EX5 dok cucuk angin.poning jgk.
EX5 mmg lejen wooo... Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   Today at 4:59 am

Back to top Go down
 
naik highway kena potong ngan kapcai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» naik highway kena potong ngan kapcai
» vts200 kena speedtrap
» KAPCAI BONUS 110
» siput punya fork (suspension) depan
» CADANGAN RIDE SANTAI KE MUAR/BATU PAHAT (05 & 06 MEI 2012)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: