Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 KAPCAI BONUS 110

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: KAPCAI BONUS 110   Tue Apr 05, 2011 12:41 pm

Ada sesiapa guna pakai in kapcai SYM Bonus 110 ka????Boleh ke lenjan macam kapcai 110 yg lain??
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Apr 05, 2011 1:48 pm

Pi lah tengok kilang SYM BOnus brapa bijik masuk workshop balik.. hehehe..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Apr 05, 2011 3:03 pm

tu la..engar banyak yg problem bonus ni..apa problem dia ar????dengar kata banyak tersusun kat SYM alma??????
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Apr 05, 2011 3:06 pm

Aku tak cadangkan hang amik motor nie.. baik hang simpan amik Wave terus.. aku dengar dari budak kilang sendiri kualiti dia beza sgt banding dgn SYM lain mcm GTS/EVO.. enjin dia made in Vietnam.. ada kes engkol tercabut tak sampai sebulan..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Apr 05, 2011 3:41 pm

encikgalol wrote:
Aku tak cadangkan hang amik motor nie.. baik hang simpan amik Wave terus.. aku dengar dari budak kilang sendiri kualiti dia beza sgt banding dgn SYM lain mcm GTS/EVO.. enjin dia made in Vietnam.. ada kes engkol tercabut tak sampai sebulan..
tul la...dok heran juga...murah bangat bg 110cc...siap sport rim, starter dan disk break depan....lebih kurang sama ngan CT100 yg cuma ada starter saja....
Back to top Go down
Emkay
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-06-26

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Sun Jun 26, 2011 3:58 pm

Salam,

Aku x tau fakta sebenar te ntang kualiti yg ada pada moto bonus ni. Bagi kita rakyat msia, produk dr china, korea, taiwan ni kita gelar cap ayam dan x percaya langsung dgn kualiti depa.

Tapi aku respek mat saleh kt USA, depa order moto dari china ni selamba je. Sampai kt rumah masih dlm kotak lagi. Pastu kena pasang sendiri lak tu. Setakat yg aku baca, x seorg pun ada masalah sampai rosak teruk. IMHO lah, kita ni xde cukup ilmu. Kita buat sesuatu ikut2an. Klu baca forum kt USA ni, mereka bangga dgn moto skuter 50cc made in china mrk. Klu kt msia mmg x pandang la moto 50cc ni. Apatah lagi klu jenama spt SUNL, LINGHAI dsbnya.

Moral of the story, x perlulah kita jadi sebarkan pekara2 yg kita sendiri x tau hujung pangkal. X baik. Sya ada jumpa dgn pengguna bonus ni, dia org kata xde masalah pun. Infact, injin bonus ni serupa dgn modenas CT100. Cuba klik pada link kat bawah ni, bagus utk buka minda


http://x1scooters.com/pdi.html


Last edited by Emkay on Sun Jun 26, 2011 4:06 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Tambah url link)
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Sat Jul 23, 2011 2:35 pm




http://x1scooters.com/pdi.html[/quote]
menarik gak link tu...tebukak sikit minda
Back to top Go down
pyrexdevygor
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2011-07-28

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Thu Jul 28, 2011 10:38 am

stakat ini...bagi saya ok je...tak ada plak masalah dgn bonus 110 ni....dah 2 minggu sya guna motor ni.....enjin ok je
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Thu Jul 28, 2011 6:18 pm

pyrexdevygor wrote:
stakat ini...bagi saya ok je...tak ada plak masalah dgn bonus 110 ni....dah 2 minggu sya guna motor ni.....enjin ok je
lagi 2 bulan kasi update kalau ada apa2 hal "sharing is caring" hehe
Back to top Go down
hayatiaz
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2011-08-16

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Aug 17, 2011 5:36 pm

sebenarnya enjin sym mmg dah lama di Malaysia..cuma kita tak perasan sbb yg guna model dan SYM adalah modenas...enjin bonus tu upgrade dari enjin CT100 modenas...dulu Kriss100...modenas bergantung pd enjin SYM ni...mmg CT100 je yg boleh di jual di Malaysia..elegan 150..pun mtr SYM ...joyride150..yg elegan200 pun model dr SYM...jd apa kita nak risau..ramai pengguna mtr modenas SYM dimalaysia
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Thu Aug 18, 2011 3:45 am


cantiknya!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Mon Nov 21, 2011 5:42 am

Alamak gambar dpt tgk separuh je...kena tak load habis gambar nih?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
eross
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Nov 22, 2011 2:09 pm

merupakan pengguna bonus 110 dekat 1 tahun lebih....syukur tak ada masalah...regular oil change guna motul techosys....masa beli dulu 120kmh senang2 jer....lepas tu kasi turun sikit sproket guna 35t pickup cun lagi dan top speed pun dah ada...maklumlah agak long distance dari sri kembangan ke damansara...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Nov 22, 2011 3:29 pm

Eross bila nak upgrade ke sym vts 200? Baru seronok nak travel from seri kembangan ke damansara...hehehe

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Nov 22, 2011 5:08 pm

hayatiaz wrote:
sebenarnya enjin sym mmg dah lama di Malaysia..cuma kita tak perasan sbb yg guna model dan SYM adalah modenas...enjin bonus tu upgrade dari enjin CT100 modenas...dulu Kriss100...modenas bergantung pd enjin SYM ni...mmg CT100 je yg boleh di jual di Malaysia..elegan 150..pun mtr SYM ...joyride150..yg elegan200 pun model dr SYM...jd apa kita nak risau..ramai pengguna mtr modenas SYM dimalaysia

terbaik bro......... biasa la brand lain yang dah world class pun ada masalah jugak..... dah jadi kebiasaan orang kita cukup fanatik dengan brand atau jenama........ kena tunggu 10 tahu lagi SYM boleh jadi jenama unggul jugak kat m'sia nih.....hahaha...

sementara nak tunggu SYM nih jadi lagenda.......... kita pakai jer..... rosak repair la.... apa yg pelik sangat... brand yamaha pun kena rempit ada yang Jem jgk.... boleh cicah roti.... honda pon sama ...cuma tak jadi isu sangat la....... pasal ramai yang dok sokong dari yang dok sumpah.................

jangan marah aaaaa........ den cuma bagi cadangan dan pendapat jer...... pendapat ajer tau.......hahaha........
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Nov 23, 2011 4:21 am

Eross, seri kembangan kt mana?
aku duk Tmn Impian Ehsan tu. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
faris
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2012-01-12
Age : 31
Location : Sg. Buloh

PostSubject: Terbaek!!!   Thu Jan 12, 2012 1:42 am

fadzliSYM wrote:
hayatiaz wrote:
sebenarnya enjin sym mmg dah lama di Malaysia..cuma kita tak perasan sbb yg guna model dan SYM adalah modenas...enjin bonus tu upgrade dari enjin CT100 modenas...dulu Kriss100...modenas bergantung pd enjin SYM ni...mmg CT100 je yg boleh di jual di Malaysia..elegan 150..pun mtr SYM ...joyride150..yg elegan200 pun model dr SYM...jd apa kita nak risau..ramai pengguna mtr modenas SYM dimalaysia

terbaik bro......... biasa la brand lain yang dah world class pun ada masalah jugak..... dah jadi kebiasaan orang kita cukup fanatik dengan brand atau jenama........ kena tunggu 10 tahu lagi SYM boleh jadi jenama unggul jugak kat m'sia nih.....hahaha...

sementara nak tunggu SYM nih jadi lagenda.......... kita pakai jer..... rosak repair la.... apa yg pelik sangat... brand yamaha pun kena rempit ada yang Jem jgk.... boleh cicah roti.... honda pon sama ...cuma tak jadi isu sangat la....... pasal ramai yang dok sokong dari yang dok sumpah.................

jangan marah aaaaa........ den cuma bagi cadangan dan pendapat jer...... pendapat ajer tau.......hahaha........

Terbaekla.. I'm giving it a try. dh booked. tgu angkat isnin ni, insyaALLAH..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Thu Jan 12, 2012 4:16 am

Tahniah bro Faris.
nnt dah pakai jgn lupa bg review ya! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
eross
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Sun Jan 15, 2012 10:43 am

koji wrote:
Eross bila nak upgrade ke sym vts 200? Baru seronok nak travel from seri kembangan ke damansara...hehehe

belum cukuppp fulus nye bang...tapi bila tgk VTS ni main lane kanan jer...bedesup...aiii..teracun jugak...
Back to top Go down
eross
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2011-11-22

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Sun Jan 15, 2012 10:44 am

Mie-G wrote:
Eross, seri kembangan kt mana?
aku duk Tmn Impian Ehsan tu. Wink

saya duk kat desa serdang belakang minlon tuh... Basketball
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Mon Jan 16, 2012 4:03 am

eross wrote:
Mie-G wrote:
Eross, seri kembangan kt mana?
aku duk Tmn Impian Ehsan tu. Wink

saya duk kat desa serdang belakang minlon tuh... Basketball
owh..dekat dah tu.
kitorang kadang2 ada buat TT kt Alif Bistro kt Pekan Batu 11.
jom la join kalau free. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
armcool89
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2012-03-06
Age : 26
Location : damansara damai

PostSubject: dah 3bulan sy pakai motor sym 110...xder masalah pown..cume tukar sikit jer lah   Tue Mar 06, 2012 8:29 am

[b]
Back to top Go down
Alansoo
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Mar 13, 2012 8:29 am

Hi, baru join, sudah guna SYM Bonus dekat 3 bulan, tak ade masalah langsung cuma pick up kurang jer...

Duk kawasan BM
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Mar 13, 2012 8:44 am

Alansoo wrote:
Hi, baru join, sudah guna SYM Bonus dekat 3 bulan, tak ade masalah langsung cuma pick up kurang jer...

Duk kawasan BM
BM area mana?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Alansoo
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Mar 14, 2012 3:03 am

koji wrote:

BM area mana?


Kawasan Banjir, dekat Kg Siam/Klinik Tan&Tan

Ada sesiapa yang sudah mod Bonus anda?
Boleh ceritakan apakah mod yang telah anda buta pada Bonus anda?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Today at 6:57 pm

Back to top Go down
 
KAPCAI BONUS 110
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» KAPCAI BONUS 110
» What would you do if knowing your brute will not get any bonus in next 10lv
» Assassin's Creed 3 - Pre Order Bonus
» naik highway kena potong ngan kapcai
» The Official Bonus Animals, Scenarios, American Flag, and Other Items

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM Bonus 110-
Jump to: