Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 9:49 am

Senin lepas hantar servis di Man Sheng utk 13000km.
petang tu bila balik bunyi enjin lain sket.
esok pagi nk kena pi kerja rushing ada kursus so, lenjan le dulu gi kerja.
petang tu rasa bunyi enjin makin kuat. scratch

Sebab senin tu buat servis CVT, dok ingat ada apa2 dgn CVT kot so target pagi Rabu nk g Man sheng semula utk double check plus nk pasang dr. pulley skali & klu ada extra nk pasang cover seat yg lubang2 (mesh) tu.

bila Ah Chong check, dia kata masalah rod. Nak kena overhaul. Tapi dia advice try gi MForce dulu try kowtim sbb takkan baru 13000 dh nk kena overhaul. Mad

Ada banyak kemungkinan, antaranya sebab minyak pelincir (tapi ini kali ke3 guna JTX1000), nape sebelum ni okay je?
So, maybe sebab dh rezeki nk kena, so redho je lah.

So nk kena berpisah dgn sekitar RM700-800. Tu takpe lagi, tapi yg sedihnya, nk kena tinggal siput 2-3 hari.
part ni yg sadis skit ... rindu, nanti iput tido malam sejukkk takde selimut ... Crying or Very sad

sedih nih ... so, balik opis nk tengok peta gi MForce, tapi geng SYM kat opis advice gi kedai En Rahim kt Jln Ipoh/Kuching (sebelah Tesco Extra). So, lepas call, trus gi sana.

Memang confirm problem kat rod. cuma harap tak kena block yg bakal menggandakannya hampir 2x ganda harga.
So, target Sabtu nih nk gi hantar ke MSS (En Rahim), harap2 Seini dah buleh dapat atau paling lewat Selasa. silent

Hmmm, baru plan nk touch-up siput bg power sket, dah kena wabak pulak ...

Sekianlah berita terkini dari bekas pemilik BLQ2546 sbb kini ianya dikenali sbg WWW1412 ...

Siput Albinoku, cepatlah sembuh ... tak tahan nk bwk kete mgu depan ...
affraid
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 10:19 am

wah, takziah bro.
dah rejeki masing2, sabor jela.

sblm htr kedai overhaul tu, kasi konfem btl2 rege tu.
jgn dah bukak, tiba2 rege jadi double..menangis la nnt.
dah alang2 bukak tu, kasi skim head tu skali..hehehehe. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 10:39 am

Mie-G wrote:
wah, takziah bro.
dah rejeki masing2, sabor jela.

sblm htr kedai overhaul tu, kasi konfem btl2 rege tu.
jgn dah bukak, tiba2 rege jadi double..menangis la nnt.
dah alang2 bukak tu, kasi skim head tu skali..hehehehe. Smile

mekasih bro MieG ... memang itu yg bakal ku lakukan ... siap dgn extra2 skali ...
dpd perabih duit beli muto baru, baik perabih duit hupgrade siput yg mmg dah jadi hak milik kekal ...

sayang wooo ... beli cash ... kalau utang, buleh gak trade-in ...

agaknya dia pun perasan tuan dia asyik usha Versys ngan Harley Davidson jer akhir2 ini, majuk ler tuh ...

king
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 11:35 am

erm..tp nk tahu jgk cmner bleh sampai tercalar rod tu.
ada yg dah ride 70k KM, dan ada yg dah sampai ke kemboja pun tp xde plak dgr masalah ni.
bleh bro hamzahw share kn, cara pemanduan k?service myk hitam k?atau sukatan myk hitam xcukup k?
supaya bleh jadi pengajaran kt kwn2 yang lain. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 12:32 pm

Mie-G wrote:
erm..tp nk tahu jgk cmner bleh sampai tercalar rod tu.
ada yg dah ride 70k KM, dan ada yg dah sampai ke kemboja pun tp xde plak dgr masalah ni.
bleh bro hamzahw share kn, cara pemanduan k?service myk hitam k?atau sukatan myk hitam xcukup k?
supaya bleh jadi pengajaran kt kwn2 yang lain. Smile

insyaallah akan saya kongsi bila dah diperingkat enjin dibuat post mortem Sabtu ini.

Cara pemanduan?
Hari bekerja (Isnin- Jumaat) travel pergi & balik Klang-Kuala Lumpur sekitar hampir 100km sehari.

Laluan KLG-KL: KESAS-Jln Kewajipan-NPE-Jln Bangsar-Jln Tun Sambanthan-Jln Tun Perak
Laluan KL-KLG: Jln Tun Perak-Jln Syed Putra-Federal Highway-Jln Langat,Klang

speed: 100 - 110 km/j

ada penumpang sepanjang masa.

semua part standard kecuali mentol2, lampu2 running light yg dah tak berapa nk nyala.

Servis:
lepas beli, skip servis 300km, buat 1000km
pastu servis every 3000km sekali dgn servis CVT, tukar minyak pelincir & minyak gear.

servis kali terakhir Isnin 24/9/2012 menggunakan minyak pelincir mineral based (multigrade) 15/50 jenama JTX1000.
Minyak jenama yg sama saya guna utk Kenari & Unser saya. So, dah 3 kali guna minyak tersebut.

Biasa semuanya mekanik yg buat, tak pernah nk memandai tukar minyak sendiri dsbgnya.
Dah tukar timing belt sekali sbb crack, dan dah tukar tayar belakang sekali.

other than that, tak tukar apa2 lain. Stended je.

Tapi saya suka main pick-up & ramm dan kegemaran saya adalah memotong bila naik bukit.

sekianlah saja laporan dari Mat Rempit Purba dari Klang ...
albino
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 12:39 pm

bro hamzah .. suh tukar motor baru tu .. kata leh loan motor 60K .. Laughing Laughing


Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 12:46 pm

rizal wrote:
bro hamzah .. suh tukar motor baru tu .. kata leh loan motor 60K .. Laughing Laughing



mmg ada hajat ...
Tapi kalau nk buat loan, kena tunggu abis loan Kenari bulan 3 2013.
RM65k ... buleh lepas Harley Davidson Sportster 883 Low 2010 2nd hand tu ... masih dpt 3 tahun warranty dgn HDKL ... siap dah ada Vance & Hince shortgun exzos pipe lagik tuh ...

baru RM68k ... huhuhu ... tapi memandangkan bila nk hupgrade muto nk kena jgk hupgrade lesen, ku kuburkanlah dulu hajat tu ...
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Sep 26, 2012 5:24 pm

hamzahw wrote:
Mie-G wrote:
erm..tp nk tahu jgk cmner bleh sampai tercalar rod tu.
ada yg dah ride 70k KM, dan ada yg dah sampai ke kemboja pun tp xde plak dgr masalah ni.
bleh bro hamzahw share kn, cara pemanduan k?service myk hitam k?atau sukatan myk hitam xcukup k?
supaya bleh jadi pengajaran kt kwn2 yang lain. Smile

insyaallah akan saya kongsi bila dah diperingkat enjin dibuat post mortem Sabtu ini.

Cara pemanduan?
Hari bekerja (Isnin- Jumaat) travel pergi & balik Klang-Kuala Lumpur sekitar hampir 100km sehari.

Laluan KLG-KL: KESAS-Jln Kewajipan-NPE-Jln Bangsar-Jln Tun Sambanthan-Jln Tun Perak
Laluan KL-KLG: Jln Tun Perak-Jln Syed Putra-Federal Highway-Jln Langat,Klang

speed: 100 - 110 km/j

ada penumpang sepanjang masa.

semua part standard kecuali mentol2, lampu2 running light yg dah tak berapa nk nyala.

Servis:
lepas beli, skip servis 300km, buat 1000km
pastu servis every 3000km sekali dgn servis CVT, tukar minyak pelincir & minyak gear.

servis kali terakhir Isnin 24/9/2012 menggunakan minyak pelincir mineral based (multigrade) 15/50 jenama JTX1000.
Minyak jenama yg sama saya guna utk Kenari & Unser saya. So, dah 3 kali guna minyak tersebut.

Biasa semuanya mekanik yg buat, tak pernah nk memandai tukar minyak sendiri dsbgnya.
Dah tukar timing belt sekali sbb crack, dan dah tukar tayar belakang sekali.

other than that, tak tukar apa2 lain. Stended je.

Tapi saya suka main pick-up & ramm dan kegemaran saya adalah memotong bila naik bukit.

sekianlah saja laporan dari Mat Rempit Purba dari Klang ...
albino

adesss......
meme nasib kurang baik la bro....

tapi memang pantang keturunan skuter kerap2 main pick-up.... dgn ramm kuat2....
agaknya pasal tu la kot enjin nya meragam......
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Thu Sep 27, 2012 4:32 am

lagi 1 info yg menarik adalah penggunaan minyak mineral based.
kalau xsalah saya, myk mineral based ni bleh pakai 1000km je pastu kena tukar.
sbb myk jenis mineral ni cpt 'kotor' berbanding myk jenis semi atau fully sintetik.
betulkan kalau salah. Smile

pasal suka pulas throttle mengejut tuk pickup dan ramn kuat2 tu, mmg di dalam jangkaan saya. hehehehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Fri Sep 28, 2012 6:32 am

hamzahw wrote:

Tapi saya suka main pick-up & ramm dan kegemaran saya adalah memotong bila naik bukit.


albino
best bro. masa naik bukit perah semacam.
memang syiok giler... terasa motot lain sebu jer nak naik bukit.
dgn CVT, ...terasa gradually speed pick-up masa mendaki... cheers
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Fri Sep 28, 2012 6:38 am

nak perah siput time naik bukit tu yang salah rasa saya la.. itu yg buat rod boleh tangkap.. ada org nasihat saya kalau naik bukit jgn telalu perah, cuba ikut flow dia....

owh ye.. maksud En. Hamzah bunyi injin lain macam yg macamana tuh? risau gak nih.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Fri Sep 28, 2012 10:22 am

koji wrote:
nak perah siput time naik bukit tu yang salah rasa saya la.. itu yg buat rod boleh tangkap.. ada org nasihat saya kalau naik bukit jgn telalu perah, cuba ikut flow dia....

owh ye.. maksud En. Hamzah bunyi injin lain macam yg macamana tuh? risau gak nih.

naik bukit jgn perah sgt ... hmmm ... abis bila naik Genting, naik Cameron tu kena gentel pelan2 ler eh? huhuhu

saya redho je la, dah mmg rezeki nk kena ... ada hikmah utk modify enjin bg lg power kot? Like a Star @ heaven


Enjin bunyi lain macam tu ... hmmm camne eh nk story?
ok, bila panaskn enjin bila start, biasanya bunyi enjin akan ditenggelami oleh bunyi CVT yg lebih kuat skit.
Tapi utk kes saya, bunyi mcm ekzos berlubang skit atau mcm bunyi ekzos kurang pemampan (fiber) je ... bunyi mcm moto kapcai tgh running in pun ada ... bunyi mcm motor bot pun ada tapi tak le kuat sgt tapi still obvious ...
Suspect
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Sat Sep 29, 2012 4:14 pm

Sabar je....
Meter aku dah 25K....syukur.. OK je

Tapi kalu nak upgrade, jangan sekali-kali sebut depan motor...takut merajuk nanti...
Back to top Go down
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Mon Oct 01, 2012 10:09 am

myi wrote:
Sabar je....
Meter aku dah 25K....syukur.. OK je

Tapi kalu nak upgrade, jangan sekali-kali sebut depan motor...takut merajuk nanti...

jgn kata moto, kete pun start meragam klu owner sebut2 nk beli baru (walaupun bukan tukar baru) ...

Skrang siput albino saya dah masuk sepital Rahim MSS kt Jln Ipoh/Selayang. Insyaallah esok siap kalau xde aral.
Bila buka, rod bergegar/goyang dr shaft (bunyi gduk gduk). Kalu setakat tuko rod, bearing & seangkatannya, hanya RM800 tapi bila Rahim tengok block dah calar skit sbb piston head dh senggol2 mungkin sbb rod goyang.
So, kosnya tambah RM500 utk satu set block ori. Nyaris2 nk masuk block ceramik dgn kos RM800 sbb ingat nk muto cepat siap. Tapi nasib baik Rahim kata baik amik yg ori sebijik. kalu rebo block lama & gun piston head besar skit, mmg buleh tapi takut timbul masalah semula atau makan minyak/kluar asap putih atau makan/masuk air nanti lagi parah.

klu idak mau kena RM2k dgn ceramic block. so, bila downgrade ke block ori, kurang le rm350 tapi tambah tayar Conti RM140 ngan dr.pulley rm130 jd lebih kurang tu jgk ler ...

duit buleh cari, tapi kepuasan naik siput tu yg sukar digambarkn tatkala mencelah2 kete yg jem kt Jln Bangsar tuh ...
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
danhy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2012-09-19

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Sat Oct 06, 2012 9:46 am

salam sume. saja nak share pengalaman. vts standard 50k milage.180-200km/daily commuting.
sambungan dari tajuk ....meter biol...
semalam baru dpt lori anta kedai, starter tak leh crank..rupanya rod patah , blok crack..
kene overhaul engine dulu baru bole tau sama ada electrical ade problem.(regulator /rectifier?, ignition coil?.)
magneto coil dia kata ok.

food of thought::ada kemungkinankah pembuatan engine quality poor???
Back to top Go down
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Sat Oct 06, 2012 12:17 pm

danhy wrote:
salam sume. saja nak share pengalaman. vts standard 50k milage.180-200km/daily commuting.
sambungan dari tajuk ....meter biol...
semalam baru dpt lori anta kedai, starter tak leh crank..rupanya rod patah , blok crack..
kene overhaul engine dulu baru bole tau sama ada electrical ade problem.(regulator /rectifier?, ignition coil?.)
magneto coil dia kata ok.

food of thought::ada kemungkinankah pembuatan engine quality poor???

Kemungkinan itu sentiasa ada ... sbb akhir2 ini SYM dah gerek sikit semenjak dh makin ramai guna SYM.
tahun ni aje setakat yg saya tahu dh dua kali parts naik harga (sebelum Ramadhon & mula Okt 2012).

Bro Danny anto woksyop mana? kena dptkn nasihat pakar yg tiada kepentingan peribadi.
cuba elak dpd anto kt kilang/MForce krn objektif mereka meniaga. tanya pomen yg kita biasa & buleh caye.

faktor penunggangan, berat, laluan/liku yg kita lalui, minyak pelincir diguna, kekerapan/disiplin servis semuanya perlu diambil kira.

Tapi yg paling utama, rezeki masing2. Bro kena masa 50k, saya kena masa 13k, ada yg kena masa waranti even ada yg kena lepas 3 hari guna muto ...

saya kena RM1300 utk block baru (RM515), piston set, rod, bearing & segala yg seangkatan dgnnya trmasuk minyak pennzoil dll.
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
danhy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2012-09-19

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Sun Oct 07, 2012 6:19 am

Bro Danny anto woksyop mana? kena dptkn nasihat pakar yg tiada kepentingan peribadi.
cuba elak dpd anto kt kilang/MForce krn objektif mereka meniaga. tanya pomen yg kita biasa & buleh caye.

faktor penunggangan, berat, laluan/liku yg kita lalui, minyak pelincir diguna, kekerapan/disiplin servis semuanya perlu diambil kira.

saya anta kat xl moto ,authorized dealer sym kat seremban. mechanic lain tak tau pasal sym ni kat seremban. modenas pon lebih kureng jer.

1300 kira murah la bro ham. saya punye estimate barang jer dah 1400.blom labor lagi. saya rase minyak pelincir faktor utama, walaupon tukar ikut schedule.saya guna yamalub
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Tue Oct 16, 2012 3:54 am

sy rase minyak hitam kena jage dengan baek la coz sy x dispilin kalo tgk tuan hamzah sangat berdisiplin dlm menjage sipotnye cuma sy berpendapat spt abam koji iaitu bile naik bukit terlalu memakse sipot untuk menunjukkan performancenye.

Kesimpulan : kalo isteri x nak, jgn pakse better cube cari alternatif lain buatla survey untuk membuka cawangan yg lain....kang die majuk kang kite kena kluar ongkos huhuhuhu
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Tue Oct 16, 2012 8:18 am

aik lain mcm bunyi apis huhu....
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Tue Oct 16, 2012 11:36 am

pertama sekali - takziah buat tuan punya sipot yg kena obohol sekalian.

sekadar pengalaman, hari terakhir sipot dlm tangan saya mileage nya lebih kurang 50k km juga. pada hari tersebut, sewaktu test menghidupkan enjin (oleh owner baru) telah terdapat sedikit sebanyak bunyi2an yg seangkatan dengan lagu nyanyian rod steward ni.

namun atas dasar kawan, dan lego pon pada harga murah, owner baru terbabit tak kisah dan angkat juga sipot saya tu dek kerana hati dah terberkenan (lagipon nombor plet dekat2 nak sama dengan sebuah lagi sipot nya yg ber-name tag elegan).

utk rekod, muto saya keluaran tahun 2009, daftar 2010. saya penama ke-3 dan berdasarkan pengamatan, cara tunggangan kami2 owner sebelumnya memang santai...namun cara tunggangan 'santai' itu masih subjektif dan boleh diperdebatkan.

apa yg saya nak cakap ni, sebenarnya agak terkejut dgn kekerapan timbulnya berita sipot ni rod terseliuh berbanding motor lain...

Sad
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Tue Oct 16, 2012 6:56 pm

adus... sentiasa doakan yg terbaik....
Untuk kwn2 yg lain jugak....
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Tue Oct 16, 2012 6:58 pm

Kesimpulannye jugak...
Mcm tak elok anta MForce...

emmmmm......

Ape pandangan otai lain....
Back to top Go down
danhy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2012-09-19

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Oct 17, 2012 9:50 am

terkini... sesudah overhaul dgn rod ,crankshaft dan seangkatan dengannya dengan prictag rm 1637 disimpulkan bahawa timing chain dah memanjang secara langsung sebabkan asynchrony benda benda tersebut dan rod terkehel sampai blok pecah.

symptom awal bunyi bunyian tulah. masalahnye ade ke dalam manual vts yg timing chain ade jangkahayat tertentu???
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Oct 17, 2012 3:59 pm

Wow... scoot dah pakai bape lama bro...
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Wed Oct 17, 2012 4:00 pm

Lagi satu ape syntom2 awal...?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem   Today at 1:29 pm

Back to top Go down
 
baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem
» Pantang motor baru..Betul ke tahyul?
» Mohon pandangan mengenai overhaul sebab piston problem
» Morrowind Overhaul
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: