Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 vts200 kena speedtrap

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: vts200 kena speedtrap   Sat Jul 14, 2012 3:46 pm

moto saya kena speed trap...
siot betui...
tiba2 dpt surat kt rumah...
silap letak plat kt windscreen..
nk tukar ke makgat pulak..

moto pun ada speedtrap ek...siot la
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Sat Jul 14, 2012 7:50 pm

Biasa tu...

banyak kes dah.. hehehe.. mmg ramai letak matgard je..
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
redcylon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-07-04

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Sat Jul 14, 2012 8:53 pm

Huh....tak tahu den motor boleh dapat saman speed trap. Surprised
Back to top Go down
yellow200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 68
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Mon Jul 16, 2012 4:13 am

laju tuh
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Mon Jul 16, 2012 4:29 am

letak plate kat makguard..hehhe..
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Mon Jul 16, 2012 7:38 am

akupunya wrote:
moto saya kena speed trap...
siot betui...
tiba2 dpt surat kt rumah...
silap letak plat kt windscreen..
nk tukar ke makgat pulak..

moto pun ada speedtrap ek...siot la
boleh bgtau area mana kene bang?
buat utk pengguna yg menatap page ni... the he he..

utk info tambahan...
waktu : tghari (matahari tgh mencacak)
area : highway NKVE duta (hala KL)
km : lebihkurang km 25 (sebelum), selepas jejambat (LDP?).
tmpt duduk : baik punya bawah pokok, tembak berdepan
catatan : area ni rasanya 90km/j (sepanjang jln hgwy duta). 3 hari aku merempit (tgahri kol 12pm), bila dah dekat baru prasan ade makhluk duduk baik punya bawah pokok dgn "tripod"nya.
kelibat makhluk yg serupa jumpa tmpt yg sama. memang susah nak nampak dari jauh, coz die duduk bawah pokok yg gulap!! dah 50m baru korang perasan.
mslhnya, diorg tak nak tangkap kat area 110kmh, coz 90kmh senang terkena....
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Mon Jul 16, 2012 9:39 am

mmg dah ramai yg kena.hehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Mon Jul 16, 2012 11:47 am

longman wrote:
akupunya wrote:
moto saya kena speed trap...
siot betui...
tiba2 dpt surat kt rumah...
silap letak plat kt windscreen..
nk tukar ke makgat pulak..

moto pun ada speedtrap ek...siot la
boleh bgtau area mana kene bang?
buat utk pengguna yg menatap page ni... the he he..

utk info tambahan...
waktu : tghari (matahari tgh mencacak)
area : highway NKVE duta (hala KL)
km : lebihkurang km 25 (sebelum), selepas jejambat (LDP?).
tmpt duduk : baik punya bawah pokok, tembak berdepan
catatan : area ni rasanya 90km/j (sepanjang jln hgwy duta). 3 hari aku merempit (tgahri kol 12pm), bila dah dekat baru prasan ade makhluk duduk baik punya bawah pokok dgn "tripod"nya.
kelibat makhluk yg serupa jumpa tmpt yg sama. memang susah nak nampak dari jauh, coz die duduk bawah pokok yg gulap!! dah 50m baru korang perasan.
mslhnya, diorg tak nak tangkap kat area 110kmh, coz 90kmh senang terkena....

aku lalu 1.30pm tadi pon masih ada lagi...pergh....terik giler tuh
Back to top Go down
gudien
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-15
Age : 65
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Tue Jul 17, 2012 11:07 am

Sabor aje ler. Nak buat macammaner!!
Namanya pun "perangkap". Memang menahan perangkap ditempat yang genting atau d tempat susah nak nampak. Saya dah lali dengan macam2 perangkap ni. Nak buat macammane bayor aje ler kalau ada duit. Kalu tak ada duit bertangguh dulu, jangan sampai blacklist ataupun ke mahkamah dah ler. Saya pernah lalu roadblok kat hiway,
Changkat Jering. Ingatkan kat situ aje roadbloknya. Lepas tu takkan ler ada lagi satu pulak.!!Kita pun speed ler, tak sampai 10 km kat exit Kamunting ada kamera bawah jambatan. Hai memang kantoi. Tapi yang bestnyer ada kawan dapat 5 speed trap kat Teluk Intan pada hari yang sama. Dia berulang alik 5 kali ari tu lalu di tempat yang sama dan tak perasan (tak nampak) pun ada "perangkap"! Nasib. sabor aje ler...
Back to top Go down
zamri
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-09-30
Age : 55
Location : Alam Damai, Cheras, KL

PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Sun Sep 30, 2012 8:00 am

maka dengan ini saya akan letak no plate di makguard je. lesson number 1.

mekasih semua.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: vts200 kena speedtrap   Today at 1:30 pm

Back to top Go down
 
vts200 kena speedtrap
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» vts200 kena speedtrap
» betulkah setiap 1000km kena servis vts200?
» VTS200 Alien Windshield
» Sym VTS200 Buat Hal Dahhhh
» Acara menukar set jarum & servis carb GTS/VTS200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: