Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wan2127
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2012-07-30
Age : 30
Location : Penang

PostSubject: Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?   Mon Jul 30, 2012 10:42 am

Salam smua. Saya ni br je pk bonus ni. Tapi ada 1 kemusykilan plak. Speedo meter ringan semcm ja tp moto rs cam x laju la. Atau ada sebab bonus ni krg gegaran berbanding ex5 n kriss yg membuatkan dia stabil dan relax ja walau meter dh cecah 110km/j. coz dl bwk kriss 2 110km/j enjin dah ngerang then bergegar 1 bdn. Sila beri komen. Tq.
Back to top Go down
sharil_xv
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2012-10-05

PostSubject: Re: Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?   Fri Oct 05, 2012 5:21 am

wan2127 wrote:
Salam smua. Saya ni br je pk bonus ni. Tapi ada 1 kemusykilan plak. Speedo meter ringan semcm ja tp moto rs cam x laju la. Atau ada sebab bonus ni krg gegaran berbanding ex5 n kriss yg membuatkan dia stabil dan relax ja walau meter dh cecah 110km/j. coz dl bwk kriss 2 110km/j enjin dah ngerang then bergegar 1 bdn. Sila beri komen. Tq.

(Bonus model disk brek)
kalau meter tunjuk :-
- 100km/j test dengan GPS hanya 70 km/j sahaja.
- 60 km/j = 39.5 km/j
Back to top Go down
Azrath Vsop
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-08-04
Age : 22

PostSubject: Re: Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?   Tue Aug 13, 2013 3:24 pm

sharil_xv wrote:
wan2127 wrote:
Salam smua. Saya ni br je pk bonus ni. Tapi ada 1 kemusykilan plak. Speedo meter ringan semcm ja tp moto rs cam x laju la. Atau ada sebab bonus ni krg gegaran berbanding ex5 n kriss yg membuatkan dia stabil dan relax ja walau meter dh cecah 110km/j. coz dl bwk kriss 2 110km/j enjin dah ngerang then bergegar 1 bdn. Sila beri komen. Tq.
(Bonus model disk brek)
kalau meter tunjuk :-
- 100km/j test dengan GPS hanya 70 km/j sahaja.
- 60 km/j = 39.5 km/j
btul tu...ak bawak moto selamba jak ..tup tup maw 120 da jarum nya tu..plahan ja d rasa...mcm tipu jak meter nya tu...Ex 5 potong aku selamba jak...tapi ak punya meter da dkat 120...
Back to top Go down
udin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-12-30
Age : 46
Location : N9

PostSubject: Tak pe laaa...   Mon Dec 30, 2013 6:42 pm

Tak pe laaaa. Asal tak banyak ragam. Senang nak gi kojo. Eden tunggu gak kok ado keluar model 125...
Back to top Go down
luxdream
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 65
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?   Fri Apr 11, 2014 11:12 am

Salam..aku pon baru pakai SYM Bonus SR 3 hari..meter rengan giler..bawak slow tp meter dah 60-80km/hr..pas tu smalam try hiway duke full trotel..siap bongkok lagi..habis meter 140km/h..
Back to top Go down
PoPoi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2016-09-29
Age : 36

PostSubject: Re: Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?   Thu Sep 29, 2016 10:18 am

paling laju full trothel aku bawakk 100 sahaja boleh peghi .. moto standard gaban .. seminggu sebelum raya keluar kedai .. meter gps .. kalau meter kmh 120 ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?   Today at 1:29 pm

Back to top Go down
 
Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Speedometer SYM Bonus 110 boleh percaya ke?
» speedometer kong
» What would you do if knowing your brute will not get any bonus in next 10lv
» Assassin's Creed 3 - Pre Order Bonus
» The Official Bonus Animals, Scenarios, American Flag, and Other Items

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM Bonus 110-
Jump to: