Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 KAPCAI BONUS 110

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
SYM110
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2014-01-11
Age : 42

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Mon Mar 31, 2014 10:58 am

M.Amri wrote:
1.Block...
ak masihh x fhm tntang blok ni...yg ak tau blok ni bkan ke ada saiz contoh: 50mm,53mm,56mm,60mm & sbgainya.....klau rebore blok plak akan naik 0.25 stiap skali rebore...jadi knapa ada yg ak baca ada blok yg saiz 200 la 2.00 la (bkan ke bleh rebore smpai saiz 1.00 je..)..mcmne tu...??
200 dan 2.00 ni sama saiz takde beza. Maksudnya klu ko pilih nk guna jenis piston ex5, saiz 2.00 atau 200 ni maksudnya sama dgn 8 kali rebore blok ori.. 0.25mm x 8
M.Amri wrote:
2.piston
piston pon sama gak,klau blok saiz 50mm piston pon 50mm kan...
tapi ada yg ak baca ada piston saiz 1.00 la 200 la...mcmne tu...???
yg 200 la,1.00 la tu ape dia...1.00cm eyh..??
sori klau byak tnya...mohon jlas dgn teliti...Crying or Very sad 
hrap ilmu yg korang ada dpat dkongsi brsama... Embarassed
jlaskan satu satu k..
Bab piston ni yg komplikated sikit sebb lain piston lain saiz...contohnya piston kriss 120 saiz 00 atau 0.0mm atau standard ni je dah 55mm. Jadi, piston kriss ni yg sekarang saya guna bersaiz 200 atau 2.00 adalah setara dgn 57mm. Klu guna EX5 ori cuma max yg ada saiz 100 atau 1.00. Klu ex5 yg tak ori 2.00 atau 200 ni dah kira 52mm. Sebb ori dia 50mm, tambah 2.00 atau 200 ni dah jadi 52mm la.
Back to top Go down
Ashraf_Epiey
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-02
Age : 23

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Apr 02, 2014 12:46 am

Salam.. N selamat pagi..
Boleh sya tau ape beza antara sportbonus ngan bonus 110 yg first model tuh??
N kalau block honda class 1 standard harga siap kit brape kt area slangor??
Sy da 3 tahun pakai n masih kaji enjin bonus ni sbb bila tnye kedai je diorg kata xtau n xnak pun buat kan... Cover set pn xtau mane nak cari.. Maaf la ye... Sya org baru dlm forum ni...
Back to top Go down
Ashraf_Epiey
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-02
Age : 23

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Apr 02, 2014 12:48 am

dan lagi satu, kalau bonus 110cc bukan sume sama ke block size n engine nye?
Back to top Go down
SYM110
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2014-01-11
Age : 42

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Apr 02, 2014 9:26 am

Ashraf_Epiey wrote:
Salam.. N selamat pagi..
Boleh sya tau ape beza antara sportbonus ngan bonus 110 yg first model tuh??
N kalau block honda class 1 standard harga siap kit brape kt area slangor??
Sy da 3 tahun pakai n masih kaji enjin bonus ni sbb bila tnye kedai je diorg kata xtau n xnak pun buat kan... Cover set pn xtau mane nak cari.. Maaf la ye... Sya org baru dlm forum ni...

Bezanya sy kurang arif la(maybe just assy kot yg beza) .. tp spec enjin mmg xde beza.
Klu racing set honda class 1 53mm yg biasa ni dlm lingkungan RM60~90 (blok+piston+ring+piston pin)...disarankan ambil yg brand uma racing harga dlm RM200++. Set racing ni semuanya p&p. Klu nk pakai cam racing uma kena pastikan rumah valve piston cukup di korek serta time crank enjin tu dgr betul2 klu valve berlaga sesama sendiri sebb saya pernah alami(last2 cari head ex5 ori ada cop KFL baru settle masuk cam racing). Head sym ni dia dah set angle untuk pakai cam sym sahaja.
Cover set boleh order kat stokis(ckp je stokis tp 1 brg sym pun takde). Stokis terdekat boleh cek kat official website sym...google kan ado..hehe
Back to top Go down
SYM110
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2014-01-11
Age : 42

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Apr 02, 2014 9:47 am

Ashraf_Epiey wrote:
dan lagi satu, kalau bonus 110cc bukan sume sama ke block size n engine nye?

Mmg xdop beza langsung antara model bonus110 tu...dan lg 1 bhg enjin pun yg beza sikit dgn honda class 1 cuma mangkuk auto clutch je. Tu pun lps suka2 pi overhaul tukar crankshaft & conrod wave125 dah pakai semua brg honda. Yg tinggal sym cuma crankcase n cover tepi kiri kanan  Embarassed
Back to top Go down
SYM110
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2014-01-11
Age : 42

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Apr 02, 2014 10:02 am

Untuk makluman sahaja:

Blok 50mm & ori crank+conrod = (50/20)(50/20)x3.142x5.55 = 109.0cc (standard)
Blok 53mm & ori crank+conrod = (53/20)(53/20)x3.142x5.55 = 122.5cc (blok x brp tahan sebb sleeve nipis)
Blok 57mm & crank+conrod wave125 = (57/20)(57/20)x3.142x5.78 = 147.5cc (tahan lasak dan boleh dibanggakan...sleeve tebal)
Back to top Go down
luxdream
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 65
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Fri Apr 11, 2014 11:21 am

mkong wrote:
Ada sesiapa guna pakai in kapcai SYM Bonus 110 ka????Boleh ke lenjan macam kapcai 110 yg lain??
Salam..aku baru ankat SYM Bonus SR110..baru pakai 3 hari..guna pon dekat2 aje,tp aku lenjan kow2..moto murah ..belasah je..baru klua kedai dah hentam full trotel.
Meter mmg rengan,beza dlm 30km/h kot..meter bleh turun habis 140km/h..depan pakai dics brake tp lembut macam drum brake jer..kurang cengkam..
handling kira ok lah..kurang gegaran banding ngan Honda EX5 baru(bapak aku pakai)
Enjin tak mengerang kalo di lenjan..lampu terang..hon pondan..absober lembut..
Tu jelah takat ni..kira boleh lah pakai,kena dengan harga nya pulak.
TQ
Back to top Go down
M.Amri
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2014-03-14
Age : 21

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue May 06, 2014 3:32 pm

ohh...
agak fhm la skit tntang blok dan piston tu...
thanks SYM110...
emm,knapa blok 53mm sleeve nipis dan x brapa than..??Question Question Question 
knapa blok 57mm sleeve tebal dan tahan lasak...??Question Question Question 
mmg blok yg lagi bsar saiznya,lagi tebal sleeve dan lagi tahan lasak ke...??? scratch 
Back to top Go down
SYM110
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2014-01-11
Age : 42

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue May 20, 2014 9:20 am

M.Amri wrote:
ohh...
agak fhm la skit tntang blok dan piston tu...
thanks SYM110...
emm,knapa blok 53mm sleeve nipis dan x brapa than..??Question Question Question 
knapa blok 57mm sleeve tebal dan tahan lasak...??Question Question Question 
mmg blok yg lagi bsar saiznya,lagi tebal sleeve dan lagi tahan lasak ke...??? scratch 


Casing enjin sym standard cuma boleh masuk blok+sleeve yg guna piston saiz max 53mm. Untuk saiz piston 53mm ni pun sleeve blok tu dah terlalu nipis sgt lebih kurang 1mm (mungkin lebih sikit) rasanya. Jadi bila enjin start, piston tu main kat sleeve bawah blok tu...geseran demi geseran dgn panasnya pembakaran membuatkan sleeve yg nipis tu tak tahan berbanding sleeve yg setebal standard sebelum blok di korek. Sym menggunakan air cooled..so haba dari pembakaran di blok di serap penuh secara direct oleh sleeve..kemudian barulah di serap oleh blok. Keberkesanan penyerap haba mestilah cukup dengan jumlah jisim logam tu sendiri. Contohnya besi tebal dengan besi nipis yg mana satu dapat simpan haba lebih banyak atau dengan kata lain...mana satu lebih lambat merah menyala.

Berbanding dengan piston saiz 57mm. Casing mmg dah terang2 kena korek lebih besar sebab x muat nak masuk. Yg ni mmg kena overhaul. Alang2 korek, korek sampai tiang seri supaya boleh masukkan sleeve semaksima yg boleh. Blok ori SYM ni blok besi...so simpan je k. Di sarankan cari blok ada cop KFL-4(blok ori honda class1). Suruh engineering masukkan sleeve kedalam blok KFL-4 ni paling tebal yg boleh dimasukkan kedalam casing yg dah kena rebore sampai tiang seri tadi tu.

Lepas modi mcm ni, barulah motot power,senyap dan tahan lasak. Tahan lasak sebb sleeve dia tebal, boleh serap haba dan salurkan terus pada blok KFL-4 (aloy). Sebenarnya nk ckp byk2 dlm ni susah sebb benda ni ada sikit komplikated. Klu salah buat dan x kena tempat buat boleh rosak blok tu...engineering tu nk kena yg pandai buat la.


Back to top Go down
mohdks
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2014-04-05
Age : 44

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Fri May 23, 2014 5:35 am

kelemahan
-chok agak panjang-kerap sangkut tali bag mnyebabkan enjin tb2 sudden death
-pam petrol lambat nk full
-kaki kerap sangkut pd stand kaki pembonceng bl guna kick starter
-raga agak kecik-tak muat jk nk letak byk brg p pasar-ayam, daging, ikan, sayur, rempah, telur
-petunjuk meter petrol x brp tepat. baru cecah line merah, enjin mati dah sbb petrol kering
-pickup kureng
-handle, foot rest, cushion gegar kuat bl speed cecah 100 km/j
-ruang bawah seat yg kecil. Nk letak baju hujan pn x lps
-ringan- angin sikit ja dh melayang
-rantai cepat kendur

kelebihan
-rekabentuk moden
-harga. Woow! ada disk brake, starter, sport rim & tire tubeless-RM 3400. Mana nk cari moto baru hrga cam tu. Terbaek
-lampu terang mcm lampu kereta
-ada on/off switch pd lampu utama. x mcm moto lain, start ja terus lampu nyala walau pd siang hari
-cengkaman brek mantap.
Back to top Go down
Ashraf_Epiey
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-02
Age : 23

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue May 27, 2014 9:43 pm

Salam... Tompang tnye..
Sy da pakai blok 53mm tp murah punye..
135LC std da bleh kejar la..
jalan jauh sket mmg berat sbb sleeve nipis kan...
Tp carb kriss 110 std(ori). knape dia mcm xsupport minyak yea??
Bila gear 4 full throttle, piston ring bunyi kuat.. takot gak..
Sbb sy pakai exhaust open..
Main & Pilot jet nak adjust brapa utk carb kriss 110 (ori), blok 53mm..
Cam standard je..
Back to top Go down
SYM110
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2014-01-11
Age : 42

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Thu May 29, 2014 7:38 am

Ashraf_Epiey wrote:
Salam... Tompang tnye..
Sy da pakai blok 53mm tp murah punye..
135LC std da bleh kejar la..
jalan jauh sket mmg berat sbb sleeve nipis kan...
Block tu mmg tak tahan sebab quality...bila panas sleeve kembang..lost compression. Biasa lah...blok racing ni jenis pakai buang...sedap kejap je then kena tukar lagi..dan lagi..dan lagi.
Ashraf_Epiey wrote:
Tp carb kriss 110 std(ori). knape dia mcm xsupport minyak yea??
Bila gear 4 full throttle, piston ring bunyi kuat.. takot gak..
Sbb sy pakai exhaust open..
Main & Pilot jet nak adjust brapa utk carb kriss 110 (ori), blok 53mm..
Cam standard je..
Ikut turutan no 1, 3 dan 2.
1. Nk tau mainjet brp yg sesuai kena byk test dan kena rajin. Jgn test gear 4. Test guna gear 2 di jalan rata. Tekan full throttle sampai enjin mengerang paling maksima. Time peak rpm tu terus tutup throttle dan matikan enjin. Senang sikit kalau pakai cluth tangan..klu tak de clutch tekan je gear dan hold sampai moto berhenti. Buka plug dan tgk warna plug tu..klu coklat perang kehitaman sikit tu tandanya mainjet cukup...klu putih kena up satu saiz mainjet,klu hitam berkeladak kena turun kan 1 saiz. Ulang semula untuk mainjet yg seterusnya sampai puas hati. Klu mainjet ngam, rpm boleh naik paling maksima...paling tinggi.

2. Nak set jarum throttle pun sama juga mcm nk set mainjet no 1 kat atas...tapi pada kedudukan throttle separuh. Buka plug then tgk...klu minyak kureng kasi turun 1 mata jarum tu..atau sebaliknya bila minyak lebih. Ulang semula sampai ngamm. Tapi memula nk test mesti jarum pada kedudukan paling tengah.

3. Pilot jet nak set ikut skru set angin. Throttle tu pulas sikit dan maintain..then pusing skru sampai tutup habis..masa ni enjin akan jadi semput2. Then slow2 n steady pusing skru tu dan dengar dgn teliti bunyi enjin tu...pusing slow2 sampai enjin pada kedudukan rpm paling tinggi sekali. Stop. Cuba kira brp pusingan skru tadi tu...klu dlm julat 1.5 ~ 3 pusingan..kira ok dah pilot tu...klu kurang dari 1.5 pusingan, pilot jet kena naik 1 saiz. Klu lebih dari 3 pusingan skru..pilot jet tu kena turunkan 1 saiz. Saiz dia dlm julat 25. 225,250,275,300..haaa mcm tu la.


Untuk yg no 3 ni...ada dua jenis karb..karb yg skru ejas paling dekat dgn carb intake, dan karb yg ejas skru paling dekat dgn penapis angin...adoii ada keja plak..sambung nanti2 k..
Back to top Go down
Ashraf_Epiey
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-02
Age : 23

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Sat Jun 28, 2014 2:48 am

Lagi satu bro nak tanya, sprocket ape yg ratio nye cun n bleh pakai lama...
Carb. da ok, ring pn da xd bunyi, pickup sdap, top sdap, sprocket je xdpt setting cun ag..
Back to top Go down
SYM110
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2014-01-11
Age : 42

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Mon Jul 07, 2014 7:13 am

Pasal sprocket ni susah nk tentukan...ikut pada kesesuaian enjin dan kepenggunaan kita. Yg ori n standard 14/36...klu modi yg dah saya buat sproket untuk pergi kerja ulang-alik yg sesuai 16/27  Smile 

tp biasanya yg ok ok 15/32 or 15/33 la...sebb ratio gear dia sama je dgn ex5. Pakai chain 415 yg saiz nipis tu cun n ringan.
Back to top Go down
yussof
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2014-08-19
Age : 41

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Aug 19, 2014 12:02 pm

Masaalah yg x best enjin bunyi kuat drpd ekzos..begegar 1 badan..baru nk msuk 1 bln..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Sep 02, 2014 5:25 am

yussof wrote:
Masaalah yg x best enjin bunyi kuat drpd ekzos..begegar 1 badan..baru nk msuk 1 bln..
enjin meraung k bro?
dah bwk pegi pomen?
cuba tukar myk hitam yg lebih likat.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
black rose
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2014-09-11
Age : 23

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Thu Sep 11, 2014 12:57 pm

hi...nak tanya..mana better lagi moto bonus 110 sr atau sportbonus sr??? dari segi jimat minyak, sparepart, maintenance, latest price n lain2.
sya pun nak beli moto sy..tp x tahu yg mana satu nk beli
Back to top Go down
freakyGameR
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2014-09-29
Age : 34

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Mon Sep 29, 2014 3:10 pm

Hi.. black rose, beza sportbonus dengan bonus sr antaranya :
1) design la of coz
2) sport rim sport bonus lain n cun sikit
3) exjos sport bonus lain skit mcm ala2 lc skit.
4) sport bonus ada switch utk bukak seat.

ni kompem ambe ada trtinggal lagi beberapa menda yg berbeza, tp dr segi enjin sama je kan, jadi fuel consumption pun hampir sama (2-2 pun jimat) sparepart pun ada je kat dealer sym kan, ermm rega sportbonus mahal dlm rm400-500 kot.. maintenance 2-2 mudah sebab sperti otai2 kat atas dah citer, part enjin sama mcm EX5 Class1..

jadinya, berdasarkan perbezaan semua tu, sy rasa pilihan design anda je la yg boleh bg keputusan nak beli yang mana satu.. hihihi saja je karang panjang2.. dah lama sangat sunyi sini.. kalo saya silap info tolong betulkan eh, ambe ni tersangatlah roookie dalam bab permotoran..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Nov 11, 2014 5:44 am

terbaik bro!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Kakashi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2015-01-27
Age : 23

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Tue Jan 27, 2015 8:26 am

Salam semua.
saya dah guna SYM Bonus SR ni sejak Q3 2013.
2 bulan pertama guna, signal depan belah kiri terbakar.
masuk bulan keempat, meter minyak pulak tak hidup. (kdg2 naik, kdg2 turun. mati pucuk kot)
Enjin sampai skrg xde masalah, smooth je..just jaga minyak enjin. sy guna Shell AX7. Petrol sy cuma isi kat Shell atau Caltex. Petronas pnah isi sekali, rasa mcm xcukup power. Masalah terbaru, starter xleh guna n signal jd gila. Mungkin bateri low, tapi pelik jugak sbb abg sy guna LC135 dh nk masuk 4 tahun bateri xpnah buat hal lg.

mohon nasihat n perkongsian otai2 semua.
Back to top Go down
adyvalentino
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2015-03-29
Age : 30
Location : seri kembangan

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Sun Mar 29, 2015 6:35 pm

Saya pkai carburator mikuni rx mcm mana nk bg upgrade lg dari segi block apa semua tu? Kawan saya suruh pakai block racing? Tpi apa pendapat korang
Back to top Go down
adyvalentino
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2015-03-29
Age : 30
Location : seri kembangan

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Sun Mar 29, 2015 6:37 pm

Saya pkai carburator mikuni rx mcm mana nk bg upgrade lg dari segi block apa semua tu? Kawam saya suruh pkai block racing terus? Apa pendapat korang
Back to top Go down
hana juliza
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2015-07-13
Age : 29

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Mon Jul 13, 2015 2:29 pm

Salam semua, hana br ambik moto bonus sr... knpe ye break bunyi teruk sgt dan gegar agak kuat... adakah angin bnyk sgt?
Back to top Go down
zackgrafik
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2014-01-08
Age : 53
Location : Bt 12, Jalan Cheras, Kajang

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Jul 15, 2015 2:08 am

hana juliza wrote:
Salam semua, hana br ambik moto bonus sr... knpe ye break bunyi teruk sgt dan gegar agak kuat... adakah angin bnyk sgt?

enjin/brake baru lagi tu…. dh abis pantang nnt ok la tu Smile
Back to top Go down
hana juliza
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2015-07-13
Age : 29

PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Wed Jul 15, 2015 4:12 am

Tapi malu giler kot, bunyi besi bergesel kuat giler.. patut x hana g kedai tu semula? Mcm break lekat je sbb bau hangus kuat sgt
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KAPCAI BONUS 110   Today at 8:49 am

Back to top Go down
 
KAPCAI BONUS 110
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
 Similar topics
-
» KAPCAI BONUS 110
» What would you do if knowing your brute will not get any bonus in next 10lv
» Assassin's Creed 3 - Pre Order Bonus
» naik highway kena potong ngan kapcai
» The Official Bonus Animals, Scenarios, American Flag, and Other Items

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM Bonus 110-
Jump to: