Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 evo 250 jadian....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
nasec
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 49
Join date : 2011-04-08

PostSubject: evo 250 jadian....   Mon Apr 11, 2011 11:09 am

sori mod..kalau salah leh delete atau pindah tread..

saja nak nak tanya ada tak dikalagan owner gts200 yg convert jadi evo 250..
maksud sy tukar muka depan..
kalau ada berapa kos dia... Razz
Back to top Go down
Admin
Admin


Posts : 21
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Mon Apr 11, 2011 12:01 pm

Kingfaizal ada tukar jadi 250.. tapi buat apa.. stakat cantik kosmetik jer.. hehehe..
Back to top Go down
http://symforumclub.forumotion.com
pakmattempe
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 195
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Mon Apr 11, 2011 9:56 pm

Tapi kalu hati udah suka.. Tukar aje.. Hehe
kos dlm seribu lebih rasanya.. Ada tempat yg terima trade in coverset lama..
Back to top Go down
nasec
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 49
Join date : 2011-04-08

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Tue Apr 12, 2011 4:12 am

Admin wrote:
Kingfaizal ada tukar jadi 250.. tapi buat apa.. stakat cantik kosmetik jer.. hehehe..
pasai tgk king5sal tu nak terigin tuh cyclops ...nak beli 250 tak kemampuan sehhh... Razz
Back to top Go down
johan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-03-28
Location : Sri Kembangan

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Tue Apr 12, 2011 6:00 am

Dulu masa baru nak amik motor kedai tu ade offer RM1,800 body Evo250i kaler putih. Dia kata trade in cover body VTS200 dia angkat RM1,500. So tambah RM300 aje! tapi, time tu lah, baru kuar kedai, kilat lagi. Kalau skang dah calar2 sikit tak tahu la berapa dia nak angkat..Harga tu kire mahal ke ok? atau ada yang lagi murah?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Tue Apr 12, 2011 6:20 am

kedai kat mana tu Johan?
tersangat bagus la tu kalau dia amik trade-in coverset lama sbb byk kedai xnk amik.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
nasec
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 49
Join date : 2011-04-08

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Tue Apr 12, 2011 6:58 am

johan wrote:
Dulu masa baru nak amik motor kedai tu ade offer RM1,800 body Evo250i kaler putih. Dia kata trade in cover body VTS200 dia angkat RM1,500. So tambah RM300 aje! tapi, time tu lah, baru kuar kedai, kilat lagi. Kalau skang dah calar2 sikit tak tahu la berapa dia nak angkat..Harga tu kire mahal ke ok? atau ada yang lagi murah?
menarik nie tambah 300 je.. Twisted Evil
Back to top Go down
johan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-03-28
Location : Sri Kembangan

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Tue Apr 12, 2011 8:01 am

Mie-G wrote:
kedai kat mana tu Johan?
tersangat bagus la tu kalau dia amik trade-in coverset lama sbb byk kedai xnk amik.

Dkt Darma Motor, Alam Damai Cheras. Dia offer harga tu sbb time tu aku baru amik motor, cantik lagi berkilat! kalau dah pakai and nak trade in lain harga la kot! Cuba la usha2 tgk. Aku pun tak berapa sure sgt pasal harge ni..
Back to top Go down
nasec
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 49
Join date : 2011-04-08

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Tue Apr 12, 2011 9:44 am

sekali cheras da..belah utara kedai mn leh
Back to top Go down
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Wed Apr 13, 2011 5:46 pm

johan wrote:
Dkt Darma Motor, Alam Damai Cheras. Dia offer harga tu sbb time tu aku baru amik motor, cantik lagi berkilat! kalau dah pakai and nak trade in lain harga la kot! Cuba la usha2 tgk. Aku pun tak berapa sure sgt pasal harge ni..

Betoi ke ni Johan, ke syarat dia kene beli VTS kat kedai dia jugak, baru dia offer trade-in EVO coverset tu dgn harga RM300 ?

Dharma ni dkt jer ngan umah aku....menarik nih!
Back to top Go down
zamri_pjv750
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 71
Join date : 2011-03-28
Location : Bukit Minyak, Perai

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Wed Apr 13, 2011 6:47 pm

Hasrul wrote:
johan wrote:
Dkt Darma Motor, Alam Damai Cheras. Dia offer harga tu sbb time tu aku baru amik motor, cantik lagi berkilat! kalau dah pakai and nak trade in lain harga la kot! Cuba la usha2 tgk. Aku pun tak berapa sure sgt pasal harge ni..

Betoi ke ni Johan, ke syarat dia kene beli VTS kat kedai dia jugak, baru dia offer trade-in EVO coverset tu dgn harga RM300 ?

Dharma ni dkt jer ngan umah aku....menarik nih!

aku pun rasa mesti kena beli moto kedai dia jugak...moto tak keluar kedai lagi dia offer siap2..kalau dah hit the road harga sudah lain...mungkin dia tak mau trade in langsung... Wink
Back to top Go down
johan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-03-28
Location : Sri Kembangan

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Apr 14, 2011 12:26 pm

zamri_pjv750 wrote:
Hasrul wrote:
johan wrote:
Dkt Darma Motor, Alam Damai Cheras. Dia offer harga tu sbb time tu aku baru amik motor, cantik lagi berkilat! kalau dah pakai and nak trade in lain harga la kot! Cuba la usha2 tgk. Aku pun tak berapa sure sgt pasal harge ni..

Betoi ke ni Johan, ke syarat dia kene beli VTS kat kedai dia jugak, baru dia offer trade-in EVO coverset tu dgn harga RM300 ?

Dharma ni dkt jer ngan umah aku....menarik nih!

aku pun rasa mesti kena beli moto kedai dia jugak...moto tak keluar kedai lagi dia offer siap2..kalau dah hit the road harga sudah lain...mungkin dia tak mau trade in langsung... Wink


ok geng mcm ni..aku pun konfius sebenarnye ape yg apek tu ckp kat aku masa aku baru nak amik motor dulu..dia ckp "bos, lu tamau tuka pakai body evo250 mcm itu motor ka bos?" aku tgk sebelah hujung sana ada motor evo250 kaler putih, mati2 aku ingat itu evo250, skali coverset je evo250, enjin vts200. tapi memang cun gile beb! aku pun tanya "berape kalau mau tuka?" dia kata "kalau sekalang lu tuka, kita angkat lu punya rm1500, itu body evo250 harga dia rm1800, sikijap siap nanti ptg lu datang balik amik motor" jadi kalau nak ikutkan, coverset baru aku rm1500 dia amik tolak coverset evo rm1800, tak ke kena tambah rm300 ratas aje??? "tapi bos ini harga sikalang offer aje, kalau sudah kluar kedai sudah lain harga tau bos" aku pun nganguk2 faham..dalam hati nak tuka je rasa, tapi konpem balik nanti, bini aku memekak kalah ekzos rxz!! tapi pendapat aku, lebih baik korang gi kedai ni tanye sendiri, apek tu baik & friendly..tak pernah tak senyum.. Very Happy
Back to top Go down
nasec
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 49
Join date : 2011-04-08

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Mon Apr 18, 2011 8:50 am

tq bro johan... cheers
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Salam 1 Malaysia   Thu Apr 28, 2011 12:23 pm

johan wrote:
Mie-G wrote:
kedai kat mana tu Johan?
tersangat bagus la tu kalau dia amik trade-in coverset lama sbb byk kedai xnk amik.

Dkt Darma Motor, Alam Damai Cheras. Dia offer harga tu sbb time tu aku baru amik motor, cantik lagi berkilat! kalau dah pakai and nak trade in lain harga la kot! Cuba la usha2 tgk. Aku pun tak berapa sure sgt pasal harge ni..

Sekali sama laaa dgn TK..kuar motot kdi yg sama laaaa..dgn Cik Yon kannnn...
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Apr 28, 2011 12:28 pm

johan wrote:
zamri_pjv750 wrote:
Hasrul wrote:
johan wrote:
Dkt Darma Motor, Alam Damai Cheras. Dia offer harga tu sbb time tu aku baru amik motor, cantik lagi berkilat! kalau dah pakai and nak trade in lain harga la kot! Cuba la usha2 tgk. Aku pun tak berapa sure sgt pasal harge ni..

Betoi ke ni Johan, ke syarat dia kene beli VTS kat kedai dia jugak, baru dia offer trade-in EVO coverset tu dgn harga RM300 ?

Dharma ni dkt jer ngan umah aku....menarik nih!

aku pun rasa mesti kena beli moto kedai dia jugak...moto tak keluar kedai lagi dia offer siap2..kalau dah hit the road harga sudah lain...mungkin dia tak mau trade in langsung... Wink


ok geng mcm ni..aku pun konfius sebenarnye ape yg apek tu ckp kat aku masa aku baru nak amik motor dulu..dia ckp "bos, lu tamau tuka pakai body evo250 mcm itu motor ka bos?" aku tgk sebelah hujung sana ada motor evo250 kaler putih, mati2 aku ingat itu evo250, skali coverset je evo250, enjin vts200. tapi memang cun gile beb! aku pun tanya "berape kalau mau tuka?" dia kata "kalau sekalang lu tuka, kita angkat lu punya rm1500, itu body evo250 harga dia rm1800, sikijap siap nanti ptg lu datang balik amik motor" jadi kalau nak ikutkan, coverset baru aku rm1500 dia amik tolak coverset evo rm1800, tak ke kena tambah rm300 ratas aje??? "tapi bos ini harga sikalang offer aje, kalau sudah kluar kedai sudah lain harga tau bos" aku pun nganguk2 faham..dalam hati nak tuka je rasa, tapi konpem balik nanti, bini aku memekak kalah ekzos rxz!! tapi pendapat aku, lebih baik korang gi kedai ni tanye sendiri, apek tu baik & friendly..tak pernah tak senyum.. Very Happy

itu apek..namanya 'acai'.. maaa..
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Apr 28, 2011 12:30 pm

Mto sym TK 2 kali brakedown..TK call jer Cik Yon dan dan tu jugak dia hantar lori angkut bawak balik kedai.. TK puas hati gak layan Dharma moto ni..ada tiga kedai, setapak, Plaza Phoenix n Alam Damai
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Wed Jun 01, 2011 7:47 pm

salam bro2 smua...tumpang tanya wahai otai2..
vts 200 punya kpala nak tukar 250 punya....
dimanakan boleh diperolehi dan yang murah la....kalau dapat trade in lagi bagus...
.................
Back to top Go down
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Jun 02, 2011 3:34 am

Rasanya takleh nak tuka kapla sajer, kena tuka semua...kapla termasuk kulit.
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Jun 02, 2011 3:46 am

kpala tu i mean front la bro....blh tak,dimana kos ciput just nak beli saja,sendiri bikin
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Jun 02, 2011 5:01 am

cu tanya kt Chuan n Cycle...

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Jun 02, 2011 9:48 am

trima kasih bro mie g tapi boleh tak bro kasi no fon atau ada rakan2 dah tahu kos dia?...
saja agak jauh dari kl.....
erm kalau payah x payah convert la sebab vts punya asal sebenarnya smart nampak aptudet..
evo 250 lebih kurang elegan 200 kan....hehe...
kalau bawah 1k boleh diusahakan,kalau lebih baik kumpul wat bayar bil elektrik..dah naik.daaaaaaaaaaa.......
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Jun 02, 2011 9:52 am

rasanya harga dalam RM600 - RM800 kalau xsilap.
aritu ada member dlm FB yg tanya...
bro ada FB?
cuba search group MSC kopitiam. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
pakmattempe
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 195
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Jun 03, 2011 11:17 am

No. hp ah leong chuan cycle.. ziro wan tu, tu tri eg, 6 tri for wan..
Back to top Go down
johan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-03-28
Location : Sri Kembangan

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Mon Jun 06, 2011 11:49 am

TK wrote:
Mto sym TK 2 kali brakedown..TK call jer Cik Yon dan dan tu jugak dia hantar lori angkut bawak balik kedai.. TK puas hati gak layan Dharma moto ni..ada tiga kedai, setapak, Plaza Phoenix n Alam Damai

Ye TK, aku pun salute gak dgn si Yon tu, efisyen! motor TK kenapa sampai brakedown sampai 2 kali?
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Wed Jun 08, 2011 7:20 am

TK wrote:
Mto sym TK 2 kali brakedown..TK call jer Cik Yon dan dan tu jugak dia hantar lori angkut bawak balik kedai.. TK puas hati gak layan Dharma moto ni..ada tiga kedai, setapak, Plaza Phoenix n Alam Damai

wah 2 kali breakdown encik TK kenapa? nak tau nak tau
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Today at 11:06 pm

Back to top Go down
 
evo 250 jadian....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» evo 250 jadian....

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: