Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 speedometer kong

Go down 
AuthorMessage
siputsedut
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2012-09-01

speedometer kong Empty
PostSubject: speedometer kong   speedometer kong EmptySat Sep 01, 2012 6:50 pm

salam perkenalan.Nk tanya speedometer x gerak apa problem.brapa ongkosnya
klau kt kelang kedai mana yg ok.sebab kt PJ jauh sangat
Back to top Go down
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
warcrank

Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 34
Location : Sentul

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptySat Sep 01, 2012 8:05 pm

ada warranty lagi x bro?
Back to top Go down
siputsedut
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2012-09-01

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptySun Sep 02, 2012 2:11 pm

warcrank wrote:
ada warranty lagi x bro?
Siput tu dh cukup matang warranty dh habissss model VTS 200
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Balakong, Selangor

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptyMon Sep 03, 2012 4:08 am


_________________
speedometer kong MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
lockheed

Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptyMon Sep 03, 2012 7:52 am

sblom posa dulu (dan sblom injured...), speedo kat vts saya pon tetiba dah taknak bergerak.
meter rpm masih ok serta jam dan indicator lain macam meter minyak, lampu2 suma ok.

masa bawa gi bengkel HM (sekarang tak tau apa nama bengkel ni, dengar2nya dah tukar owner), pomen tu bukak kabel speedo, godek2, tampal2, sambung2, ikat2 sikit...pastu dah boleh guna semula - tak tukar kabel.

cuma tak tahu lah pulak berapa lama ketahanannya...untuk kos rm15, bagi saya kira jadi lah, asal boleh guna...

Very Happy
Back to top Go down
siputsedut
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2012-09-01

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptyMon Sep 03, 2012 9:26 pm

lockheed wrote:
sblom posa dulu (dan sblom injured...), speedo kat vts saya pon tetiba dah taknak bergerak.
meter rpm masih ok serta jam dan indicator lain macam meter minyak, lampu2 suma ok.

masa bawa gi bengkel HM (sekarang tak tau apa nama bengkel ni, dengar2nya dah tukar owner), pomen tu bukak kabel speedo, godek2, tampal2, sambung2, ikat2 sikit...pastu dah boleh guna semula - tak tukar kabel.

cuma tak tahu lah pulak berapa lama ketahanannya...untuk kos rm15, bagi saya kira jadi lah, asal boleh guna...

Very Happy
Tima kasih info yg diberi.....Cuti nanti nk pegi kedai kasi check yg mana patut
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
azhar

Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 41
Location : seremban

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptyTue Sep 04, 2012 4:24 am

speedometer vts x pakai cable, dia guna speed sensor wire), mungkin soket di lucut kot...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak
BlueThunder

Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 43
Location : Bt.16, Hulu Langat

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptyTue Sep 04, 2012 4:54 am

azhar wrote:
speedometer vts x pakai cable, dia guna speed sensor wire), mungkin soket di lucut kot...

yup...

kengkadang sensor tu tk dpt detect sbb ada wire yg terputus...biasanya pomen bukak n sambung balik wayar je...tk pyh tukar apa2...
Back to top Go down
wls418
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
wls418

Posts : 130
Join date : 2011-10-22
Location : Jajahan Puchong Prima

speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong EmptyTue Sep 04, 2012 7:02 am

pernah jadi gak bende sama masa under warranty dulu... diorg tukar speedo meter tu then ok dah..
Back to top Go down
Sponsored content




speedometer kong Empty
PostSubject: Re: speedometer kong   speedometer kong Empty

Back to top Go down
 
speedometer kong
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: