Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Helmet yg terbaik utk VTS200

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Feb 08, 2012 7:28 am

aku dah terlepas helmet flip up LS2 color hitam, org lain dah sapu Sad

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Feb 08, 2012 7:37 am

jeman wrote:
Mie-G wrote:
eh, mggu depan ek?
hehehe..ingatkan dah dapat.
kalau dapat RM250, mmg dah murah sgt latu sbb aku tgk kt web megafortune, dia taruk harga RM382.50
ni hah rupanya

Aku dah beli helmet flip up macam tu dengan harga

RM250 kat Yulite Motor sentul, kalau nak warna grey, silver

dengan harga RM290/=

yulite tu kedai hujung sekali kan .. 250 tu kaler apa & model mana ko ambik bro .. apsal kaler grey & silver 290 plak .. sori banyak tanya .. hehe .. excited
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
jeman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-02-04
Age : 46
Location : Taman Sri Gombak

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Feb 08, 2012 7:42 am

rizal wrote:
jeman wrote:
Mie-G wrote:
eh, mggu depan ek?
hehehe..ingatkan dah dapat.
kalau dapat RM250, mmg dah murah sgt latu sbb aku tgk kt web megafortune, dia taruk harga RM382.50
ni hah rupanya

Aku dah beli helmet flip up macam tu dengan harga

RM250 kat Yulite Motor sentul, kalau nak warna grey, silver

dengan harga RM290/=

yulite tu kedai hujung sekali kan .. 250 tu kaler apa & model mana ko ambik bro .. apsal kaler grey & silver 290 plak .. sori banyak tanya .. hehe .. excited

Colour Black Matt, model sama macam dlm gambor tu,

yg color grey, silver tu design baru, yang hitam, putih dan Black Matt tu stok

lama.
Back to top Go down
jeman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-02-04
Age : 46
Location : Taman Sri Gombak

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Feb 08, 2012 7:45 am

lokasi kedai tu rasanya second last.

tapi baca sign board untuk kepastian.
Back to top Go down
WVW780
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-08-27

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Feb 08, 2012 3:30 pm

jeman wrote:
rizal wrote:
jeman wrote:
Mie-G wrote:
eh, mggu depan ek?
hehehe..ingatkan dah dapat.
kalau dapat RM250, mmg dah murah sgt latu sbb aku tgk kt web megafortune, dia taruk harga RM382.50
ni hah rupanya

Aku dah beli helmet flip up macam tu dengan harga

RM250 kat Yulite Motor sentul, kalau nak warna grey, silver

dengan harga RM290/=

yulite tu kedai hujung sekali kan .. 250 tu kaler apa & model mana ko ambik bro .. apsal kaler grey & silver 290 plak .. sori banyak tanya .. hehe .. excited

Colour Black Matt, model sama macam dlm gambor tu,

yg color grey, silver tu design baru, yang hitam, putih dan Black Matt tu stok

lama.

Yg black matt tu aku dah pakai since November tahun lepas. Bundle beli dgn motor RM 250 kat chuan and cycle. Prestasi setakat nie ok je. Paling puas jati sebab ia dtg dgn visor gelap. Boleh turun naik ikut suka. Tapi yg bentuk tiga segi kat bhgn mulut tu depa lekat macam guna gam uhu je. 3 hari dah tercabut. Yg lain ok je.
Back to top Go down
bobbybold
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-11-26
Age : 38
Location : Puchong - Cyberjaya - Kuala Lumpur - Pontian

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:07 am

bagi mereka yg berbadan sasa laksana badang cam aku nie.. yg susah sangat nak carik helmet yg sesuai.. (especially yg mencarik modular atau flip-up helmet) last week balik kg.. nengok abang aku belik helmet baru.. gatal tangan, try test helmet dia.. muat la.. dan agak selesa.. abang aku ni kecik sikit dari aku.. size helmet dia pakai 'L'.. dia kata helmet ni ada sampai 'XXL'.. cuma tang reger je la macam tak menarik.. mana nak carik RM nie.. hehehehe.. RM1700 jerk dia kata.. panas hati woo...

ni contoh helmet yg di maksudkan..



dan ini..



Shoei Multitec helmet

Back to top Go down
http://www.facebook.com\motec
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:15 am

1.7K .. perghh .. tak boleh tahan bro .. credit limit terus kad kredit .. hehehe
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:18 am

macam helmet hasrul jer cuma tang harga je beza. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
bobbybold
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-11-26
Age : 38
Location : Puchong - Cyberjaya - Kuala Lumpur - Pontian

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:22 am

ada yg harga mesra pengguna ke bang Mie-G?
Back to top Go down
http://www.facebook.com\motec
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:25 am

bobbybold wrote:
ada yg harga mesra pengguna ke bang Mie-G?
adaaaa!!
rupa lebih kurang sama, rege RM150 jer kalau xsilap.
cu tnya hasrul wwc..dia ada beli aritu! Very Happy
tapi kalau dah murah begitu rupa, dah konfem bukan ori. ye dak? Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:28 am

Mie-G wrote:
bobbybold wrote:
ada yg harga mesra pengguna ke bang Mie-G?
adaaaa!!
rupa lebih kurang sama, rege RM150 jer kalau xsilap.
cu tnya hasrul wwc..dia ada beli aritu! Very Happy
tapi kalau dah murah begitu rupa, dah konfem bukan ori. ye dak? Very Happy
ya betoi

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
bobbybold
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-11-26
Age : 38
Location : Puchong - Cyberjaya - Kuala Lumpur - Pontian

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:29 am

erm.. ori ke idak.. no 2 rasanya.. janji bule muat kepala badang aku nie.. ekekekeke...
Back to top Go down
http://www.facebook.com\motec
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:31 am

Mie-G wrote:
bobbybold wrote:
ada yg harga mesra pengguna ke bang Mie-G?
adaaaa!!
rupa lebih kurang sama, rege RM150 jer kalau xsilap.
cu tnya hasrul wwc..dia ada beli aritu! Very Happy
tapi kalau dah murah begitu rupa, dah konfem bukan ori. ye dak? Very Happy

Confirm bukan Ori..
Ada cop brand sama jee..
Setakat ni ok je pakai...semua function sama cam tu..
Malu gak bila ada mat saleh tanya harga helmet aku tu..
lepas aku kata bukan ori terus dia blah...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:39 am

sy support LS 2..mari222
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:41 am

Sirapisamin wrote:
sy support LS 2..mari222

Bila mau dapat lu punya helmet?
Back to top Go down
bobbybold
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-11-26
Age : 38
Location : Puchong - Cyberjaya - Kuala Lumpur - Pontian

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 6:58 am

wwc 5134 wrote:
Mie-G wrote:
bobbybold wrote:
ada yg harga mesra pengguna ke bang Mie-G?
adaaaa!!
rupa lebih kurang sama, rege RM150 jer kalau xsilap.
cu tnya hasrul wwc..dia ada beli aritu! Very Happy
tapi kalau dah murah begitu rupa, dah konfem bukan ori. ye dak? Very Happy

Confirm bukan Ori..
Ada cop brand sama jee..
Setakat ni ok je pakai...semua function sama cam tu..
Malu gak bila ada mat saleh tanya harga helmet aku tu..
lepas aku kata bukan ori terus dia blah...

belik kat ne tu? ada size ker yg ehem2 nie... TQ
Back to top Go down
http://www.facebook.com\motec
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 13, 2012 7:52 am

wwc 5134 wrote:
Sirapisamin wrote:
sy support LS 2..mari222

Bila mau dapat lu punya helmet?

tu yg aku sedey nak cite ni..aku dah tpon kedai tu die cakap blom dpt lg dh dpt die call..mintak2la sebelum g PD bole aku bergaya sakan mcm ko Very Happy
Back to top Go down
abubakar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 26
Join date : 2011-04-06
Age : 35
Location : Kg. Melayu Subang

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Fri Feb 17, 2012 10:17 am

Sirapisamin wrote:
wwc 5134 wrote:
Sirapisamin wrote:
sy support LS 2..mari222

Bila mau dapat lu punya helmet?

tu yg aku sedey nak cite ni..aku dah tpon kedai tu die cakap blom dpt lg dh dpt die call..mintak2la sebelum g PD bole aku bergaya sakan mcm ko Very Happy

Sirapisamin, saya pun menunggu helmet yang sama. Call kedai, katanya helmet belum sampai dari port. Menunggu dan terus menuggu Sad
Back to top Go down
http://burnlancer.fotopages.com
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Fri Feb 17, 2012 10:28 am

abubakar wrote:
Sirapisamin wrote:
wwc 5134 wrote:
Sirapisamin wrote:
sy support LS 2..mari222

Bila mau dapat lu punya helmet?

tu yg aku sedey nak cite ni..aku dah tpon kedai tu die cakap blom dpt lg dh dpt die call..mintak2la sebelum g PD bole aku bergaya sakan mcm ko Very Happy

Sirapisamin, saya pun menunggu helmet yang sama. Call kedai, katanya helmet belum sampai dari port. Menunggu dan terus menuggu Sad

Semalam aku ada golek2 kat area Jalan Pudu Ulu ... dekat PGRM..
Ada satu kedai accessories kat depan stadium badminton cheras (sebaris petronas) ada stok LS2.


Tanya harga dalam RM265 ke atas.. tak leh nak kurang katanye..
Brand lain pun ada..
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Fri Feb 17, 2012 10:44 am

bro abubakar,,,
helmet order kat mane? macam susah nak dapat je....
Back to top Go down
abubakar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 26
Join date : 2011-04-06
Age : 35
Location : Kg. Melayu Subang

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Sat Feb 18, 2012 7:53 am

JOE564 wrote:
bro abubakar,,,
helmet order kat mane? macam susah nak dapat je....

order di Kedai Racing Boy, Seksyen 7 Shah Alam. arini genap dah 3 minggu order, dah bayar deposit.
Back to top Go down
http://burnlancer.fotopages.com
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Sat Feb 18, 2012 6:59 pm

abubakar wrote:
JOE564 wrote:
bro abubakar,,,
helmet order kat mane? macam susah nak dapat je....

order di Kedai Racing Boy, Seksyen 7 Shah Alam. arini genap dah 3 minggu order, dah bayar deposit.

rase nye memang helmet ni kehabisan stok kot..aku pon order xdpt lagik

esok nak ride ke PD pakai elmet lame la.. Mad
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Sat Feb 18, 2012 7:01 pm

Itu la..aku pun tgh menunggu...menunggu wang cukup baru nak gi beli...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
yau63
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Sun Feb 19, 2012 6:14 pm

pengguna helmet LS2 yg flip-up type seperti atas. Rasa bunyi angin kuat lar.....any ape cara tyk kurang lagi??
Back to top Go down
jeman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-02-04
Age : 46
Location : Taman Sri Gombak

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Feb 20, 2012 5:24 am

yau63 wrote:
pengguna helmet LS2 yg flip-up type seperti atas. Rasa bunyi angin kuat lar.....any ape cara tyk kurang lagi??

Rasanya x de cara kut kecuali offer helmet tu kat member2 kat sini dan beli yang lebih

kedap dan duit kena lebih sikit la.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Today at 11:06 pm

Back to top Go down
 
Helmet yg terbaik utk VTS200
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Next
 Similar topics
-
» Helmet yg terbaik utk VTS200
» tips terbaik lepas beli vts200 second hand
» Refurbish Helmet
» Mock 5 helmet
» alarm terbaik dan termurah

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: