Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Helmet yg terbaik utk VTS200

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
AuthorMessage
scoobie
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 27
Join date : 2013-07-25
Location : Leisure Commerce Sq

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Fri Aug 16, 2013 11:51 am

sy chong motor bg helmet KHI standard gaban..
time panas terik memancar direct ke muka..
time hujan visor tolak air ke tepi..clear je..pale
Back to top Go down
vts3162
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2013-06-28
Age : 34
Location : Subang Jaya

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Aug 21, 2013 7:25 pm

Rasanya mmg perlu helmet yg elok skit...sbb sy pkai helmet biasa rs kepala goyang2(helmet lm ms pkai moto ex5 dulu). Angin rs mcm kuat skit compare bwk ex5 dulu pd kelajuan yg sama...pkai full face...baru ok..Very Happy 
Back to top Go down
Wan Fadhli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2013-08-14
Age : 34

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Mon Aug 26, 2013 2:20 pm

Alhamdulillah sym dah kuar..dapat cash sket..beli helmet flip up mhr..so far mmg selesa pakai helmet camni..dulu naik LC pakai swan..mmg terasa pbezaannnya..hehe..yg ni kalu panas, ada visor dalam..kena angin pun xde gelong2 kepala..
Back to top Go down
hayabusa
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2013-09-04
Age : 33
Location : Kapar

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Sep 18, 2013 4:07 pm

Assalamualaikum, bro2 dan otai tau x kat mne nak cari kedai helmet di area shah alam/klang yg ade jual helmet fullface atau flip up yg mampu milk punya.

Hamba teringin gak bergaya dengan helmet mcm tu tp bila tgk harga helmet ori cecah ribu2 terbantut hajat hamba.
Back to top Go down
zarulz1231
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-08-20
Age : 32

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Thu Sep 19, 2013 11:55 am

Dekat Shah Alam ada satu kedai Easy One Bikers. Promosi sempena pembukaan cawangan baru sampai 30 September 2013. Helmet2 flip-up byak kat situ. harga mampu milik..
Back to top Go down
hayabusa
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2013-09-04
Age : 33
Location : Kapar

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Thu Sep 19, 2013 4:31 pm

tq bro zarul. nnt sy try usha2.
bole tau kedai tu kat shah alam area mane ek?
Back to top Go down
zarulz1231
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-08-20
Age : 32

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Thu Sep 26, 2013 8:44 am

Easy One Bikers,
No 44, Tingkat Bawah, Jalan Sungai Keranji P32/P,
Seksyen 32, Shah Alam.

Dekat dgan Econsave Kota Kemuning. Ritu masa p Shah Alam singgah kedai tu mmg byak helmet yg cun2..
Back to top Go down
vikay
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2013-10-10
Age : 40

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Thu Oct 10, 2013 3:02 pm

fullface ok bro..lebih selamat
Back to top Go down
hayabusa
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2013-09-04
Age : 33
Location : Kapar

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Thu Oct 10, 2013 3:09 pm

Minggu lepas hamba dah p kedai yg en.zarul rekemen tu.
Dah angkat helmet flip up putih LS2 ngan glove alpinestar.
Modal RM 290 sume item tu.

Helmet - RM 250
Glove - RM 40

Agak berbaloi la. cheers 
Back to top Go down
rider3833
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 45
Join date : 2013-09-11
Age : 39

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Fri Oct 11, 2013 4:26 am

dh usya LS2 filp up kt satu kedai ni...
size M je tnggal
bila test rs x best la plak
ada rs sakit kt bhgian atas kepala

trus test MHR ff size M gak
rasa best gak

trus balik sbb trus rs konpius
minat LS2 flip up tp terbekenan dgn ff MHR la plak

xkan nk angkut dua bijik skali kot.... pale pale pale 
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Fri Oct 11, 2013 4:52 am

pada pendapat saya, FF xbrp seswai tuk pakai oleh skuter mcm kita nk plak kalau yg jenis merokok.
better amik flipup..nk minum air pun senang, xyah buka helmet.. Smile
tp terpulang kepada si pemakai sbb ada je yg pakai FF time ride. Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Sat Oct 12, 2013 1:13 pm

Helmet full face mana yg elok dgn harga yg agak agak berpatutan? Kat kedai one bikers tu helmet full face mmg cun, rega pun dlm rm200 - 500, lebih lagi pun ada.... ada satu Arai RM200 tinggal 1 je, tapi dah calar sikit laa.
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
hayabusa
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2013-09-04
Age : 33
Location : Kapar

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Oct 16, 2013 5:57 am

gabancorp wrote:
Helmet full face mana yg elok dgn harga yg agak agak berpatutan? Kat kedai one bikers tu helmet full face mmg cun, rega pun dlm rm200 - 500, lebih lagi pun ada.... ada satu Arai RM200 tinggal 1 je, tapi dah calar sikit laa.
Ade lg helmet arai tu sy tgk mse beli LS2. Mmg cantik cume byk calar. LAst die tawar harg helmet arai kat sy aritu RM 180. Tp sbb calar tu sy x ambik.
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Oct 16, 2013 6:44 am

hayabusa wrote:

Ade lg helmet arai tu sy tgk mse beli LS2. Mmg cantik cume byk calar. LAst die tawar harg helmet arai kat sy aritu RM 180. Tp sbb calar tu sy x ambik.
Saya memula amik LS2 gak, tapi tuakr ke Givi.. LS2 nie bagi saya ketat sangat di bhg bawah pipi/ sebelah Dagu, bila flip-up tu turun habis (full face) walhal dah amik yg size XL. Gamak nya frame muka lebar tu yg sendat. Ada tak model / jenama lain (Flip-up Full Face) yg sesuai utk muka lebar) :p
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
hayabusa
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2013-09-04
Age : 33
Location : Kapar

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Oct 16, 2013 6:53 am

Sy setuju tu. LS2 punya flip up helmet mmg agak ketat kat bahagian pipi. Sy pun beli size XL gak tp mungkin kite spesis same yg berkepala lebar kat bahagian pipi tu mmg x selesa, jd sy ambik keputusan utk beli span pipi yg kurang tebal di hiap aik meru. Baru selesa pakai.

Untuk spesis mcm kite ni rase nyer helmet kura2 baru ngam kot en.gaban. hahaha..
Tp masalah sy selesai dgn menukar span di bahagian pipi tu.
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Oct 16, 2013 7:13 am

hayabusa wrote:
Sy setuju tu. LS2 punya flip up helmet mmg agak ketat kat bahagian pipi. Sy pun beli size XL gak tp mungkin kite spesis same yg berkepala lebar kat bahagian pipi tu mmg x selesa, jd sy ambik keputusan utk beli span pipi yg kurang tebal di hiap aik meru. Baru selesa pakai.

Untuk spesis mcm kite ni rase nyer helmet kura2 baru ngam kot en.gaban. hahaha..
Tp masalah sy selesai dgn menukar span di bahagian pipi tu.
OOHHHH buleh tuakr eh span tu? aisey.. silap den pi trade in pulak helmet LS2 dgn helmet sekarang nie.... Berapa kos tukar Span kat pipi tu?
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
hayabusa
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2013-09-04
Age : 33
Location : Kapar

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Oct 16, 2013 7:15 am

Kat hiapaik die jual RM 50 dua2 side.. runding punya runding dpt la RM 45.
Bole tukar jnji pastikan bentuk same atau hampir same dan selesa.
Back to top Go down
rusli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2013-11-27
Age : 37
Location : kl

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Wed Nov 27, 2013 6:47 am

Salam sahabat sym vts 200. .saya rusli pemilil baru sym vts 200. . Kwn semua stay kws mana ni? Saya dkt putrajaya. Smlm saya nampak ada convoi sym di putrajaya dan ramai sangat amat menarik.Ada club ke sym ni..mcm bbest je...mcm comel je...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Thu Nov 28, 2013 4:53 am

rusli wrote:
Salam sahabat sym vts 200. .saya rusli pemilil baru sym vts 200. . Kwn semua stay kws mana ni? Saya dkt putrajaya. Smlm saya nampak ada convoi sym di putrajaya dan ramai sangat amat menarik.Ada club ke sym ni..mcm bbest je...mcm comel je...
welcome bro!
mmg mlm aritu ada TTS mega kat putrajaya anyuran SYMP, gabungan beberapa group SYM termasuk group Freerider ni.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rusli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2013-11-27
Age : 37
Location : kl

PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Sat Nov 30, 2013 5:16 am

ermm betul tu.. saya sokong ni.. hehe saya pun nak cari satu ni
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Helmet yg terbaik utk VTS200   Today at 1:28 pm

Back to top Go down
 
Helmet yg terbaik utk VTS200
View previous topic View next topic Back to top 
Page 16 of 16Go to page : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16
 Similar topics
-
» Helmet yg terbaik utk VTS200
» tips terbaik lepas beli vts200 second hand
» Refurbish Helmet
» Mock 5 helmet
» alarm terbaik dan termurah

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: