Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 alarm terbaik dan termurah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sabri
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2012-04-07
Age : 35
Location : kota emerald

PostSubject: alarm terbaik dan termurah   Thu Apr 26, 2012 11:46 am

salam otai otai
nak tanya sikit
hari ni pergi kat sym segambut
jauh ke dalam.

masa servis mota,
nampak aksesori

helmet fullface flip up LS2 RM 480

alarm Mforce RM160
murah ke mahal

atau ada kedai kedai yang boleh dapat servis terbaik
dan berbaloi untuk wang ringgit

tolong otai-otai

satu lagi
tak ada ke kedai yang jual barangan aksesori SYM

TQ
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Thu Apr 26, 2012 12:18 pm

flip up bole dapat RM250 je bro akt sentul or shah alam seks7

alarm tu kawe x sure
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Apr 27, 2012 3:50 am

alarm tu okay dah harga..walaupun blh dpt lg murah, tu kalo still ada warraty motot, x void rasanya.. Smile

Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Apr 27, 2012 4:16 am

helmet better caik tpt lain seperti yg dinyatakn oleh bro apis.

tp utk alarm jenama Mforce tu mmg ok kalo nk psang kat mforce tu. harga pon kalo kat luar sekitar rm150. kalo psangkn kat mforce, dioang bleh jamin sendri warranty utk muto n alarm n xpyah pening2 lagi pikir psal warranty.

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
ashotiwoth
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-03-06

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Apr 27, 2012 6:57 am

eszeree wrote:
helmet better caik tpt lain seperti yg dinyatakn oleh bro apis.

tp utk alarm jenama Mforce tu mmg ok kalo nk psang kat mforce tu. harga pon kalo kat luar sekitar rm150. kalo psangkn kat mforce, dioang bleh jamin sendri warranty utk muto n alarm n xpyah pening2 lagi pikir psal warranty.

betul betul. minggu lepas masa keluar siput kat Chuan pun harga tu jugak. siap pasang - rm150.
Back to top Go down
sabri
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2012-04-07
Age : 35
Location : kota emerald

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Apr 27, 2012 8:24 am

salam Sirapisamin

akt tu apa ye
helmet jenis LS2 juga ke yang boleh flip up tu
tolong jelas sikit.
kalau ada gambar lagi terbaik

berkenaan dengan alarm
oklah kalau mcm tu pasal alarm mforce




Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Apr 27, 2012 10:47 am

sabri wrote:
salam Sirapisamin

akt tu apa ye
helmet jenis LS2 juga ke yang boleh flip up tu
tolong jelas sikit.
kalau ada gambar lagi terbaik

berkenaan dengan alarm
oklah kalau mcm tu pasal alarm mforce




'akt' tu maknanya 'kat' kot..

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Apr 27, 2012 12:40 pm

Jgn beli helmet mahal2 bro nanti ada yg protes! Guna ARC je baru Rm60.
Back to top Go down
nonama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-12-06
Age : 35
Location : Bandar Baru Sri Petaling, KL

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Thu Dec 06, 2012 7:46 am

Salam sume aku pun tgh mencari alarm ni gak tapi xtau katne yg ade jual n murah almaklum motor baru kuar last week tgk kat cni cam best plak alarm ni, tadi gi kat area sentul kat NKS sume tu tapi dorang jual sume brand lain katne leh dapat eh kalau dekat2 ngan sri petaling ni nak gi segambut cam malas plak jauh sangat~ harap otai dapat membantu...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Thu Dec 06, 2012 7:55 am

nonama wrote:
Salam sume aku pun tgh mencari alarm ni gak tapi xtau katne yg ade jual n murah almaklum motor baru kuar last week tgk kat cni cam best plak alarm ni, tadi gi kat area sentul kat NKS sume tu tapi dorang jual sume brand lain katne leh dapat eh kalau dekat2 ngan sri petaling ni nak gi segambut cam malas plak jauh sangat~ harap otai dapat membantu...
wasalam... aku tak sure la pasal alarm ni sub tak pernah pakai, tunggu otai2 lain masuk dan reply Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
nonama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-12-06
Age : 35
Location : Bandar Baru Sri Petaling, KL

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Thu Dec 06, 2012 8:24 am

koji wrote:
nonama wrote:
Salam sume aku pun tgh mencari alarm ni gak tapi xtau katne yg ade jual n murah almaklum motor baru kuar last week tgk kat cni cam best plak alarm ni, tadi gi kat area sentul kat NKS sume tu tapi dorang jual sume brand lain katne leh dapat eh kalau dekat2 ngan sri petaling ni nak gi segambut cam malas plak jauh sangat~ harap otai dapat membantu...
wasalam... aku tak sure la pasal alarm ni sub tak pernah pakai, tunggu otai2 lain masuk dan reply Very Happy

Ook bro koji~ so x pakai pun xpe la kot... huhu~
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Thu Dec 06, 2012 8:30 am

nonama wrote:
koji wrote:
nonama wrote:
Salam sume aku pun tgh mencari alarm ni gak tapi xtau katne yg ade jual n murah almaklum motor baru kuar last week tgk kat cni cam best plak alarm ni, tadi gi kat area sentul kat NKS sume tu tapi dorang jual sume brand lain katne leh dapat eh kalau dekat2 ngan sri petaling ni nak gi segambut cam malas plak jauh sangat~ harap otai dapat membantu...
wasalam... aku tak sure la pasal alarm ni sub tak pernah pakai, tunggu otai2 lain masuk dan reply Very Happy

Ook bro koji~ so x pakai pun xpe la kot... huhu~
yup tak pakai pun takpa..kalau pakai kadang2 ada masalah...ada yg injin padam tgh jalan pun ade... susah la. Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
simpoloi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-01-14

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Thu Dec 06, 2012 9:13 am

Kalau duk kat umah flat, ni asyikmberbunyi jer alarm tuh. Mana taknyer ramai sgt peminat nak dengar bunyi tuh
Back to top Go down
apaizul
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 282
Join date : 2012-02-02
Location : Oghe Kelate dok Sg. Buloh

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Thu Dec 06, 2012 9:39 am

kalu dah minat...
poket ada tebal..
install saja alarmnya..heheheh

Alarm Mforce dengarnya dah naik harga...

klu lokasi sri petaling..try la tanya mieg..
rasenya WILHIN dkt balakong ada kot...
tak pun kat bandar sri permaisuri..klu tak silap nama kedai tu TENAGA kot
klu lajak ke kl..MAH SENG la...kat jln pudu
klu lajak ke shah alam dkt MMR seksyen 16 pun ada...
Back to top Go down
nonama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-12-06
Age : 35
Location : Bandar Baru Sri Petaling, KL

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Dec 07, 2012 7:38 am

apaizul wrote:
kalu dah minat...
poket ada tebal..
install saja alarmnya..heheheh

Alarm Mforce dengarnya dah naik harga...

klu lokasi sri petaling..try la tanya mieg..
rasenya WILHIN dkt balakong ada kot...
tak pun kat bandar sri permaisuri..klu tak silap nama kedai tu TENAGA kot
klu lajak ke kl..MAH SENG la...kat jln pudu
klu lajak ke shah alam dkt MMR seksyen 16 pun ada...

Ok bro thx a lot~ akan try cari lajak ke Bengkel2 tersebut di atas... nak kene jenjalan cari jalan dulu sebab baru 1 thn pindah KL dari JB so x bape nak xpert jalan cni... kalau ade otai2 ade nak pi ke mahseng ke leh r ajak aku bole berkenalan tapi jangan bagi "racun" lebih2 sangat takut kering wallet aku,,, huhuhu
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Fri Dec 07, 2012 10:09 am

nonama wrote:
apaizul wrote:
kalu dah minat...
poket ada tebal..
install saja alarmnya..heheheh

Alarm Mforce dengarnya dah naik harga...

klu lokasi sri petaling..try la tanya mieg..
rasenya WILHIN dkt balakong ada kot...
tak pun kat bandar sri permaisuri..klu tak silap nama kedai tu TENAGA kot
klu lajak ke kl..MAH SENG la...kat jln pudu
klu lajak ke shah alam dkt MMR seksyen 16 pun ada...

Ok bro thx a lot~ akan try cari lajak ke Bengkel2 tersebut di atas... nak kene jenjalan cari jalan dulu sebab baru 1 thn pindah KL dari JB so x bape nak xpert jalan cni... kalau ade otai2 ade nak pi ke mahseng ke leh r ajak aku bole berkenalan tapi jangan bagi "racun" lebih2 sangat takut kering wallet aku,,, huhuhu
tinggal kawasan mana ni?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
nonama
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2012-12-06
Age : 35
Location : Bandar Baru Sri Petaling, KL

PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Sat Dec 08, 2012 2:54 pm

duk area sri petaling bro~
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: alarm terbaik dan termurah   Today at 11:07 pm

Back to top Go down
 
alarm terbaik dan termurah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» alarm terbaik dan termurah
» Minyak hitam dan gear yang terbaik untuk EVO
» Nak Setting M-force Alarm sensitivity
» Motor yg penah anda miliki dan rating
» 6th edition FAQ's now posted online - August 7, nothing to see (*false alarm*)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: