Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 20, 2011 5:21 am

setelah mengikuti forumvts ni, terpengaruh dgn kata2 otai2 yang dah lama pakai vts ni, akhir semalam bernikah jugak dgn vts baru, huhhhhhh..... kalau nak kata menyesal....memanggggg...menyesal sungguh beli vts ni sekarang..... kalau aku tau, kenapalah dari dulu lagi aku tak beli jentera ni....memang mantopppp...macam bawak keter.....tak rasa macam duduk atas motor, memang terasa duduk dalam motor
..pagi td start travle ke tempat kjer.....aku maintaint 100 @7k rpm... boleh ker...
semalam isi myk rm20.....baper bleh pergi tu...

[img][/img]


Last edited by azhar on Wed Jul 20, 2011 11:14 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 20, 2011 6:24 am

azhar wrote:
setelah mengikuti forumvts ni, terpengaruh dgn kata2 otai2 yang dah lama pakai vts ni, akhir semalam bernikah jugak dgn vts baru, huhhhhhh..... kalau nak kata menyesal....memanggggg...menyesal sungguh beli vts ni sekarang..... kalau aku tau, kenapalah dari dulu lagi aku tak beli jentera ni....memang mantopppp...macam bawak keter.....tak rasa macam duduk atas motor, memang terasa duduk dalam motor
..pagi td start travle ke tempat kjer.....aku maintaint 100 @7k rpm... boleh ker...
semalam isi myk rm20.....baper bleh pergi tu...
tahniah bro.....agak2 tinggal setakuk meter minyak isi je tk yah tunggu spi habis kang tk jumpa petrol pam nanya je menolak.....
Back to top Go down
joy6169
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2011-06-21
Location : Bukit Beruntung , Rawang

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 20, 2011 7:03 am

wahh... tahniah2.., Very Happy
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 38
Location : seremban

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 20, 2011 8:31 am

semalam isi rm20...la ni dah jalan 90km...cuma luak setakuk bar ajer...bleh cayer ker... mungkin dapat meter myk yang biol...harap2 ok ajer reading tu
Back to top Go down
scavengers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-04-09

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 20, 2011 9:37 am

hmmm kalo rm20 tu isi ron95 dah lebey 10 liter kalo tak silap
bole laa pigi dekat2 300km tu pon ikut pulasan throttle hehehe
kalo manjang rpm > 7K mmg kena singgah stesen minyak selalu Wink
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Thu Jul 21, 2011 4:58 am

tahniah bro
Back to top Go down
drsyakirin
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2011-07-23

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Sat Jul 23, 2011 9:02 am

ni vts200 sup gearbox spesel ni... kawan punye insyaAllah next week kuar.. same kaler gearbox spesel hehehe
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Sat Jul 23, 2011 11:53 am

meh ramai kan ceng SYM ni hahaha
Back to top Go down
fithriomar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 17
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Tue Jul 26, 2011 5:00 am

bila isi minyak .. reset mileage sbb meter minyak tu kekadang bengong.. saya selalu isi balik bila mileage nak dkt 300km
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Tue Jul 26, 2011 6:07 am

wah, cantik motot bro Azhar.
ni yg gigil nk cat warna putih jgk nih!!
hahaha... Razz

kalau motot saya, full tank myk Ron95 tu boleh pergi sejauh 320km sblm lampu minyak menyala. orang kata, lepas lampu minyak menyala boleh pergi lagi 20km tp saya xpernah cuba!takut menolak motot jer nnt..hehehe..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Tue Jul 26, 2011 9:54 am

Mie-G wrote:
wah, cantik motot bro Azhar.
ni yg gigil nk cat warna putih jgk nih!!
hahaha... Razz

kalau motot saya, full tank myk Ron95 tu boleh pergi sejauh 320km sblm lampu minyak menyala. orang kata, lepas lampu minyak menyala boleh pergi lagi 20km tp saya xpernah cuba!takut menolak motot jer nnt..hehehe..

wah 7.8 sen se km..terbaek tu en Mie G, akunye dalam 9 sen se km ape cer..any komen? Mad
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Tue Jul 26, 2011 10:40 am

Sirapisamin wrote:
Mie-G wrote:
wah, cantik motot bro Azhar.
ni yg gigil nk cat warna putih jgk nih!!
hahaha... Razz

kalau motot saya, full tank myk Ron95 tu boleh pergi sejauh 320km sblm lampu minyak menyala. orang kata, lepas lampu minyak menyala boleh pergi lagi 20km tp saya xpernah cuba!takut menolak motot jer nnt..hehehe..

wah 7.8 sen se km..terbaek tu en Mie G, akunye dalam 9 sen se km ape cer..any komen? Mad
maybe sebab berat aku+ pillion xsampai 100KG kot!
lg plak, aku xde berdesup..bawak ala2 sopan gitu!
hahaha...

tp biasanya bila cukup 300km, aku p isi full smula! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Ajee
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-05-14

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 27, 2011 7:28 am

ari tu cuba tunggu sampai lampu minyak berkelip sebab nak tgk full tank berapa rm... isi penuh dalam RM23.7 kot... abis meleleh kuar... nak tunggu brp mileage bleh dapat
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 27, 2011 7:34 am

Mie-G wrote:
Sirapisamin wrote:
Mie-G wrote:
wah, cantik motot bro Azhar.
ni yg gigil nk cat warna putih jgk nih!!
hahaha... Razz

kalau motot saya, full tank myk Ron95 tu boleh pergi sejauh 320km sblm lampu minyak menyala. orang kata, lepas lampu minyak menyala boleh pergi lagi 20km tp saya xpernah cuba!takut menolak motot jer nnt..hehehe..

wah 7.8 sen se km..terbaek tu en Mie G, akunye dalam 9 sen se km ape cer..any komen? Mad
maybe sebab berat aku+ pillion xsampai 100KG kot!
lg plak, aku xde berdesup..bawak ala2 sopan gitu!
hahaha...

tp biasanya bila cukup 300km, aku p isi full smula! Very Happy

Semalam g test isi RM10 je boleh pergi 137 km bla dibahagikan dapat 7.3 sen se km ok le tu..kadang2 die 9 sen se km..kesimpulanyye..tgk cara kite menunggang sesiput ni ye.. afro
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 27, 2011 7:34 am

Ajee wrote:
ari tu cuba tunggu sampai lampu minyak berkelip sebab nak tgk full tank berapa rm... isi penuh dalam RM23.7 kot... abis meleleh kuar... nak tunggu brp mileage bleh dapat

Bro kalo around 7 - 9 sen se km tu kire orait le tu..hehe Very Happy
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 85
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Jul 27, 2011 11:00 pm

Terbaik.... Angkat SE tue...

Memang melayan la lepas nie... Razz
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Tue Aug 16, 2011 6:15 am

wah bestnya....sabar2, masa aku akan tiba juga...sekarang ni tgh merisik...duit hantaran lom cukup lagi nih.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
azizhamzah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-07-23
Location : Shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Tue Aug 16, 2011 7:58 am

last month masa ambil moto...byr downpayment sikit kat kedai...yg bakinya guna credit card utk byr full payment...so harga moto mcm byr cash jer la...hutang credit card tu convert to easy payment...yg saya buat hari tu bank charge 5% interest upfront need to pay on the 1st month..and the remaining month consider 0% interest...buat hari tu max. 24 month...

kalau loan kedai atau Aeon dia charge 10-13% annually..kalau 3 tahun loan dah berapa dia charge interest...jadi banyak dpt save utk installement kalau pakai credit card...cuma lps tu jgn miss byr dah ler...tp yg terbaik byr cash je la moto tu kalau mampu... Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Tue Aug 16, 2011 8:12 am

Saya dah tanya hari tu, Cash RM9800
Downpayment RM6k
Installment RM220 x 24 month.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
nasrah_m
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2011-09-07
Age : 41
Location : Sungai Buloh

PostSubject: Dah tempah dekat MMR sec 16   Wed Sep 07, 2011 11:13 am

First Sekali salam perkenalan utk semua, New bie baru nak berforum

Saya Nasrah... baru aje booking SYM 200,harap minggu depan dah boleh keluar motor..
Survey punya survey..last last dapat cari kat MMR sec 16..loan kedai...

kiranya kat kedai nie paling murah dan nampak meriah dgn servis motor sym nie..

Downpayment : RM4000 OTR
Monthly : RM262 X 36 bulan.

Free: Helmet ARC,Baju hujan Racing boy

Upgrade Motor terus...

Tukar Dr Pully RM110
Tukar CDi Racing RM220
Pasang Alarm Mforce RM120

So mintak pendapat ko org...ok ke harga nie...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Sep 07, 2011 11:16 am

pergh...rider tegar nih..kekeke terus tukar part tuh.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Wed Sep 07, 2011 11:27 am

wow, terus dapat motot laju la bro nasrah!!
jgn nnt asik gigil nk pulas throttle je..maklumlah masih 'dara' lagi!!
byk2 bersabar ya!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 36
Location : shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Thu Sep 08, 2011 3:17 am

alahai...napa la aku tak beli kat mmr dulu...masa aku beli dulu cuma dpt helmet free..lock free..and minyak itam setaun free...tetiap bulan amik satu kat kedai...hahah...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Thu Sep 08, 2011 3:36 am

zulu wrote:
alahai...napa la aku tak beli kat mmr dulu...masa aku beli dulu cuma dpt helmet free..lock free..and minyak itam setaun free...tetiap bulan amik satu kat kedai...hahah...
wah, ok lah tu myk hitam setahun free!
kurang2 RM30++ jgk sbotol tu!
jgn dia bagi myk hitam yg recycle udah ler!!hehehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 36
Location : shah alam

PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Thu Sep 08, 2011 3:41 am

heheehh..tak pakai pon...minyak itam tuk motot biasa jer...aku jual kat org lain...hahaha...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh   Today at 5:06 am

Back to top Go down
 
Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 8Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» Wajarkah Saya Beli SYM250 atau same jer nanti dgn moto saya sekarang...
» panduan beli moto terpakai vts 200
» DOA UNTUK MEREKA YANG BARU BELI KENDERAAN

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: