Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 setting jam di meter siput

Go down 
AuthorMessage
siakap
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
siakap

Posts : 29
Join date : 2012-08-27

setting jam di meter siput Empty
PostSubject: setting jam di meter siput   setting jam di meter siput EmptySun Sep 16, 2012 3:19 am

salam semua,

sori, saya budak baru belajar. Nak tanya soalan bodoh skit.

1. Apa fungsi 3 button kat meter tu?
2. Camne kalau nak setting jam?

Maaf la, baru tak sampai sebulan pakai Siput Gondang ni..
Back to top Go down
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
warcrank

Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 33
Location : Sentul

setting jam di meter siput Empty
PostSubject: Re: setting jam di meter siput   setting jam di meter siput EmptySun Sep 16, 2012 5:35 am

dalam manual semua ada bro
Back to top Go down
siakap
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
siakap

Posts : 29
Join date : 2012-08-27

setting jam di meter siput Empty
PostSubject: Re: setting jam di meter siput   setting jam di meter siput EmptySun Sep 16, 2012 10:09 am

sori bro warcrank, beli moto 2nd hand.. xde manual. huhu
Back to top Go down
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
warcrank

Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 33
Location : Sentul

setting jam di meter siput Empty
PostSubject: Re: setting jam di meter siput   setting jam di meter siput EmptySun Sep 16, 2012 3:13 pm

boleh download free dari tenet bro..google je manual VTS 200..confirm ada dapat...senang je
Back to top Go down
pokmuda
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
pokmuda

Posts : 8
Join date : 2012-11-14
Age : 56
Location : Kota Bharu, Gua Musang, Kelantan

setting jam di meter siput Empty
PostSubject: Re: setting jam di meter siput   setting jam di meter siput EmptyWed Nov 14, 2012 9:13 am

Jam tu dan siap dgn format 24. kalau nak betul2 Hour dan minit boleh le..yang dua lagi tu macam meter kereta juga..nak reset km dll
Back to top Go down
inspaiman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2013-11-11
Age : 34

setting jam di meter siput Empty
PostSubject: Re: setting jam di meter siput   setting jam di meter siput EmptyMon Nov 11, 2013 7:02 pm

siakap wrote:
salam semua,

sori,  saya budak baru belajar. Nak tanya soalan bodoh skit.

1. Apa fungsi 3 button kat meter tu?
2. Camne kalau nak setting jam?

Maaf la, baru tak sampai sebulan pakai Siput Gondang ni..

Salam. Sy pun baru disini. Cara nak set jam.
1) tekan button (hour) dan (min) kedua2nya sekali gus, jgn lepaskan sehingga jam di meter berkelip2.
2) kalau nak set jam, tekan button hour sampai dpt pukul brp yg sdara nak.
3) kalau nak set minit, tekan pulak button min melah kanan samai dapat brp minit yg dikehendaki.

Sekian, selamat mencuba.
Back to top Go down
Sponsored content




setting jam di meter siput Empty
PostSubject: Re: setting jam di meter siput   setting jam di meter siput Empty

Back to top Go down
 
setting jam di meter siput
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: