Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Newbie SYM VTS200

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
adamzul91
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2013-10-04
Age : 25
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Newbie SYM VTS200   Fri Oct 04, 2013 9:20 pm

Salam perkenalan bro2 sekalian. saya budak baru dlm forum ni.. Harap dapt beri tunjuk ajar.. inilah siput saya..Very Happy Very Happy 

Back to top Go down
mohdzaki
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-11-15
Age : 40
Location : Bandar Baru Selayang

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Tue Oct 22, 2013 6:09 am

nice sym, tahniah.

windshield nih tak mengganggu pemandangan pemanduan ker?
Back to top Go down
adamzul91
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2013-10-04
Age : 25
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Wed Oct 23, 2013 11:51 am

haha.. ni windshiled biasa ja.. saya spray je kler itam. spanjg saya spray tu.. xde pulak saya rasa bnde tu mengganggu.. mungkin sbb saya tinggi kut..
Back to top Go down
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Wed Oct 23, 2013 12:35 pm

Salam.  Selamat Datang ke forum ni.

Saya rasa anda seorang pemuda yg agak pelik.  Pertama, jarang orang muda bawah 27 tahun yg minat tunggang scooter.  Kedua, ini kali pertama dlm hidup saya, saya lihat/dengar orang spray windshield dgn cat hitam.

Apa pun, bagus jugak idea spray windshield dgn cat hitam tu. Saya rasa saya nak spray jugak tapi separuh sebelah bawah aje. Nanti kalau saya nak pasang satu bracket utk pegang handphone/gps bolehlah shield tu lindung sikit skrin hp/gps tu dari pancaran terus matahari. Kalau dlm keadaan sekarang payah nak baca apa yg tertulis kat skrin.
Back to top Go down
adamzul91
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2013-10-04
Age : 25
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Fri Oct 25, 2013 3:58 am

haha.. Pelik ke umur 22 minat scooter? Saya spray je ngn cat itam sbb nmpk lg cantik bagi saya.. hehe..

Kalau cik safuan nak spray.. Cuba spray sebelah dalam windshiled tu. Saya tersilap spray sebelah luar, skrg windshiled tu bnyk lubang2 sbb kene batu kt jalan.Crying or Very sad  Lg satu, kalau spray sebelah dalam, dr luar akan nampak mcm metalic..
Back to top Go down
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Fri Oct 25, 2013 5:07 am

Bagi saya memang pelik. Kerana dari pemerhatian saya kebanyakan orang yg suka scooter ni orang yg umur biasanya dah lebih 30 tahun. Kalau peringkat usia kamu tu biasanya suka motor sport. Dgn harga scooter ni yg hampir RM10,000 (standard edition), biasanya orang muda mcm kamu suka lagi Kawasaki KIPS 150RR. Atau setidak-tidaknya LC135 yg mana harganya jauh lebih murah.

Ya, kalau nak spray saya memang nak spray sebelah dalam. Lepas spray tu perlu spray dgn coating ke mcm spray "clear" supaya cat tu tak mudah tanggal? Nak tanya juga ni, kalau spray penuh mcm tu, tak salah ke dari peraturan jalan? Takut nanti polis trafik atau JPJ kacau pulak nanti.
Back to top Go down
adamzul91
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2013-10-04
Age : 25
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Fri Oct 25, 2013 5:17 am

Mungkin umur saya je muda.. Tapi jiwa saya dah 30 an.. haha.. Saya tak minat motor sport yang cc rendah.. Nak bli yang cc tinggi belum ade kemampuan.. So saya lebih tertarik nak pakai siput ni..

haha.. Stakat ni saya bwat mcm tu tak pernah pulak kene tahan.. Iyalah saya lupa nak spray coating..

Saya harap kalau group ni ade event/convoi ke, infrom la ye.. (tak pernah join mana2 convoi)
Back to top Go down
Safuan66
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 98
Join date : 2013-07-13
Age : 50
Location : Kapar, Klang

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Fri Oct 25, 2013 2:26 pm

Kalau rajin join aktiviti, cuba tengok kat sini: http://symforumclub.forumotion.com/c3-aktiviti
Back to top Go down
hafiz_1312
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-09-13
Age : 31

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Wed Oct 30, 2013 12:20 pm

saya pun umur baru 27 hehe
Back to top Go down
aies
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-04-02
Age : 39
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Thu Oct 31, 2013 3:43 pm

Welcome……Welcome…..Welcome…...
Back to top Go down
vts3162
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2013-06-28
Age : 34
Location : Subang Jaya

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Mon Nov 11, 2013 8:14 am

huhu...dah lama tak masuk forum ni..neway welcome....
Back to top Go down
jebon707
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2014-01-24
Age : 44

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Thu Jan 30, 2014 9:03 am

Buah cempedak di luar pagar ambil galah tolong jolok kan saye budak(bapak budak dah) baru belajar kalo salah tolong tunjuk kan...... <-- sambil nanyi lagu rase sayang yei
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 55
Location : Georgetown Penang

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Thu Jan 30, 2014 2:18 pm

adamzul91 wrote:
Mungkin umur saya je muda.. Tapi jiwa saya dah 30 an.. haha.. Saya tak minat motor sport yang cc rendah.. Nak bli yang cc tinggi belum ade kemampuan.. So saya lebih tertarik nak pakai siput ni..

haha.. Stakat ni saya bwat mcm tu tak pernah pulak kene tahan.. Iyalah saya lupa nak spray coating..

Saya harap kalau group ni ade event/convoi ke, infrom la ye.. (tak pernah join mana2 convoi)

Pada pandangan saya daripada spray lebih baik kalau digunakan carbon fibre sticker aje.
Back to top Go down
angah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2014-01-27
Age : 32
Location : Sungai Buloh

PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Tue Feb 11, 2014 7:44 am

mkgibran wrote:
adamzul91 wrote:
Mungkin umur saya je muda.. Tapi jiwa saya dah 30 an.. haha.. Saya tak minat motor sport yang cc rendah.. Nak bli yang cc tinggi belum ade kemampuan.. So saya lebih tertarik nak pakai siput ni..

haha.. Stakat ni saya bwat mcm tu tak pernah pulak kene tahan.. Iyalah saya lupa nak spray coating..

Saya harap kalau group ni ade event/convoi ke, infrom la ye.. (tak pernah join mana2 convoi)

Pada pandangan saya daripada spray lebih baik kalau digunakan carbon fibre sticker aje.

kt sini xde button like mcm kt FB..hehe scratch 
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Newbie SYM VTS200   Today at 5:06 pm

Back to top Go down
 
Newbie SYM VTS200
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Newbie SYM VTS200
» VTS200 Alien Windshield
» Sym VTS200 Buat Hal Dahhhh
» Acara menukar set jarum & servis carb GTS/VTS200
» rpm meter vts200 tinggi gila

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: