Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Bengkel untuk repair Honda CG125/150

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Fri May 11, 2012 11:37 am

Assalamualaikum,

Nak tanya otai-otai sekalian kalau tahu bengkel motor yang berkaliber untuk membaiki motor Honda CG125/150 sekitar KL & Selangor. Motor arwah ayah saya..dah lama barai..carburator dan komponen2 lain dh kena rembat oleh penyamun tarbus. Mmg teringin sgt nak hidupkan blk moto tu..moto mula2 blajar nk merempit..byk kenangan dgn arwah ayah saya. Tolong rekemenkan ye..terima kasih byk.. cheers
Back to top Go down
yellow200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 68
Join date : 2011-04-26

PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Mon May 14, 2012 1:09 pm

FKR motor, bengkel Uncle chai, memang wat vespa serta moto lama2 mcm honda nie, kat susur nak masuk bulatan lok yew
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Mon May 14, 2012 1:17 pm

terima kasih banyak bro..akan di risik2.. cheers
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Tue May 15, 2012 4:50 am

tisik jgn tak risik ye Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
gudien
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-15
Age : 65
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Mon Jun 25, 2012 7:31 pm

Salam.
Saja nak kongsi info.
Aduih motor lama macam ni susah nak cari spare part. Tapi slow2 boleh dapat lagi.
Saya ada sebijik scrambler XL125 S, dekat2 seangkatan dengan CG ni ler. Banyak kedai tak boleh buat. Hantor 3 empat bulan ambik balik je saja2. Dua tiga worksyop lagu tu. Tapi ada satu pomen kat kpg Melayu Subang PAIETOMO MOTOR. Kira respek ler, dia buat sampai bagi jadi injin tip top ler. Sekali tendang dah idup.
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Tue Jun 26, 2012 1:40 pm

tukar masuk enjin mcm ex5 boleh ke? tanye jek, xtau pun moto cg tu mcm mane.. Wink
Back to top Go down
gudien
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-15
Age : 65
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Wed Jun 27, 2012 6:08 pm

Motor CG tu tahun 1970an dan 1980an. Kira klasik lah. Tengok motor digunakan peniaga jual air, sayur, roti biasanya buat roda 3. Motor ni memang tough. Kat tempat saya (IPOH) masih nampak banyak lagi motor klasik di kalangan peniaga barang2 yang guna motor roda 3.

Masuk enjin EX5, technically banyak beza. But nothing is impossible. Cuma issuenya berbaloi ke tak, sebab mungkin banyak kena belanja dan masa nak ubahsuai
Back to top Go down
mdzeir
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2014-02-10
Age : 42

PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Mon Feb 10, 2014 7:50 pm

salam.

sesiapa yg pernah mengalami situasi begini.lampu signal tak berkelip..3 hari selepas tu betri pula hilang kuasa.bila tukar betri baru,perkara yg sama berulang..dan seminggu kemudian semua system lampu dah tak berfungsi..tapi enjin masih boleh hidup.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bengkel untuk repair Honda CG125/150   Today at 11:02 pm

Back to top Go down
 
Bengkel untuk repair Honda CG125/150
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Bengkel untuk repair Honda CG125/150
» Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
» Cellhone Repair Tools and Test Equipments
» Safety Tips untuk dikongsi
» Card Reader Repair?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Motor Selain SYM-
Jump to: