Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Bengkel/Servis are Puncak Jalil/Kinrara/Puchong

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mamundo
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2013-12-26
Age : 33

PostSubject: Bengkel/Servis are Puncak Jalil/Kinrara/Puchong   Fri Jan 24, 2014 5:36 am

Salam sahabat2. Mohon pencerahan utk org baru Smile


1) Kalau bengkel utk repair siput VTS area Puncak Jalil/Kinrara/Puchong kat mane ok ek?

2)Kalau la siput tersadai tepi jalan sebab pancit, boleh ke contact org tukar tiub yang samae cam kapcai tu or kene ade special tool ?

3)Kalau siput tersadai disebabkan bende lain, cam ne biasanya nak handle ek? nak kene call pomen or truck tunda?

Tima kasih byk2.

Wasalam
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Bengkel/Servis are Puncak Jalil/Kinrara/Puchong   Fri Jan 24, 2014 6:26 am

mamundo wrote:
Salam sahabat2. Mohon pencerahan utk org baru Smile


1) Kalau bengkel utk repair siput VTS area Puncak Jalil/Kinrara/Puchong kat mane ok ek?

2)Kalau la siput tersadai tepi jalan sebab pancit, boleh ke contact org tukar tiub yang samae cam kapcai tu or kene ade special tool ?

3)Kalau siput tersadai disebabkan bende lain, cam ne biasanya nak handle ek? nak kene call pomen or truck tunda?

Tima kasih byk2.

Wasalam

Kalau area yg abg ckp tu, maybe bleh call pomen FSZ Motor. nama dia Pika 012.944.5617. @ 018.239.8751
kedai dia kt sri serdang. lokasi kedai, abang masukkan koodinat ni kat google maps 3.009278,101.712805.

pasal tayar pancit tu, kalau pancit kecik kena paku boleh je nk call pomen tpi jalan tu tp sediakanlah duit sbb biasa mahal jgk tu diorang charge. tapi kalau nk buka tayar, mmg rumit la dn biasa pomen2 tpi jalan tu mls nk buat sbb byk keje.

Klau tersadai, better call kwn2@call pomen tanya apa yg bleh dibuat. last choice, call lori jela angkut bwk pegi bengkel.
dan pastikan bwk pegi bengkel yg boleh buat SYM ni.
kang sesia kena ketuk plak! Smile

kalau ada FB, rajin2 la jenguk kt FB Freerider atau SYM Owner Group. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mamundo
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 6
Join date : 2013-12-26
Age : 33

PostSubject: Re: Bengkel/Servis are Puncak Jalil/Kinrara/Puchong   Fri Jan 24, 2014 10:37 am

Mie-G, Tima Kasih byk2 bro. Really good information.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Bengkel/Servis are Puncak Jalil/Kinrara/Puchong   Fri Jan 24, 2014 11:00 am

mamundo wrote:
Mie-G, Tima Kasih byk2 bro. Really good information.
Small the matter brada! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bengkel/Servis are Puncak Jalil/Kinrara/Puchong   Today at 5:05 pm

Back to top Go down
 
Bengkel/Servis are Puncak Jalil/Kinrara/Puchong
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Lokasi Bengkel/Servis Center Yang Selalu Anda Pergi
» Lokasi Bengkel Otai / Sym agent yg dipercayai.
» [BREAKDOWN ISSUE] - MECHANICS CONTACT NO.
» Servis berkala selepas habis waranty 10000km
» TT Ipoh Station Antique Cafe, Puchong**#MArI BeRNosTaLgiA#**23/03/2012

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: