Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 HONDA INTEGRA 700

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: HONDA INTEGRA 700   Thu Oct 27, 2011 8:56 am

http://paultan.org/2011/10/26/2012-honda-integra-to-come-with-700cc-engine-and-twin-clutch-gearbox-yes-its-a-bike-not-a-car/

http://paultan.org/2011/10/26/2012-honda-integra-to-come-with-700cc-engine-and-twin-clutch-gearbox-yes-its-a-bike-not-a-car/
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Fri Oct 28, 2011 4:41 am

bior betik??

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Fri Oct 28, 2011 5:19 am

dua alam ni, separuh scooter, separuh motor.

ada clutch dan gear, tapi kalau 700cc long stroke, tak susah nak balance clutch. Just dump it when the bike starts moving Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Fri Oct 28, 2011 5:23 am

cmno plak 2 alam tu?
boleh switch jadi otomatik atau tak k? confused

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Tue Nov 01, 2011 4:21 am

http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_clutch_transmission

mg auto pun
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Sat Mar 17, 2012 10:34 am

rasanya masa moto expo tue ada tunjuk,,
gempak gak dual transmission,,
tapi kalo rosak mcmne??hehe,,
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Sat Mar 17, 2012 1:01 pm

........ enjin nie bule masuk chasis SYM evo tak!!??? cyclops
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Mon Mar 19, 2012 4:03 am

pahat wrote:
........ enjin nie bule masuk chasis SYM evo tak!!??? cyclops
cuba bro pahat buat dulu! hehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Mon Mar 19, 2012 4:42 am

ni moto honda gear auto sblm nih...sy penah tgk moto nih kt welly bt caves...lg giler...hybrid sbk+scoot...hehe...

DN-01
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Mon Mar 19, 2012 4:44 am

ni mcm motot dlm citer kamen rider jer! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Mon Mar 19, 2012 12:22 pm

motor boleh beli..tp pomen mane nk carik?haha
Back to top Go down
gudien
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-15
Age : 65
Location : ipoh mali

PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Tue Jul 03, 2012 1:49 am


;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
motor boleh beli..tp pomen mane nk carik?haha
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Btui, Btui, Btui,
Stuju sangat bro tu kata.
Zaman muda remaja dulu saya pernah pakai CX500 Honda (1979), Boon Siew bawak 10 bijik je kat Msia. Zaman tu bigbikes dan superbikes boleh kira ngn jari je kat Msia. Pomen takut kalau tengok bigbikes walaupun nak buat benda senang2 macam tukor minyak itam je. So parah ler, tiap2 kali reper atau servis kena bawak kat Boon Siew Penang (Tanjung)..mujuq la cheq masa tu duduk kat Bagan (seberang perai)

Time nak lego pening kepala juga motot lagu ni. Buyer akan tanya mana nak servis, mana dapat spare parts, etc. Rasanya berbanding dengan motot popular macam Versys, ErN6 etc, lebih senang nak jual semula sebab lebih banyak potential buyer.

Cerita2 orang kaya2 yang punya Porshe 911, Ferrari zaman 1970an dan 1980an dulu mekanik untuk servis dibawa khusus dari Jerman. Team mekanik ni memang ada jadual khusus lawatan ke Asia Tenggara untuk servis kete2 macam ni di Thailand, Malaysia dan Spura....tapi masa tu (1970an) macam kat Sabah memang ada Ferrari dan Porshce...tapi nak speed macam mane ye... jalan belum cantik lagi.

(Disclaimer: ini pengalaman saya yang dah otai pakai macam2 motot dekat 40 tahun. Lain orang mungkin lain pengalaman dan lain pandangan)
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: HONDA INTEGRA 700   Today at 7:01 pm

Back to top Go down
 
HONDA INTEGRA 700
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» HONDA INTEGRA 700
» Honda Civic FD2 Car Grid Autosport [Released]
» Honda Integra Type R DC5 Grid [Released]
» Honda Integra Type R DC5 Grid Autosport [Released]
» UNICORN HUNTER: Honda NSX-R GT

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Motor Selain SYM-
Jump to: