Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?   Wed Dec 14, 2011 4:15 pm

Salam bro & sis,

Perlukan pendapat daripada yang pakar dalam segment nie.. Very Happy

Kalau tengok dari gambar, terdapat perbezaan pada DForce ni dgn DTM or DMX. Tengok chasis pun lain.. cc pun kalau tulis lain, 160cc tak sama ngan 150cc DTM/DMX.

tak dapat nak masuk website scramriders.com sbb kena block dari Argentina nie.
kat situ ada dibincangkan pasal DForce nie.

DForce ni dijual dalam RM3.5k kat Mudah.com tapi bukan untuk kegunaan dijalanraya ler.. so tak de roadtax. Sebab tu murah.

Terima kasih pada pendapat bro semua (jika ada)..

Selamat bro!!
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?   Thu Dec 15, 2011 4:42 am

tumpang lalu...

semalam aku kol Master Bike Puchong... Maybe next year... motot baru.... motard DEMAK DTM 200 (harga bawah 10k)
hapgred dari DTM 150... tungguuuuuuuuuu

KTM DUKE 200 pun di war-war kan nak masuk gak (harga bawah 20k) DS Najib dah launch bulan July lepas

kalau nak di bandingkan 150cc... DEMAK - NIMOTA - KTN - Kawa KLX

TEPUK DADA, TANYA SELERA..... SELOK POKET.... ehehehehe

REAL MAN, RIDE BIKE
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?   Thu Dec 15, 2011 4:47 am

Bro,
mmg ada dengar dari member gak...
DTM 200 mungkin tunggu KTM 200 letak harga dulu...
Pastu diaorg akan letak harga ...
Kalau KTM 200 atas 20k... Mungkin DTM pun atas 10k...
Kira beza margin dlm 8k - 10k...
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?   Thu Dec 15, 2011 4:55 am

wwc 5134 wrote:
Bro,
mmg ada dengar dari member gak...
DTM 200 mungkin tunggu KTM 200 letak harga dulu...
Pastu diaorg akan letak harga ...
Kalau KTM 200 atas 20k... Mungkin DTM pun atas 10k...
Kira beza margin dlm 8k - 10k...

setuju...
Back to top Go down
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?   Thu Dec 15, 2011 3:57 pm

Pergh!! memang menariks dah nie.. KTM memang jambu.. DTM tu bentuk camne? Lebih kurang ke?

Tapi aku berminat nak try DForce sbb nak gunakan utk pertajamkan skill.. Selalu main on road, tak try main off road lak.. tapi rasa sayang la kalau moto cam KTM kena latam lunyai.. rasa awal awal ni sure tergolek dog je selalu.. silap silap masa harung air, gua angkat moto KTM tu tinggi tinggi.. keh keh keh.. tongue

Apa pun, thanks atas info info bro..

Ride bro.. Very Happy


Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?   Fri Dec 16, 2011 4:56 am

ni hah rupanya Demak DForce 160 ni.




jumpa kt sini, Wink
http://www.dtmbikers.com/2011/10/demak-dforce-160.html

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?   Today at 1:27 pm

Back to top Go down
 
Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Demak DForce 160cc - Apa pendapat anda..?
» 25 Tahun PROTON, apa pendapat anda..
» DEMAK DMX untuk Trail Bike..adakah moto nie mampu melakukanyer?
» apa yang tak sodap tentang SYM 200 anda..cer cite.
» Pendapat tentang GPS

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Motor Selain SYM-
Jump to: