Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27, 28  Next
AuthorMessage
ashotiwoth
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-03-06

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 04, 2012 7:00 am

mad_47 wrote:
ashotiwoth wrote:
mad_47 wrote:
smlm gi MMR....panjang offer coocase 50l dlm 250 hengget.... Suspect
dia tunjuk n compare ngan givi e45....last2 aku terjebak ngan givi with stoplight
haha...terbang 3 rat.... Laughing

beli givi model maner?

e450 bro siap stoplight

skali ngan rack? Smile tengah mengushar.. Razz
Back to top Go down
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu Jul 05, 2012 8:34 am

ashotiwoth wrote:
mad_47 wrote:
ashotiwoth wrote:
mad_47 wrote:
smlm gi MMR....panjang offer coocase 50l dlm 250 hengget.... Suspect
dia tunjuk n compare ngan givi e45....last2 aku terjebak ngan givi with stoplight
haha...terbang 3 rat.... Laughing

beli givi model maner?

e450 bro siap stoplight

skali ngan rack? Smile tengah mengushar.. Razz

box ngan base plate jer
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu Jul 05, 2012 9:03 am

ado gambirannye tak?
Back to top Go down
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sun Jul 08, 2012 8:12 pm

AmaD BkW6301 wrote:
ado gambirannye tak?

Tak amik lg plak gambo nya...tp bley try google je



[img][/img]
Back to top Go down
TOKkautsar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2012-07-02
Location : negeri segamat - batu pahat

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Tue Jul 17, 2012 8:13 pm

isk....dasat dasat

aku pakai 35L jer, kappa..
KDN aku pun cakap
"bukan nak letak gajah pun dalam box tuh"

heheheh...tapi dia tak berapa nak suka le naik siput nih..
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 18, 2012 4:01 am

TOKkautsar wrote:
isk....dasat dasat

aku pakai 35L jer, kappa..
KDN aku pun cakap
"bukan nak letak gajah pun dalam box tuh"

heheheh...tapi dia tak berapa nak suka le naik siput nih..

kah kah kah..mcm mem aku.. Laughing Laughing penyudahnye amek yg 35L GIVI..

tapi dia suka sgt naik siput ni..seat besar dan selesa..ada plak kusyen givi kat box tu..mmg menyandar je la..
Back to top Go down
Mekna
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 85
Join date : 2012-05-15
Location : Ampang-KL

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 18, 2012 8:52 am

TOKkautsar wrote:
isk....dasat dasat

aku pakai 35L jer, kappa..
KDN aku pun cakap
"bukan nak letak gajah pun dalam box tuh"

heheheh...tapi dia tak berapa nak suka le naik siput nih..

gayat kot... tinggi seat dia, luas pemandangan.. ada masa rasa macam naik motor gerak sendirik ngeh3...


Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 18, 2012 9:57 am

jgn sandar lebih2..takut kaki box patah Smile
Back to top Go down
redcylon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-07-04

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 18, 2012 12:17 pm

Ada sesapa pernah dengar SHAD? Hari tu ada nampak sorang guna...kat trafik light. Minat rack dia....simple.

Tak tahu kedai mana ada jual.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 18, 2012 12:34 pm

redcylon wrote:
Ada sesapa pernah dengar SHAD? Hari tu ada nampak sorang guna...kat trafik light. Minat rack dia....simple.
Tak tahu kedai mana ada jual.
kt MMR Shah Alam ada jual.
mmg cantik dan berkualiti dari coocase.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
redcylon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-07-04

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 18, 2012 12:37 pm

Sorry, sebenaq segan nak tanya...MMR stand for what? Adress ada?

Tmasih!
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 18, 2012 12:45 pm

redcylon wrote:
Sorry, sebenaq segan nak tanya...MMR stand for what? Adress ada?

Tmasih!
MMR= Maju Motor Racing, Seksyen 16 Shah Alam.
http://symforumclub.forumotion.com/t4-lokasi-bengkel-servis-center-yang-selalu-anda-pergi

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
materos
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 44
Join date : 2012-04-19
Age : 51
Location : Dato Senu Sentul KL & Lumut

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu Jul 19, 2012 12:49 pm

Tadi masa survey tayar belakang ternampak ada satu kedai kat pekan ampang..saja2 tanya V50 reflex Coocase pelbagai warna ada...with stoplight rega siap pasang RM480. Ok tak rega tu???? tayar lak dlm RM128 korea made...tak ingat nama apa..tah ok ke tak tak tahu laa katanya org ramai selalu tukar jenis tu...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Mon Jul 23, 2012 7:10 am

rege box tu xok, kt MMR rm390 kalau yg ada lampu tp pakai givi rack.
kalau nk pakai coocase rack, tmbh lg rm30-rm40 kalau xsalah.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
materos
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 44
Join date : 2012-04-19
Age : 51
Location : Dato Senu Sentul KL & Lumut

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jul 25, 2012 10:42 am

wokey thanks for info
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Tue Jul 31, 2012 8:50 am

kalo x silap, shad paling kurang gegaran moto bila kita pakai box..paling kuat coocase..ini pengalaman dr otai2 siput la.. Laughing
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Tue Jul 31, 2012 9:17 am

aku dh survey kt MMR psal SHAD tempoh hari kt MMR. Ah Chun@panjang ckp dioang dh xnk order rack SHAD utk pkai kt siput sbb bahagian tgh rack SHAD tu senang patah & beliau berkata bahawasanya kebanyakkan siput2 yg pkai mesti hantar balik ke kedai sbb patah!

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Tue Jul 31, 2012 9:19 am

eszeree wrote:
aku dh survey kt MMR psal SHAD tempoh hari kt MMR. Ah Chun@panjang ckp dioang dh xnk order rack SHAD utk pkai kt siput sbb bahagian tgh rack SHAD tu senang patah & beliau berkata bahawasanya kebanyakkan siput2 yg pkai mesti hantar balik ke kedai sbb patah!

elok x bergegar, cepat patah pulak.. Laughing Laughing
Back to top Go down
puyon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2012-07-21
Age : 49
Location : kuantan, pahang

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Tue Jul 31, 2012 9:20 am

salam hormat otai2 sym belaka. sekarang saya tengah tunggu no plat tender nak angkut siput ni. cuma nak kepastian, nampak macam vts200 tak ada penyandar belakang penumpang. tapi ada juga nampak yang siput2 ni ada penyandar belakang tu . dah ready ke kena pasang? ada jual tak. rasanya tak nak pasang luggage system la. ambik anak sekolah je.
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Tue Jul 31, 2012 9:41 am

puyon wrote:
salam hormat otai2 sym belaka. sekarang saya tengah tunggu no plat tender nak angkut siput ni. cuma nak kepastian, nampak macam vts200 tak ada penyandar belakang penumpang. tapi ada juga nampak yang siput2 ni ada penyandar belakang tu . dah ready ke kena pasang? ada jual tak. rasanya tak nak pasang luggage system la. ambik anak sekolah je.
ade jual..tapi harga tak pasti dalam ratusan jgk la... boleh tanya mforce. yang ade penyandar tu cuma vts 200 SE sahaja, dan lain2 biasa kena beli.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 31
Location : Sentul

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Aug 01, 2012 4:38 am

semalam ambe dah bernikah dengan VTS 200 black ambe...best woo malam pertama...lepas amik kat kedai je terus ambe masuk kan box KAPPA 46L..
Back to top Go down
ashotiwoth
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-03-06

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Aug 01, 2012 4:52 am

warcrank wrote:
semalam ambe dah bernikah dengan VTS 200 black ambe...best woo malam pertama...lepas amik kat kedai je terus ambe masuk kan box KAPPA 46L..

berapa kupang + rack? kat maner?
Back to top Go down
puyon
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2012-07-21
Age : 49
Location : kuantan, pahang

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Aug 01, 2012 4:55 am

koji wrote:
puyon wrote:
salam hormat otai2 sym belaka. sekarang saya tengah tunggu no plat tender nak angkut siput ni. cuma nak kepastian, nampak macam vts200 tak ada penyandar belakang penumpang. tapi ada juga nampak yang siput2 ni ada penyandar belakang tu . dah ready ke kena pasang? ada jual tak. rasanya tak nak pasang luggage system la. ambik anak sekolah je.
ade jual..tapi harga tak pasti dalam ratusan jgk la... boleh tanya mforce. yang ade penyandar tu cuma vts 200 SE sahaja, dan lain2 biasa kena beli.

tq mr koji untuk info.
Back to top Go down
zamri
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2012-09-30
Age : 55
Location : Alam Damai, Cheras, KL

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sat Oct 06, 2012 2:29 pm

warcrank wrote:
semalam ambe dah bernikah dengan VTS 200 black ambe...best woo malam pertama...lepas amik kat kedai je terus ambe masuk kan box KAPPA 46L..

War, nak tanya, box kappa 46L tu, beli kat mana dan berapa harga atas motor?
Back to top Go down
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 31
Location : Sentul

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Mon Oct 08, 2012 7:06 am

kat NKS sentul...360 je
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Today at 5:06 am

Back to top Go down
 
Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 26 of 28Go to page : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27, 28  Next
 Similar topics
-
» Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1
» setting jam di meter siput
» Pre-WotLK System Requirements
» Tau Smart Missile System
» SYSTEM-OF-A-DOWN app

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: