Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 petua utk siput vts 200

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
irieys04
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2014-03-04
Age : 36

PostSubject: petua utk siput vts 200   Tue May 06, 2014 10:56 am

salam...saya baru amik vts 200 bln 3 aritu sbb kena posting ke kuantan bln 6 ni. lani duk kl lg, stiawangsa. pastu dapat surat kena g kursus kat ipoh. ingat nak bw siput jln2 kl-kuantan-ipoh. minta kawan bg tips untuk perjalanan jauh ni. takut siput ni meragam. apa patut saya buat sebelum semasa dan setelah perjalanan ni?
Back to top Go down
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2013-12-05
Age : 41

PostSubject: Re: petua utk siput vts 200   Tue May 06, 2014 11:00 am

Kalau nak petua, jemput datang ke Restoren Kg Pandan di Jalan Yap Kwan Seng. Khamis Malam Jumaat ini.. FreeRider ada event malam tu.. boleh tanya nasihat dan tips pada rakan-rakan FreeRider. Mereka banyak pengalaman.

Tarikh: 8 Mei 14
Hari: Khamis
Masa: 9.00 mlm
Tempat: Restoren Kari Kepala Ikan Kg Pandan Jln Yap Kwan Seng. KL.
Back to top Go down
irieys04
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2014-03-04
Age : 36

PostSubject: Re: petua utk siput vts 200   Tue May 06, 2014 11:25 am

tak dapat nak join la bang...ada di alor staq. abg ada apa tips ke? pernah ride jauh2 tak?
Back to top Go down
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2013-12-05
Age : 41

PostSubject: Re: petua utk siput vts 200   Tue May 06, 2014 12:02 pm

tak pernah lagi..

pernah juga tanya soalan macam ni pada org-org lama.

katanya, sebelum jalan jauh. Servis motor dahulu dan tukar parts-parts yang dah rosak dan hampir rosak.

jangan lupa bawa spare parts seperti belting, fius dan cacing untuk tayar.

dapatkan rehat yang cukup sebelum ride jauh.. setiap sejam setgh berhenti rehat dan semak keadaan motor.
Back to top Go down
irieys04
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2014-03-04
Age : 36

PostSubject: Re: petua utk siput vts 200   Tue May 13, 2014 2:05 am

untuksetiap perjalanan mcmana kita nak plan yer. berapa masa dan jarak yg sesuai utk setiap perjalanan. mohon pencerahan dr otai2 sym vts?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: petua utk siput vts 200   Today at 5:58 am

Back to top Go down
 
petua utk siput vts 200
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» petua utk siput vts 200
» siput punya fork (suspension) depan
» setting jam di meter siput
» Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
» TUKAR BAJU UTK SIPUT ANDA????

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: