Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 15 ... 28  Next
AuthorMessage
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu Apr 28, 2011 10:50 am

Hasrul wrote:
egeen486 wrote:
ckit mahal lah. aku beli Coocase Astra 48L c/w built-in LED lights RM 285 kat Speed Power Sentul. Rack jenis GIVI HR3, bleh dpt dlm Rm 90 je. Kos pasang ziltch sbb pasang sendiri. Very Happy

bro egeen, klu nk pasang sendiri, agak2 senang tak ?

pasang sendiri senang jer..lgpon ada manual tunjuk cara. Box apa jenis pon, dia stended installation ke atas rack system. Cuma rack system kena betol untuk model muto..kalo x lubang skru lari. Kalo payah ckit pon, bab2 nk sambung LED wayar to electrikal muto. alah cuba jer, kalo salah sambung wayar, fius putus jer..lebih syok kalo dapat buat sendiri..ada pengalaman Wink
Back to top Go down
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu Apr 28, 2011 11:49 am

egeen486 wrote:
pasang sendiri senang jer..lgpon ada manual tunjuk cara. Box apa jenis pon, dia stended installation ke atas rack system. Cuma rack system kena betol untuk model muto..kalo x lubang skru lari. Kalo payah ckit pon, bab2 nk sambung LED wayar to electrikal muto. alah cuba jer, kalo salah sambung wayar, fius putus jer..lebih syok kalo dapat buat sendiri..ada pengalaman Wink

Bab2 yg melibatkan wiring yg aku seram sikit nih. Kalau yg lain tu, rasanya masih boleh handle.

Ingat nak pasang weekend ni, tapi stok plak takdak kat Speed Power tuh...adussssssss

Anyway, thanks bro egeen.
Back to top Go down
neskafeice
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-04-24

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu Apr 28, 2011 4:51 pm

dekat area kl ni mana boleh dapat lagi coocase ni... saya berbelah bagi pulak.. nak sambar coocase atau givi (E470EN901)...

ada cadangan?
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed May 11, 2011 2:59 am

salam bro semua,
semalam aku dah angkat satu box givi 45l simply kat NKS Sentul.Mula2 aku tanya coocase tapi depa semua takde stok.Last2 lepas kena racun ngan apek kat NKS tu, terus aku angkat givi.harga RM370(box+rack+upah).ok ke harga aku tu?aku survey semua kedai line tu,nks the best offer.tak tau la kalu ada lg best yg aku termiss.lepas ni boleh le jual ikan...he..he..sbb dah ada box drunken
Back to top Go down
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed May 11, 2011 7:56 pm



Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu May 12, 2011 2:22 am

nie astra 48 ker reflex 50...???
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Fri May 13, 2011 7:19 pm

aku pla baru rabu lepas beli GIVI 45litre RM280 sendiri pasang...bracket aku guna coolcase yg ada tiang tengah RM88 (78 + 10 upah pasang bracket)
Back to top Go down
naown
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Fri May 13, 2011 10:57 pm

Berkenan pulak tgk coocase yg kaler putih atas tuh.....isk isk....nk juai Kappa 46ltr kot...
Back to top Go down
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sat May 14, 2011 12:16 pm



Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sun May 15, 2011 3:28 pm

edi99 wrote:


pergh...mmg jeles bro tgk coocase.tp nak buat cemana dah pasang givi.anyway givi pun boleh sumbat banyak barang gak...(ayat menyedapkan ati)
Back to top Go down
Hasrul
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 38
Join date : 2011-03-30

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Mon May 16, 2011 9:57 am

Alamak, meleleh air liur tgk coocase nih.

Kat mana la aku nak carik seketul ??
Back to top Go down
NoX
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2011-05-21

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sat May 21, 2011 1:25 pm

Salam semua, saya baru sini. Tak jumpa tempat nak intro..

Saya pasang Givi E35 ni kaler Silver dengan lampu sekali Rabu lepas, RM 407.00 siap HR3.



NoX
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sun May 22, 2011 8:29 am

NoX wrote:
Salam semua, saya baru sini. Tak jumpa tempat nak intro..

Saya pasang Givi E35 ni kaler Silver dengan lampu sekali Rabu lepas, RM 407.00 siap HR3.



NoX

welkam to the da club bro.. dari dulu saya tertanya beg givi yg ada lampu nie.. lampu sentiasa menyala or bila tekan brek saja??
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
NoX
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2011-05-21

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sun May 22, 2011 1:42 pm

Yang ni lampu nyala, masa tekan brake saja, tapi kalau nak nyala sentiasa, tap lah dari lampu belakang.. taruh resistor supaya tak terang sangat dan bila brake bypass itu resistor jadi terang lah dia masa brake.
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sun May 29, 2011 9:17 pm

untuk info kengkawan sume hari aku g tanya kt MMR s. alam.. GIVI 42 Liter ( kalo x silap )siap psg RM 450..tapi yg menarik lagi satu coocase 45 liter ( kalo x silap ) siap pasang RM 420 tapi siap ada remote box boleh lock sendiri x paah pakai kunci..wah pada aku menarik tapi ongkos je x merelakan...hahaha harga di atas adalah lebih kurang dan seingat aku je la mase tanya tu..x taula jika korang g tanye harga lain pula kan...
Back to top Go down
lidi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Tue Jun 07, 2011 3:07 pm

Salam sejahtera,

nak tanya pemlk sym, kat kedai mana yg ada jual bag sangkut tepi yg blh isi brg, baju dan lain utk long dis. Ada sapa pki blh belanja gbr skt.
Nak p pg,blk kg.
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: box paling smart untuk sym    Wed Jun 22, 2011 8:19 am

ok ke buka topic ni tuan?
kongsi2 la box ter ok...

saya pakai kappa 46l smart...homemade lampu brake dah mlm...serta signal..
monorack coocase...

Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Wed Jun 22, 2011 1:12 pm

Nie boleh masuk thread luggage nih.. hehehe..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Fri Jun 24, 2011 12:29 pm

soory tuan....silap..ampunkan daku...thanx...
brokbang dah berat nak reverse2 lambat..hehe
Back to top Go down
mat.taram
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-05-24

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Thu Jun 30, 2011 7:38 am

maaf nak bertumpang tanya..
adakah dengan memasang box ni boleh menjejaskan kestabilan siput gondang
semasa kelajuan tinggi...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Fri Jul 15, 2011 4:44 am

pening la..yang mana satu nk shoot ni...kengkawan ada pandangan x?

Coocase - 48l
GIVI - 45L
Kappa - 46l

Any Suggestion?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Fri Jul 15, 2011 5:02 am

Apis, kalau aku pilih coocase tu!
cantik design nya! Very Happy


GIVI 45L


Kappa 46L

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Sat Jul 16, 2011 5:27 am

Bro Mie - G, thanks upload kan gambirannye,

Nampaknye coocase memang menarik...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Mon Jul 18, 2011 4:14 am

mat.taram wrote:
maaf nak bertumpang tanya..
adakah dengan memasang box ni boleh menjejaskan kestabilan siput gondang
semasa kelajuan tinggi...
kata orang yang dah pakai box ni,
xde jejas kestabilan pun cuma time nk cilok2 tu kena lebih berhati2 takut tersangkut kereta orang plak! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Mon Jul 18, 2011 7:42 am


GIVI 45L


PKC aku pakai GIVI45litre ni saja..GIVI box rm280..kaki aku pakai yg besi halus bulat coocase..rm78....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1   Today at 5:08 pm

Back to top Go down
 
Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 28Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 15 ... 28  Next
 Similar topics
-
» Luggage System and Rack for your lovely Siput Gondang V1
» setting jam di meter siput
» Pre-WotLK System Requirements
» Tau Smart Missile System
» SYSTEM-OF-A-DOWN app

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: