Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 mohon bantuan..

Go down 
AuthorMessage
iM08
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
iM08

Posts : 10
Join date : 2013-02-09
Age : 32
Location : Putrajaya

mohon bantuan.. Empty
PostSubject: mohon bantuan..   mohon bantuan.. EmptySat Apr 13, 2013 6:37 am

Salam semua..
Semalam saya ride dari putrajaya ke ipoh dan apabila sampai tapah, ekzos saya patah di depan head.. Apabila berhenti, yg tggl hanya muffler blkg sahaja.. Ada jual ke pipe depan sahaja dekat kedai n ada ke kedai yg supply barang sym dekat ipoh.. Mohon bantuan rakan2...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Balakong, Selangor

mohon bantuan.. Empty
PostSubject: Re: mohon bantuan..   mohon bantuan.. EmptyMon Apr 15, 2013 4:37 am

untuk maklum balas segera, better bro post kt FB..
forum ni org lambat nk reply.
benda tu mmg ada jual tp xsure kt plak kt Ipoh tu.

_________________
mohon bantuan.. MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
iM08
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
iM08

Posts : 10
Join date : 2013-02-09
Age : 32
Location : Putrajaya

mohon bantuan.. Empty
PostSubject: Re: mohon bantuan..   mohon bantuan.. EmptyTue Apr 16, 2013 2:45 am

Mie-G wrote:
untuk maklum balas segera, better bro post kt FB..
forum ni org lambat nk reply.
benda tu mmg ada jual tp xsure kt plak kt Ipoh tu.

haha..
xpe la bro mie-g..
dah setel..
kasi custom piping kat kedai welding member smlm sebelum balik ke kl semula...
xpasal2 dapat 1 custom piping...
hehehe
Back to top Go down
jerungdesa
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2019-01-12
Age : 37

mohon bantuan.. Empty
PostSubject: Masalah motor sym 185    mohon bantuan.. EmptySat Jan 12, 2019 1:56 am

Salam.. Sy baru je beli motor sym 185 dlm 2minggu.. Motor sy nie bila bawa laju sikit 130kmj lepas lama sikit je kelajuan mula menurun mcm nak drop kelajuan.. Lepas tu saya kurang laju 110 makan drop.. Lama2 tinggal 90kmj sbb panas ke Nape ye.. Bole ke sy terus ke mforce atau gi kedai yg sy beli? Lama tak nak baiki nya.. Bole sy mforce kasi denounce kelajuan semula
Back to top Go down
Sponsored content




mohon bantuan.. Empty
PostSubject: Re: mohon bantuan..   mohon bantuan.. Empty

Back to top Go down
 
mohon bantuan..
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: