Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Minyak Petrol Ron 97...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Minyak Petrol Ron 97...   Fri Apr 01, 2011 6:49 pm

naik lagi mulai tengahmalam ni...hampeh..makin gila le sensor meter minyak mutut aku pakai Ron95 Mad
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Fri Apr 01, 2011 7:12 pm

biasa laa tue...

lumrah dunia laa..

kita nie rakyat besa jaa... Crying or Very sad
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Fri Apr 01, 2011 8:05 pm

Minyak kita still lebih murah berbanding Singapore, Thailand, Laos Filipina dan negara Asean yg lain - menteri xxxxxxx
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
aztech
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-03-25
Age : 31
Location : Kajang/KLCC/Kota damansara/Miri

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Fri Apr 01, 2011 9:05 pm

nasib baik kita kat sini bermotosikal ... at least tak la sakit hari2 pakai keta .. keta lagi byk nak kena isi ..
Back to top Go down
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Sat Apr 02, 2011 11:46 am

encikgalol wrote:
Minyak kita still lebih murah berbanding Singapore, Thailand, Laos Filipina dan negara Asean yg lain - menteri xxxxxxx

tak boleh samakan dgn negara ni sebagai PENGELUAR MINYAK..bandingkan dengan Brunei, Indonesia, Venezuela.......... Cool
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Sat Apr 02, 2011 3:57 pm

edi99 wrote:
encikgalol wrote:
Minyak kita still lebih murah berbanding Singapore, Thailand, Laos Filipina dan negara Asean yg lain - menteri xxxxxxx

tak boleh samakan dgn negara ni sebagai PENGELUAR MINYAK..bandingkan dengan Brunei, Indonesia, Venezuela.......... Cool

Kan bagus klu depa sama otak mcm abg edi.. tapi indon, venezuela banding dgn Malaysia, siapa lagi maju?? hehehe
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Tue Apr 05, 2011 9:30 am

encikgalol wrote:
edi99 wrote:
encikgalol wrote:
Minyak kita still lebih murah berbanding Singapore, Thailand, Laos Filipina dan negara Asean yg lain - menteri xxxxxxx

tak boleh samakan dgn negara ni sebagai PENGELUAR MINYAK..bandingkan dengan Brunei, Indonesia, Venezuela.......... Cool

Kan bagus klu depa sama otak mcm abg edi.. tapi indon, venezuela banding dgn Malaysia, siapa lagi maju?? hehehe

jangan terperanjat..secara am depa lagi maju tapi scera khusus kalau ko tanya aku sebaran demographic tahap kemiskinan kita atas sikit Very Happy
Back to top Go down
pakmattempe
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 195
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Thu Apr 21, 2011 5:16 am

Baru semalam ada dengar radio kerajaan menafikan akan menaikkan rege ron 95.. Ni suma tektik nak naik rege minyak.. memula nafikan.. pastu akan bgtau kenaikan tak dapat dielakkan sebab harga pasaran naik.. pastu akan bandingkan rege minyak dgn negara jiran yg suma tahu bukan negara pengeluar minyak pun.. scratch
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Tue May 03, 2011 5:39 pm

harga minyak 97 dah jd rm2.70/liter...letih ooo mau isi...dgr crita tahun nih...ron95 mungkin naik...xtau betul ke x...tp dulu2 xde pun camni...walaupun krisis economy teruk tahun 97 - 99...tp skarang ?...

klu compare ngan s'pore pun kita mahal gak...jgn la kira lepas conversion...kita kira base on RM-RM...SGD-SGD...

kena pakai RON95 la lepas nih...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Minyak Petrol Ron 97...   Today at 12:36 pm

Back to top Go down
 
Minyak Petrol Ron 97...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Minyak Ron 95 atau Ron 97 atau V Power.
» Meter Minyak Pening
» tetiba enjin mati & tak buleh start semula ...
» minyak hitam & saiz spoket
» Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Merapu Meraban Tak Ada Kaitan Dengan Motor-
Jump to: