Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Absorber yang paling best for your SYM V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Mar 25, 2011 10:11 am

Diaorang cakap absorber stendet sangat tak best untuk meleper. Sila cadangkan absorber apa yg sesuai dan berapa harganya.
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Mar 25, 2011 1:05 pm

Esok nak tukar RB kat MMR, nnti sy ceta sket... Twisted Evil
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Mar 25, 2011 6:29 pm

The best memang ler YSS dan RB. Bagi yg budget ciput macam aku ni paka Monza pun dah ok janji layan Very Happy
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Mar 25, 2011 6:54 pm

RB ada yg local tak?? takut tersalah beli yg local..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
azran ahmad
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2011-03-25

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Sat Mar 26, 2011 5:10 am

brand Y@ZI ada siapa yg penah guna tak...best ka tak best....
setanding ngan YSS tak ????
Back to top Go down
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Sat Mar 26, 2011 7:58 am

Hmmm... ada tak org yg boleh meleper dgn absorber stendet nie? Kalo ada nanti nk try, kalo xde tggu tuko absorber lain lor... Razz
Back to top Go down
alitt
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Sat Mar 26, 2011 12:52 pm

Masuk hari ni dah dkat 2 minggu aku guna RB ni..tukar kat MMR aritu...best sket ler kalo meleper..tp kalo koner panjang bukan leper sangat dan laju ada buai sket ler..tp ok ler dr stended...heheheh
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Sat Mar 26, 2011 3:32 pm

Mr Qass wrote:
Hmmm... ada tak org yg boleh meleper dgn absorber stendet nie? Kalo ada nanti nk try, kalo xde tggu tuko absorber lain lor... Razz

ada aku bole meleper dgn absober standard hampir geng dgn longkang ngeri oooo... Evil or Very Mad
Tukar je standard tu memang lembut langsung tak best. What a Face
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Sun Mar 27, 2011 8:28 am

oohhh memang xbesh ka abs stendet tue...
kalo yss tue brapa riyal...
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Sun Mar 27, 2011 5:35 pm

mat_kry wrote:
oohhh memang xbesh ka abs stendet tue...
kalo yss tue brapa riyal...

Kedai Man Sheng RM680 siap pasang. MMR pun lebih kurang kot tapi hari tu aku tanye ngan Ah Choon dia cakap tak jual dah YSS pasal mahal sangat.
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Mon Mar 28, 2011 7:42 am

Racing Boy ( RB ) - RM290
YSS - RM680

Kalau budget ciput mcm sy RB pun dah ckup baik...pasang baru2 ni corner mmg mantap... Twisted Evil

Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Mon Mar 28, 2011 7:43 am

Biar betoi YSS sampai 600 lebih?? perghhh.. masak poket aku.. apapun tahniah utk carliph.. bintang pun dah lain macam jer.. hehehe..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Mon Mar 28, 2011 8:05 am

encikgalol wrote:
Biar betoi YSS sampai 600 lebih?? perghhh.. masak poket aku.. apapun tahniah utk carliph.. bintang pun dah lain macam jer.. hehehe..

hahhaha..hampeh hang galol... Shocked aku mmg x tgk bintang2 ni... Razz

yes mmg betul YSS ori rm600++...sape yg bukak wallet duit terkeluar tu mmg boleh beli...
tapi bg org mcm aku yg bukak wallet kena carik mane duit pergi, RB dah cukup cun... Twisted Evil

setakat ni corner mmg mcm nak rabah lg walaupun dah kena stand... affraid
Back to top Go down
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Mon Mar 28, 2011 8:47 am

Fuhhh... cayalah bro carliph, corner cecah stand tuuu .... nie moto bunyi vrooommm ke piunggggggg...hahahaha... anyway, kalo nak tukar absober RB nie bole ke trade in abs ori nie kt kedai?
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Mon Mar 28, 2011 9:30 am

Aku tak rasa kedai nak absorber ori nie.. simpan jerla.. buat ganti dumbell pun boleh kalau malas nak pegi gym.. hahaha.. takpun pakai utk alat senaman orang dok lipat spring tue.. heheeh..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Mon Mar 28, 2011 9:41 am

encikgalol wrote:
Aku tak rasa kedai nak absorber ori nie.. simpan jerla.. buat ganti dumbell pun boleh kalau malas nak pegi gym.. hahaha.. takpun pakai utk alat senaman orang dok lipat spring tue.. heheeh..

Creativity hang mmg terselah lah En.Galol.... cheers
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Mon Mar 28, 2011 10:45 am

Monza RM200 je so far ok tapi baru pakai lagi dalam sebulan lebih. Performance pun mantop gak. Kalau korner panjang ada givi box pun goyang jugak kalau speed atas 120kph tapi tak la seteruk standard. Tanpa givi box tak pernah cuba lagi
Back to top Go down
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 44
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Mar 29, 2011 6:59 am

ari sabtu lps masa carliph psh RB ada sorang bro elegen tu tukau gak abs YSS kat ele dia..pahtu sy tanyer la brape rege YSS abs tu tuk ele..dgn selamber dia jwb RM100++ ..terus den melopong...awat jauh bebenor rege ngan vts ni...bukan jauh sgt pun saiz ele ngan vts...saya salah tgk ker bro tu tukar YSSC(ayam brand) nyer abs ker..atau kita sbg pengguna sudah kena main ngan supplier abs ni..konpius ni...cuba sesaper yg pengguna ele yg bule explen situasi ni berlaku ckit..cerciter cerciter
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Mar 29, 2011 10:10 am

bro razi WTX, itu original ke ayam punye YSS ye? kalau x silap utk VTS pun ada YSS ayam harga rm200... Shocked

tunggu otai2 elegen jawab YSS rm100++ tu ori ke ayam...
Back to top Go down
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 44
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Mar 29, 2011 10:23 am

alamak...yer ker YSS utk vts pun ada ayam brand punyer..aduaiii camno lak p'bezaan antara 2 darjat YSS ori n ayam nyer ...cerciter2...baru ingat nk tukau minggu dpn(ayat dalam mimpi..nk tukau belum tentu ngehngeh)
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Mar 29, 2011 11:03 am

Mari cuci cuci mata skit..



Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Mar 29, 2011 12:17 pm

Bro Carliph, dah tukar RB tu daya serapan camner?
ada keras atau masih lembut jgk?
xmoh la keras sangat kang melantun2 plak!
Berkenan jgk kt RB tu..
tiap kali pergi MMR mesti duk belek bendalah tu! Cool

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Mar 29, 2011 4:38 pm

encikgalol wrote:
Biar betoi YSS sampai 600 lebih?? perghhh.. masak poket aku.. apapun tahniah utk carliph.. bintang pun dah lain macam jer.. hehehe..

Dah kurang dah harga tu, kalau masa mula2 kuar dulu harga YSS RM720 kalau tak silap aku. Utk RB pulak RM330. Tu yg bila aku pegi MMR tgk rege dia dah turun rasa cam nak pasang jek tapi tak jugak pasang2, pasal apa tak pasang aku pun tak tahu. Masa kat MMR rasa rugi duit kalau pasang RB tapi bila dah balik rumah rasa rugi pulak tak pasang RB tu.
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Mar 30, 2011 7:42 am

Aku rasa pasang RB ke YSS tak la kuat sangat hentakan dia sebab vts ni berat dia bole absorb semua tu. Cuma keras sikit je tapi maseh bole layan dgn lazat
Back to top Go down
krab
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-29

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Mar 30, 2011 8:07 am

assalamualaikum,

Saya sekarang ni guna YSS shock. Harga 680 kt Man Sheng. skang ni dh guna lebih kurang 8000KM.

Performance mmg OK. Tp xtau ler cmne kalo compare dgn RB sbb xpernah guna. Absorber standard xboleh tahan sbb membuai sgt walaupn jalan straight. melambung2.

Maybe because berat rider pn dh 100Kg+
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Today at 11:05 pm

Back to top Go down
 
Absorber yang paling best for your SYM V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 11Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Absorber yang paling best for your SYM V1
» Warna apa paling cantik pada pendapat tuan-tuan?
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» jom layan basikal MTB....
» naik highway kena potong ngan kapcai

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: