Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zosman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2012-04-27

PostSubject: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Sun May 06, 2012 1:10 am

ader tak member2 yang boleh tolong den usha harga headlight gts 200 kay KL
Back to top Go down
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Sun May 06, 2012 8:41 pm

zosman wrote:
ader tak member2 yang boleh tolong den usha harga headlight gts 200 kay KL

harga disenarai ... utk part 33100-HMA-000 Head Light Unit tdk termasuk HEAD LIGHT BULB H7/55W sekitar RM450 manakala bulb RM56 utk 2 unit tapi klu kedai, ada le upah psg dll kos ...
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
zosman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2012-04-27

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Mon May 07, 2012 6:54 am

Thanks bro hamzah
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Mon May 07, 2012 6:59 am

wat hepen dgn lampu sedara?...
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Mon May 07, 2012 9:35 am

Udah cukup umo la tu!
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Mon May 07, 2012 11:12 am

carik sekeng heng la..kdg2 ada member2 vts yg dah hupgrade muka depan, kompom nak jual itu headlight..
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Tue May 08, 2012 4:50 am

sekeng heng yg payah nk jmpe tu..tp kalo ade, sure jual rm200+

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Wed May 09, 2012 4:39 am

eszeree wrote:
sekeng heng yg payah nk jmpe tu..tp kalo ade, sure jual rm200+

ye la tu..bukan ramai pun yg hupgrade muka depan evo..hahhha..tp pernah nampak jugak kat fb ada 2-3 org yg tukar.. Surprised
Back to top Go down
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Wed May 09, 2012 9:42 am

biasa yg hupgred muka evo tu masa beli trus topup RM300 convert vts ke evo ...

full set Evo rm1800, trade-in vts baru kedai amik rm1500 ...
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
zosman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2012-04-27

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Sat May 12, 2012 3:41 am

Hrheheh headlight saya dah tuko color...ke kuningan...ehh boleh ker upgred ker muka evo??? Ader gambo tak sesiapa yang dah upgrade
Back to top Go down
hamzahw
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-03-19
Age : 45
Location : Klang, Selangor

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Sat May 12, 2012 6:03 pm

gambo kalau ada pun, muka EVO ler ... satu set ...
Back to top Go down
http://hamimzaiha.blogspot.com/
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Sat May 12, 2012 11:14 pm

zosman wrote:
Hrheheh headlight saya dah tuko color...ke kuningan...ehh boleh ker upgred ker muka evo??? Ader gambo tak sesiapa yang dah upgrade

Mari join TTS nti bole jumpa itu muka ebo!
Back to top Go down
zosman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2012-04-27

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Tue May 22, 2012 12:17 pm

Susah la bhai nak jumpa kamu semua......sekarang kena station kat singapore lak....kalo ader member nak usha barang2 kat singapore meh sini email den... zosman@ymail.com den hujung minggu baru balik jb kalo nak kirim barang kasik tau awal2 k....
Back to top Go down
myi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 66
Join date : 2012-08-14
Location : Bdr Bukit Puchong

PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Sat Sep 08, 2012 1:52 pm

Ambe punya dah ade keputihan...tak terdesak nak tukar.

Nak cuba cuci dulu...tapi survey MAHAL tu dlm Rm5++...

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL   Today at 5:05 am

Back to top Go down
 
nak mintak member tolong usha harga headlight kat KL
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» New member shout out
» apologies ijustkillyoudude and tank team member
» New TTR Tagged Member
» How to become a Gym Leader/Elite 4 Member
» Harga Terkini Sym Evo 250i

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: