Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 10 ... 19  Next
AuthorMessage
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Apr 18, 2011 6:07 pm

kalau bleh dapat OTR RM9050 murah sesangat latu sbb kalau xsilap setakat ni aku dgr2 member2 citer plg murah dapat RM9300...

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BigBear
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-04-18

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Apr 19, 2011 5:04 am

Mie-G wrote:
kalau bleh dapat OTR RM9050 murah sesangat latu sbb kalau xsilap setakat ni aku dgr2 member2 citer plg murah dapat RM9300...

ye ke.. camtu boleh gi usha tengok lah... MMR shah Alam pun quote best price RM 9,400.. dgn 'free gift' jadi 9,500.. hehehhe....
Back to top Go down
BigBear
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-04-18

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Apr 25, 2011 5:36 am

BigBear wrote:
Mie-G wrote:
kalau bleh dapat OTR RM9050 murah sesangat latu sbb kalau xsilap setakat ni aku dgr2 member2 citer plg murah dapat RM9300...

ye ke.. camtu boleh gi usha tengok lah... MMR shah Alam pun quote best price RM 9,400.. dgn 'free gift' jadi 9,500.. hehehhe....

Baru perasan, harga saya taip salah .. best price dia 9,500.. without free gift 9,400... dah book Sabtu lepas... AH Meng racun kow kow.. tukar itu ini... nasib baik kuat lagi Iman... hehehehe.... ambik standad dulu... tgk camner.. poket tipis la sekrg nih...

Yg 9,050 kat Kapar tu gi tengok gak.. rupanya dia advert 9,050 all rider third party... saya ingat all rider ni first party jer.. third party ada gak... so kalau nak first party all rider, jadi 9,550... ceh.. penat jer gi sana.. nyesal tak tanya bebetul melalui telefon...

Last2 decide bli kat MMR ajer.. pasal dah tau otai pomen Arip kat situ.. pepehal konfiden leh gi mintak khidmat dia....... yg lain kat KL lah.. McDOnas sama Mansheng.. kat workshop lain tada yakin woo
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Apr 25, 2011 5:45 am

bagus2..nnt senang2 bleh la lepak kt MMR sesamer sambil tggu motot diservice! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BigBear
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-04-18

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Apr 25, 2011 5:56 am

Mie-G wrote:
bagus2..nnt senang2 bleh la lepak kt MMR sesamer sambil tggu motot diservice! Very Happy

Insya-Allah... pasal makan minum kat MMR tak risau.. byk port ada... hehehe
Back to top Go down
chuggington
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 23
Join date : 2011-03-30
Age : 34
Location : Subang Bestari

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 02, 2011 5:21 am

sy bli kt chuan cycle 2 minggu lps dpt 9600..dia bg free 2 disk lock, baju hujan (kalau kat tag tulis rm 99..kira ok la), helmet givi n brake flash..

pastu tambah 850 convert lampu evo..
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 02, 2011 5:50 pm

woow puas hati dgn tawaran yg macam itu.. Very Happy
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 03, 2011 10:11 am

salam kengkawan,

aku baru je terjebak motot scoot ni.minggu ni aku baru beli sym vts 200 rege rm 9900 siap pasang alarm mforce+free gift biasa2 mcm baju ujan,helmet xdot dan lock.aku beli kat welly rawang.kira oklah rege tu area rawang ni sebab aku dah survey sampai batu caves mmg line2 tu je regenya.aku malas nak bayau bulan2 so aku abiskan duit cash.he..he..padan muka aku kan?dulu aku pakai honda wave je gi keje.sebab aku hangen selalu kena potong kat hiway ngan motor lain,so aku ankat le sym.lagi pun design dia mmg terbaeek dalam kelasnya.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 03, 2011 10:29 am

Tahniah bro gts2u..
selamat join!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 03, 2011 12:05 pm

Tahniah anda sudah menjadi sebahagian kelurga SYM yg hot di Malaysia skarang ni.. welcome.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed May 04, 2011 5:09 pm

welkang bro gts2u....


alangkah baiknya tuan kalo dapat menceritakan sket ttg diri...

di benang perkenalkan diri kita...hehehe

tq.. Surprised
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Thu May 05, 2011 3:48 am

Welkom bro gts2u....slamat berporummm... Cool
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat May 07, 2011 4:25 pm

mat_kry wrote:
welkang bro gts2u....


alangkah baiknya tuan kalo dapat menceritakan sket ttg diri...

di benang perkenalkan diri kita...hehehe

tq.. Surprised
mcm nak masuk daarjah baru lak rasanya ni.nick name kat kg MAN.asalnya chemor perak.Teman ni dah kawin sorang anak.ni baru je nak berjinak2 dgn scooter.tgk mcm best je selalu tgk kat hiway bila pagi2 bawak motor lama gi keje.last2 goyang gak dan tanggal 5/5/11 teman angkat SYM VTS200 kat kedai. teman dok area rawang dan keje area sg buloh.dulu pakai honda wave je...bila ada modal skit terus sambar jet ski ni..sekian terima kasih.itu saja cikgu... cheers
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 10, 2011 5:27 pm

hahaha....panjang nya crita dia...


chemor ke...

tringat iklan dolu2x tue..

mau pegi mana? chemor

awk xbley ckap ka? hahahaha...
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 10, 2011 5:28 pm

udah...kan ada yang kena ban

suka ati rogol thread...hehehe.. Wink
Back to top Go down
Azrai
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-05-14
Age : 40
Location : Ukay, Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 15, 2011 5:42 am

salam...
awok baru semalam pagi pegi bayo pengeraih moto ni kat kedai area setapak..dekat2 ngan duke hiway tu...rege rm9800...dapat pree helmet LTD (display rm148), baju ujan kelabu x-dot(display rege 78) ngan glove nampak jari (display rm70)...kire ok la kut...awok pun xtau mahei ke muroh..

ape kate yeop2 yang lain...mahei ke muroh??
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 15, 2011 6:01 am

Alhamdulillah...aku dah book dah vts 200 ni dekat kedai area aku duduk kt port klang...aku x mampu nak bayar cash RM 9600 so aku tolak motor kriss aku kat die dapat RM 1200 pastu topup lagi siket menjadi RM3500 d/payment.. bulan - bulan kena bayar RM 250*36..ok x kawan-kawan?
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 15, 2011 6:03 am

Ops lupa nak bagtau dapat free elmet arc full, raincoat givi dan lock ( die bagi lock gelung ) ok ke amik lock itu or aku mintak die disc lock dpn belakang? aku rase mcm nak pau die glove juga la..hahahah
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 15, 2011 10:21 am

Sirapisamin wrote:
Alhamdulillah...aku dah book dah vts 200 ni dekat kedai area aku duduk kt port klang...aku x mampu nak bayar cash RM 9600 so aku tolak motor kriss aku kat die dapat RM 1200 pastu topup lagi siket menjadi RM3500 d/payment.. bulan - bulan kena bayar RM 250*36..ok x kawan-kawan?

Ok laa rege tuhh... jngn lupa klu dah kuar siput gondang tuhh..lerr kita sembang ngeth tarik..kkkk Very Happy Very Happy
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 15, 2011 3:05 pm

Azrai wrote:
salam...
awok baru semalam pagi pegi bayo pengeraih moto ni kat kedai area setapak..dekat2 ngan duke hiway tu...rege rm9800...dapat pree helmet LTD (display rm148), baju ujan kelabu x-dot(display rege 78) ngan glove nampak jari (display rm70)...kire ok la kut...awok pun xtau mahei ke muroh..

ape kate yeop2 yang lain...mahei ke muroh??
ok tu yeop.kawan ni haa beli rege 9800 tp dapat helmet x dot cap ayam je.baju ujan cap kedai tu dah glove nyonya gi berkebun.mike dapat antara the best kot.tp standet je rege dalam rm 9800 kalu cash tu. Rolling Eyes
Back to top Go down
Azrai
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-05-14
Age : 40
Location : Ukay, Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 15, 2011 5:41 pm

ooo...teman ingat teman kene getah td...nasib baik le ye...kalo teman dapat tau teman rugi..teman bako je kedai apek tu...heheheh...
Back to top Go down
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 15, 2011 9:24 pm

Azrai wrote:
ooo...teman ingat teman kene getah td...nasib baik le ye...kalo teman dapat tau teman rugi..teman bako je kedai apek tu...heheheh...

9.8K tu rege cash atau instalment? kalau cash...mahal yeop!
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 16, 2011 7:58 am

Ops lupa nak bagtau dapat free elmet arc full, raincoat givi dan lock ( die bagi lock gelung ) ok ke amik lock itu or aku mintak die disc lock dpn belakang? aku rase mcm nak pau die glove juga la..hahahah[/quote]

Salam bro bro sume..hari ni wa aek siput gondang wa kat kedai..nak tanye, apekah perkara penting yg wa perlu check semasa nak amik motor ni? Mohon bantuan?
Back to top Go down
BigBear
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-04-18

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 16, 2011 8:58 am

Sirapisamin wrote:
Ops lupa nak bagtau dapat free elmet arc full, raincoat givi dan lock ( die bagi lock gelung ) ok ke amik lock itu or aku mintak die disc lock dpn belakang? aku rase mcm nak pau die glove juga la..hahahah

Salam bro bro sume..hari ni wa aek siput gondang wa kat kedai..nak tanye, apekah perkara penting yg wa perlu check semasa nak amik motor ni? Mohon bantuan? [/quote]

Hmm... bagi gua lah,

1) Check geran / salinan geran dgn polisi insurans / takaful... pastikan no chasis sama dgn yg kat motor. pastikan juga details yg lain semua betul termasuk jenis cover yg dibeli..
2) Check semua butang suis fungsi yang ada working or not..
3) Check body ada apa2 cacat cela yg besar... kalau calar halus tu rasanya biasalah terjadi masa delivery stage dari kilang... ikut tuan baru lah nak suruh cat ke, ganti ke, ... hehehehehe...
4) Start enjin... dengar bunyi enjin ada bunyi bising kasar ke .. gua suka la VTS ni nyer bunyi ekzos walaupun standad.. bunyi ada sport sikit sikit.. sedap rev dlm basement parking hehehhe..
5) cuba bawak seround, rasa ada goyang ke apa, dan time ni cuba braking system... cuba seadanya mengikut kebolehan teknikan tuan baru..

rasanya tulah jer kot.. finally check petrol cukup ke tak sebelum balik .. ehhehehe...

have fun dan tahniah atas motor baru tuan.. bawak bersabar time time pantang nhi...
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 16, 2011 9:16 am

BigBear wrote:
Sirapisamin wrote:
Ops lupa nak bagtau dapat free elmet arc full, raincoat givi dan lock ( die bagi lock gelung ) ok ke amik lock itu or aku mintak die disc lock dpn belakang? aku rase mcm nak pau die glove juga la..hahahah

Salam bro bro sume..hari ni wa aek siput gondang wa kat kedai..nak tanye, apekah perkara penting yg wa perlu check semasa nak amik motor ni? Mohon bantuan?

Hmm... bagi gua lah,

1) Check geran / salinan geran dgn polisi insurans / takaful... pastikan no chasis sama dgn yg kat motor. pastikan juga details yg lain semua betul termasuk jenis cover yg dibeli..
2) Check semua butang suis fungsi yang ada working or not..
3) Check body ada apa2 cacat cela yg besar... kalau calar halus tu rasanya biasalah terjadi masa delivery stage dari kilang... ikut tuan baru lah nak suruh cat ke, ganti ke, ... hehehehehe...
4) Start enjin... dengar bunyi enjin ada bunyi bising kasar ke .. gua suka la VTS ni nyer bunyi ekzos walaupun standad.. bunyi ada sport sikit sikit.. sedap rev dlm basement parking hehehhe..
5) cuba bawak seround, rasa ada goyang ke apa, dan time ni cuba braking system... cuba seadanya mengikut kebolehan teknikan tuan baru..

rasanya tulah jer kot.. finally check petrol cukup ke tak sebelum balik .. ehhehehe...

have fun dan tahniah atas motor baru tuan.. bawak bersabar time time pantang nhi...
[/quote]

Walaupun dlm pantang..TK belasah semacam jerr siput gondang tu..apa susah.. rosak hantar jerr semula ke kilang..ada weranty maaa.. tuu yg berasap tuhh he he he..kilang ganti semua part yg rosak.. umor moto TK 1 bln 2 mingu.. dah p kl-senawang, ride to kl-genting baru kemarin.. lanyak jerrr cukup-cukup biar siput tuhh lasak n kebal.. Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 11:07 pm

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 19Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 10 ... 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Harga Spare Part untuk motor SYM GTS/VTS 200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: