Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in
Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 16 ... 31  Next
AuthorMessage
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 321
Join date: 2011-03-24
Age: 32
Location: Cerok To'kun

PostSubject: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Fri Mar 25, 2011 6:50 am

Sekarang agak2 berapa dah harga VTS ni? Dulu2 masa aku beli VTS 200 10400 OTR.. dulu2 motor nie murah saja.. lepas ramai orang pakai Mforce pun naik harga jugak.. Brapa harga VTS/EVO di tempat korang?

_________________

Orang putih sudah balik,Kini tinggal yang hitam putih,biar papa asal bergaya,Bukan musim bukan action - BAHALOL, XPDC
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 227
Join date: 2011-03-24
Age: 28
Location: penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat Mar 26, 2011 2:11 pm

aku baru jaa booking kat kent-win byn baru...

rm9000 otr...(vts 200)
bagi alarm mforce ori...
baju ujan kata nak bg pree gak..konpem yg rm10 punya...
elmet bagi pree gak tapi xmo ambik...sbb nak adjust tukaq helmet sempoi sket...
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 321
Join date: 2011-03-24
Age: 32
Location: Cerok To'kun

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat Mar 26, 2011 7:43 pm

Helmet dia nak bagi chap apa?? MS88?? hahaha

_________________

Orang putih sudah balik,Kini tinggal yang hitam putih,biar papa asal bergaya,Bukan musim bukan action - BAHALOL, XPDC
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 227
Join date: 2011-03-24
Age: 28
Location: penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Mar 27, 2011 8:20 am

dia nak bagi chap ltd bodo punya...xdak cap pa pon....hehehe
sebenaqnya dok bekenan kat ls2 dalam cermin display dia tue...
dok kecek dia laa ambik helmet tue tolak ngan helmet ltd dia tue...kira aku tambah duit xdak laa byak sangat...hehehe
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 81
Join date: 2011-03-24
Age: 33
Location: Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun Mar 27, 2011 5:11 pm

Harga dia genap 9K ke, murah tu.
Back to top Go down
aztech
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 16
Join date: 2011-03-25
Age: 29
Location: Kajang/KLCC/Kota damansara/Miri

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 28, 2011 6:47 am

galol ... yg hang k mahal tu .. berap yang hang dengar? aku 10.2k for my vts200 kene.. bulan 12 tahun lepas...
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 321
Join date: 2011-03-24
Age: 32
Location: Cerok To'kun

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 28, 2011 6:53 am

aztech wrote:
galol ... yg hang k mahal tu .. berap yang hang dengar? aku 10.2k for my vts200 kene.. bulan 12 tahun lepas...

zaman2 masa GTS dulu kena dalam 8K-9K saja.. tak lebih 9K// dengar2 lah.. harap ada owner GTS dapat clarify..

_________________

Orang putih sudah balik,Kini tinggal yang hitam putih,biar papa asal bergaya,Bukan musim bukan action - BAHALOL, XPDC
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 190
Join date: 2011-03-24
Location: Kajang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 28, 2011 8:59 am

mat_kry wrote:
aku baru jaa booking kat kent-win byn baru...

rm9000 otr...(vts 200)
bagi alarm mforce ori...
baju ujan kata nak bg pree gak..konpem yg rm10 punya...
elmet bagi pree gak tapi xmo ambik...sbb nak adjust tukaq helmet sempoi sket...


FuHHH!! Murah gile tu!! Siap dpt Alarm free.... Good deal! Saya amik mggu lepas rm9680, brg2 free sume saya upgrade so kena kuar xtra cash. Semoga pengorbanan ku ini berbaloi2 Cool
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 227
Join date: 2011-03-24
Age: 28
Location: penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon Mar 28, 2011 2:25 pm

mungkin dekat ngan kilang kot...upah lepaih tol jambatan jaa...

g pon pakai kabel member... SYM Fan Team ...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 4647
Join date: 2011-03-24
Age: 32
Location: Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 29, 2011 3:44 am

Mr Qass wrote:
mat_kry wrote:
aku baru jaa booking kat kent-win byn baru...
rm9000 otr...(vts 200)
bagi alarm mforce ori...
baju ujan kata nak bg pree gak..konpem yg rm10 punya...
elmet bagi pree gak tapi xmo ambik...sbb nak adjust tukaq helmet sempoi sket...
FuHHH!! Murah gile tu!! Siap dpt Alarm free.... Good deal! Saya amik mggu lepas rm9680, brg2 free sume saya upgrade so kena kuar xtra cash. Semoga pengorbanan ku ini berbaloi2 Cool
masa saya beli bulan 10 tahun lepas pun dapat harga yang sama kat Wilhin Balakong.
katanya harga nak naik tp bro Qass beli ngn harga yg sama jgk, ternyata tuan kedai tu sembang lebih latu! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
:: kawan-kawan yang berminat nak tahu tentang produk PRUDENTIAL BSN Takaful, boleh hubungi saya ::
Back to top Go down
http://mgprubsntakaful.blogspot.com
razi wtx6544
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 44
Join date: 2011-03-28

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 29, 2011 5:37 am

saya beli rm9400 kat chuan cycle(bln 4 tahun 2010)..dpt free alarm mforce,helmet,padlock ngan baju hujan tp sy tolak padlock ngan baju hujan amek helmet baik ckit hehehehehe
Back to top Go down
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 190
Join date: 2011-03-24
Location: Kajang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 29, 2011 6:04 am

Mie-G wrote:
Mr Qass wrote:
mat_kry wrote:
aku baru jaa booking kat kent-win byn baru...
rm9000 otr...(vts 200)
bagi alarm mforce ori...
baju ujan kata nak bg pree gak..konpem yg rm10 punya...
elmet bagi pree gak tapi xmo ambik...sbb nak adjust tukaq helmet sempoi sket...
FuHHH!! Murah gile tu!! Siap dpt Alarm free.... Good deal! Saya amik mggu lepas rm9680, brg2 free sume saya upgrade so kena kuar xtra cash. Semoga pengorbanan ku ini berbaloi2 Cool
masa saya beli bulan 10 tahun lepas pun dapat harga yang sama kat Wilhin Balakong.
katanya harga nak naik tp bro Qass beli ngn harga yg sama jgk, ternyata tuan kedai tu sembang lebih latu! Very Happy

Hahaha... Bro Mie-G, saya pun rasa byk kena kenceng sama itu kedai cisssssss.... lepas 2nd servis nanti, bye2 wilhin!!! tongue
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 4647
Join date: 2011-03-24
Age: 32
Location: Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 29, 2011 6:52 am

Mr Qass wrote:
Mie-G wrote:
Mr Qass wrote:
mat_kry wrote:
aku baru jaa booking kat kent-win byn baru...
rm9000 otr...(vts 200)
bagi alarm mforce ori...
baju ujan kata nak bg pree gak..konpem yg rm10 punya...
elmet bagi pree gak tapi xmo ambik...sbb nak adjust tukaq helmet sempoi sket...
FuHHH!! Murah gile tu!! Siap dpt Alarm free.... Good deal! Saya amik mggu lepas rm9680, brg2 free sume saya upgrade so kena kuar xtra cash. Semoga pengorbanan ku ini berbaloi2 Cool
masa saya beli bulan 10 tahun lepas pun dapat harga yang sama kat Wilhin Balakong.
katanya harga nak naik tp bro Qass beli ngn harga yg sama jgk, ternyata tuan kedai tu sembang lebih latu! Very Happy

Hahaha... Bro Mie-G, saya pun rasa byk kena kenceng sama itu kedai cisssssss.... lepas 2nd servis nanti, bye2 wilhin!!! tongue
hahaha...tahu xper!
saya penah skali tukar myk kat situ..dia bagi minya Hi-Rev..katanya besh tp saya guna xbesh pon!
skang ni guna Castrol Power 1...memberansangkan utk minggu pertama nih! Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
:: kawan-kawan yang berminat nak tahu tentang produk PRUDENTIAL BSN Takaful, boleh hubungi saya ::
Back to top Go down
http://mgprubsntakaful.blogspot.com
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 79
Join date: 2011-03-24
Age: 41
Location: kuala lumpur

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 29, 2011 9:28 am

mat_kry wrote:
aku baru jaa booking kat kent-win byn baru...

rm9000 otr...(vts 200)
bagi alarm mforce ori...
baju ujan kata nak bg pree gak..konpem yg rm10 punya...
elmet bagi pree gak tapi xmo ambik...sbb nak adjust tukaq helmet sempoi sket...

harga cantek dh tu. Kalo brg pree lain bole amik, tp helmet jgn lah. Baik laborkan ckit duit utk beli helmet yg kualitas. Kalo jatuh, bodi skuter sagat ka, bahu terkehel ka, kaki cepot ka msh lg bole repair, kalo kapla pecah, jumpa trus malaikat.. Sad
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 227
Join date: 2011-03-24
Age: 28
Location: penang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue Mar 29, 2011 5:49 pm

hadoihhh...kasaq ayat...

hahaha

hak len yg dia bg pre..dah tentu rembat..

elmet jaa aku suruh dia simpan..
coz nak tangkap baeekkk punya...

dia kata ok, dia brani tolak rm50 je lah...

bleh laa tue.. Razz
Back to top Go down
 

Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 31Go to page : 1, 2, 3 ... 16 ... 31  Next

 Similar topics

-
» Sling utk baby anda~MURAH&TERBAIK~
» Break-In terbaik utk skuter anda
» alarm terbaik dan termurah
» SCANDAL BABY Chords & Tabs
» Happy Baby !!!!!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 ::  :: -