Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Harga terkini motor SYM di tempat anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 19  Next
AuthorMessage
BigBear
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-04-18

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 16, 2011 9:57 am

edi99 wrote:
Azrai wrote:
ooo...teman ingat teman kene getah td...nasib baik le ye...kalo teman dapat tau teman rugi..teman bako je kedai apek tu...heheheh...

9.8K tu rege cash atau instalment? kalau cash...mahal yeop!

Tapi memang byk kedai yg letak harga tuh for cash.. cuma the best i got adalah kat MMR S.Alam.. 9,400 with all rider comprehensive cover.. no 'free' gift..

Kalau nak lagi murah, kat Jln Kapar boleh dapat 9,050 ..tapi 3rd party jerlah.. ni harga dari advert dia yg post kat mudah.my..

Back to top Go down
edi99
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-03-24
Age : 55

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 16, 2011 12:29 pm

BigBear wrote:
edi99 wrote:
Azrai wrote:
ooo...teman ingat teman kene getah td...nasib baik le ye...kalo teman dapat tau teman rugi..teman bako je kedai apek tu...heheheh...

9.8K tu rege cash atau instalment? kalau cash...mahal yeop!

Tapi memang byk kedai yg letak harga tuh for cash.. cuma the best i got adalah kat MMR S.Alam.. 9,400 with all rider comprehensive cover.. no 'free' gift..

Kalau nak lagi murah, kat Jln Kapar boleh dapat 9,050 ..tapi 3rd party jerlah.. ni harga dari advert dia yg post kat mudah.my..


ko bayar rege 9.4K tu balance RM400 boleh dapat helmet, baju hujan, alarm yang lebih berkualiti daripada 'free gift' yg krdai tu offer
Back to top Go down
BigBear
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 16
Join date : 2011-04-18

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 16, 2011 12:39 pm

edi99 wrote:
BigBear wrote:
edi99 wrote:
Azrai wrote:
ooo...teman ingat teman kene getah td...nasib baik le ye...kalo teman dapat tau teman rugi..teman bako je kedai apek tu...heheheh...

9.8K tu rege cash atau instalment? kalau cash...mahal yeop!

Tapi memang byk kedai yg letak harga tuh for cash.. cuma the best i got adalah kat MMR S.Alam.. 9,400 with all rider comprehensive cover.. no 'free' gift..

Kalau nak lagi murah, kat Jln Kapar boleh dapat 9,050 ..tapi 3rd party jerlah.. ni harga dari advert dia yg post kat mudah.my..


ko bayar rege 9.4K tu balance RM400 boleh dapat helmet, baju hujan, alarm yang lebih berkualiti daripada 'free gift' yg krdai tu offer

Betul betul betul.... tapi minta maaf pada yg lain kalau terasa dah terlebih bayar.. xde niat nak sakitkan hati sesapa. hehehehe.. for future buyers... ssaya boleh rekemen MMR nih.. otai pomen kat situ... tapi kan.. sekrg ni mmg shrotage ke VTS... saya punya dapat lepas dekat 3 minggu... itupun dia ambik dari kedai lain.. kalau tunggu waran hitam yg saya nak dari kilang, mau bulan depan baru dapat....
Back to top Go down
Azrai
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-05-14
Age : 40
Location : Ukay, Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 16, 2011 7:35 pm

oooo...ade yang dapat lagi murah le...mane le awok tau...awok amik cash...rm9800...nak buat camane...xpe le..dah bayo pengeraih...xleh kensel da...nanti nak amik nanti,awok check le mende2 yg dikabokan tadi tu..nak kene cek le ye...bunyi,berik,calo...ok..time kasih bebeno le ye...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 1:04 am

Thanks 4 the info bro BigBear dan bro TK...dah check sume tu cume perkara satu iaitu salinan geran n polisi blum g check...pagi ni jugak wa g kedai tu check this things..hehehe..no chasis die yg dekat tengkuk tengah dekat tempat pemijak kaki tu kan? aku pon x sure la...hahaha
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 1:13 am

Bro Big Bear wa ada gak tanya kat MMR Shah Alam tuh, OTR cash 9500 siap free gift...tapi kat KST Bikers Tmn Seri Muda pon offer harga sama gak...cuma motor kriss wa trade in die amek tinggi sikit..aku rase xde beza sgt kalo cash ni cume free gift die terbaek or x je..ini pendapat aku je..hahaha

Last2 wa sambor kat klang je..secara installment..hahaha kerana budjet tidak mengizinkan..
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 2:41 am

klu turun KL sms TK leh kita sembang2 k
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 2:43 am

Azrai wrote:
oooo...ade yang dapat lagi murah le...mane le awok tau...awok amik cash...rm9800...nak buat camane...xpe le..dah bayo pengeraih...xleh kensel da...nanti nak amik nanti,awok check le mende2 yg dikabokan tadi tu..nak kene cek le ye...bunyi,berik,calo...ok..time kasih bebeno le ye...

klu turun KL sms TK leh kita sembang2 k
Back to top Go down
Azrai
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-05-14
Age : 40
Location : Ukay, Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 5:09 pm

TK wrote:
Azrai wrote:
oooo...ade yang dapat lagi murah le...mane le awok tau...awok amik cash...rm9800...nak buat camane...xpe le..dah bayo pengeraih...xleh kensel da...nanti nak amik nanti,awok check le mende2 yg dikabokan tadi tu..nak kene cek le ye...bunyi,berik,calo...ok..time kasih bebeno le ye...

klu turun KL sms TK leh kita sembang2 k


awok duk ukay je yeop...bile2 mase boleh leapk..tp belah malam le..awok koje jauh..balik lewat..tp tunggu le moto awok kuo dulu...dlam ujung bulan ni kut..insyallah...nanti kite lepak...
mike lepak merate mane yeop??
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 6:43 pm

Azrai wrote:
TK wrote:
Azrai wrote:
oooo...ade yang dapat lagi murah le...mane le awok tau...awok amik cash...rm9800...nak buat camane...xpe le..dah bayo pengeraih...xleh kensel da...nanti nak amik nanti,awok check le mende2 yg dikabokan tadi tu..nak kene cek le ye...bunyi,berik,calo...ok..time kasih bebeno le ye...

klu turun KL sms TK leh kita sembang2 k


awok duk ukay je yeop...bile2 mase boleh leapk..tp belah malam le..awok koje jauh..balik lewat..tp tunggu le moto awok kuo dulu...dlam ujung bulan ni kut..insyallah...nanti kite lepak...
mike lepak merate mane yeop??

TK duk Pantai Dalam, ngeteh merata tmpt..ikut selera member MSC/KSM mana2 depa nak p TK foloww jerr..
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 6:55 pm

[quote="Azrai"]
TK wrote:
Azrai wrote:
oooo...ade yang dapat lagi murah le...mane le awok tau...awok amik cash...rm9800...nak buat camane...xpe le..dah bayo pengeraih...xleh kensel da...nanti nak amik nanti,awok check le mende2 yg dikabokan tadi tu..nak kene cek le ye...bunyi,berik,calo...ok..time kasih bebeno le ye...

klu turun KL sms TK leh kita sembang2 k


TK kalu turun mai penang atau kulim..msg msg la yo...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Tue May 17, 2011 7:59 pm

OKEH Encik TK..nanti wa turun area sana roger encik ye..kite g mamaks!!
Back to top Go down
Azrai
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-05-14
Age : 40
Location : Ukay, Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat May 21, 2011 10:14 am

salam sabtu semua....
x sabo rasenye teman nunggu rabu depan ni...cadangnye nak pegi amik moto...tupun kalo sempat dapatkan no plet kat jpj..da apply cuti dah ni...mintak2 no yg teman nak ade le..hehheh..
teman xpenah bawak pun moto ni...mintak2 seme lancar je dr setapak ke ampang nanti...jangan ujan sudah...hehheh..
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Wed May 25, 2011 12:26 pm

Steady azrai..amik motor color pe? beli mtor kt kedai pe?cecite....
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat May 28, 2011 10:14 am

salam ,rakan2 smua saya baru ni...
berkenaan dgn harga...saya rasa ada tak kena kot..
tekanan jiwa ni....

vts 200...d/p 5k 205 bulanan 4 thn loan kedai pastu tambah 480 insuran lagi..jadi smua...
kalau kira 205x 48=9840+d/p 5000 + 480 insuran=rm15,320...

ada saranan atau cadangan atau mcm mana....tolonggggg
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat May 28, 2011 2:46 pm

mahal rasanya bro...sebab dulu masa aku tanya area bt caves-selayang-rawang dapat lebih kurang mcm ni(d/p-rm4000 + rm 215x3thn=rm11470).kebanyakkan kedai mcm tu.kalu lebih pun dalam 4-5ratus jer.tapi maybe moto anda ada specialnya kot.. Cool
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat May 28, 2011 4:08 pm

thanx bro..tapi ni bukan 400 tapi dekat 4000 yang lebihnya bro..xpe nanti tunggu rakan2 komen mcm mana...terima kasih diatas maklumat anda..
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sat May 28, 2011 10:36 pm

bro peh, interest setahun 10%..std majoriti kedai mcm tu..kalo lu ikat 4 tahun maknanya 40% daripada total loan yang lu buat adalah interest..aku dh calculate memang mcm tu la..caranya kurangkan jgn amik 4 tahun, amik la 3 tahun...

Back to top Go down
Azrai
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-05-14
Age : 40
Location : Ukay, Ampang

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 29, 2011 5:06 am

Sirapisamin wrote:
Steady azrai..amik motor color pe? beli mtor kt kedai pe?cecite....

alhamdulillah, moto teman da kuo da ari jumaat pagi..lepaih amik no kat jpj.....warne ITAM LEGAM..amik kat jalan pahang..area tepi2 jalan tu..

so kalo2 jupe kat area Ukay,Setiawgsa,Keramat,MRR2, PLUS KL-NILAI...hon2 le ye.... Cool
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 29, 2011 2:30 pm

ooo


Last edited by Peh on Mon May 30, 2011 9:04 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 29, 2011 9:08 pm

bro peh, betul la tu kiraanye.. tapi harga hutang yang tokey tu bagi sgt tinggi la...standard kalo buat ngn AEON pun dalam RM 10400 je bro..kalo ko bagi DEPOSIT rm 5000 maknanya RM 10400 - rm 5000 = RM RM 5400 je masuk loan...pastu 5400+40% = 7560 / 48 = RM 157.50 je monthly ko kena byaar...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Sun May 29, 2011 9:10 pm

Azrai wrote:
Sirapisamin wrote:
Steady azrai..amik motor color pe? beli mtor kt kedai pe?cecite....

alhamdulillah, moto teman da kuo da ari jumaat pagi..lepaih amik no kat jpj.....warne ITAM LEGAM..amik kat jalan pahang..area tepi2 jalan tu..

so kalo2 jupe kat area Ukay,Setiawgsa,Keramat,MRR2, PLUS KL-NILAI...hon2 le ye.... Cool

wah tahniah..nanti boleh le melepak sambil minum teh tarik kat mamak ye bro
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 30, 2011 9:13 am

tokey tu kata halga hutang 11,500(ye ke bro?)
pastu kos urusan pinjaman semua 500
insuran rodtax 500

blh tlg komen apa yg tak kena :
detail.
harga motor cash: 9800 otr
harga hutang 11,500+500(insuran)+500(caj pinjaman)

d/p 5,000....ikat 4 tahun interest 10% per year..205 sebulan

11,500-5,000=6,500
6,500+500(caj pinjaman)=7,000
7000 x40%=2800
7000+2800=9800
9,800/48=204.16. (500 hutang tepi insuran)

cuba bro2 ,otai2 tengok pastu tang mana yang agak2 dianiaya ni..

pastu tadi g kdai nak sambar cash dia kata harga 9,800 + insuran 500 +500 caj pinjaman yg telah dibuat.jadi 10,800....

tekanan....tekanan....tertipu ke apa ke...atau apa...tlg la sedapkan hati saya ni wahai bro..bro..smua
Back to top Go down
krab
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-29

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 30, 2011 10:04 am

Peh wrote:
tokey tu kata halga hutang 11,500(ye ke bro?)
pastu kos urusan pinjaman semua 500
insuran rodtax 500

blh tlg komen apa yg tak kena :
detail.
harga motor cash: 9800 otr
harga hutang 11,500+500(insuran)+500(caj pinjaman)


kalo 9800 OTR, buat ape lagi RM 500 utk road tax + Insurans?

mmg cekik darah nama nyer ni. Biasa buleh dpt dlm 9.6k - 10k OTR

memandangkan kedai punye loan pn dh 10%, baik bro survey personal loan kt bank utk beli motor. rasa nyer Bank Islam offer < 10%
Back to top Go down
Peh
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-05-28
Location : negeri sembilan

PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Mon May 30, 2011 4:13 pm

thanx bro krab tapi dah ambik 2 minggu lebih...ada 2 pilihan saja...biarkan saja atau cash...lagi 5k lebih(mana nak cari ni)...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga terkini motor SYM di tempat anda   Today at 12:35 pm

Back to top Go down
 
Harga terkini motor SYM di tempat anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 19Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 19  Next
 Similar topics
-
» Harga terkini motor SYM di tempat anda
» Harga Terkini Sym Evo 250i
» Symphony No. 1
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Motor yg penah anda miliki dan rating

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: