Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 minyak hitam & saiz spoket

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
billyazli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-03-26

PostSubject: minyak hitam & saiz spoket   Tue Apr 17, 2012 4:26 am


salam semua.....

minyak hitam & saiz spoket apa yang terbaik untuk SYM bonus ni?

harap dapat kongsikan bersama ......... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Tue Apr 17, 2012 4:36 am

wa'alaikum salam...

Kalau nak minyak hitam yg terbaik boleh la pakai REPSOL atau minyak yg cecah RM15 ke atas.

Untuk spocket standard berapa size..? Pada pengalaman saya pakai moto cub ni, saya setting spocket depan size 15 dan belakang size paling kecil 30 boleh jgk 32. Ini setting untuk top, pickup kurang.

Kalau setting standard dia lebih kepada pickup.

Sekian..

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
billyazli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-03-26

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Fri Apr 20, 2012 4:21 am


thanks bro koji for the info ......
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Thu Jun 21, 2012 5:06 am

brp mileage tuk tukar myk hitam ni?
ada idea?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Thu Jun 21, 2012 5:47 am

tukau ikut sesedap rasa..klu pki yg fully syn...blh lajak smpi 3 bulan merempit. kena tgk jarak perjalanan dan tahap pulasan throttle jgk.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Thu Jun 21, 2012 7:12 am

xbulan ek?
aku ckp kt adik aku suh tkr stiap 10,000km..
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Thu Jun 21, 2012 7:28 am

Mie-G wrote:
xbulan ek?
aku ckp kt adik aku suh tkr stiap 10,000km..
hahahaha

berkeladak enjin camtu mie-g oii..hehe..
Back to top Go down
carbon69
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2011-10-15

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Sun Jun 24, 2012 11:25 am

Setakat nie sy pkai HDEO Petro Canada Supreme& Valvoline Premium Blue utk jarak 3000km baru tukar

1.Mileage 2100km = Petro Canada
2.Mileage 5100km = Valvoline PB
3.Mileage 8100km = ??? hehehe mungkin nak cuba HDEO dari Pennzoil plak.

Hasil guna HDEO, enjin lancar dan xmngerang, nak tukar gear senang serta xterasa pun, boleh maintain top speed (120kmh) tanpa was2 sbb tersangat semut. Sy bukan nak promosi HDEO tapi ni hasil serta kepuasan yang saya dapat sejak Bonus sy telan HDEO, yg penting jimatttt

Back to top Go down
Ashraf_Epiey
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-02
Age : 23

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Sat Jun 28, 2014 2:39 am

Salam.. Nak set Sprocket yg btol2 cun ratio dia berapa ye??
Back to top Go down
Fizzy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2015-01-21
Age : 32

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Wed Jan 21, 2015 12:23 am

Tuning kaberator
Back to top Go down
Kakashi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2015-01-27
Age : 23

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Wed Jan 28, 2015 7:07 am

carbon69 wrote:
Setakat nie sy pkai HDEO Petro Canada Supreme& Valvoline Premium Blue utk jarak 3000km baru tukar

1.Mileage 2100km = Petro Canada
2.Mileage 5100km = Valvoline PB
3.Mileage 8100km = ??? hehehe mungkin nak cuba HDEO dari Pennzoil plak.

Hasil guna HDEO, enjin lancar dan xmngerang, nak tukar gear senang serta xterasa pun, boleh maintain top speed (120kmh) tanpa was2 sbb tersangat semut. Sy bukan nak promosi HDEO tapi ni hasil serta kepuasan yang saya dapat sejak Bonus sy telan HDEO, yg penting jimatttt

xde masalah ke Bonus guna HDEO? risau pulak nk tuang. sy guna Shell AX7 je..
Back to top Go down
padil
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2015-02-25
Age : 29

PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Wed Feb 25, 2015 3:54 pm

Waalaikumsalam..

Sy guna sym sport bonus. Setting utk top spoket depan tuka 15, belakang 33. Bawak 80 - 90 enjin x mengerang lagi.

Ade sape2 kat sini penah guna HDEO shell rimula R4X kt moto sym x? Kebanyakan owner moto lc guna HDEO.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: minyak hitam & saiz spoket   Today at 7:01 pm

Back to top Go down
 
minyak hitam & saiz spoket
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» minyak hitam & saiz spoket
» Bila nak tukar minyak hitam bagi motor Sport Bonus 110
» Minyak hitam dan gear yang terbaik untuk EVO
» Cuci buah pinggang siput ( Cuci dalam Engine )
» Tukar Minyak Hitam vts 200

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM Bonus 110-
Jump to: