Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 Break - Minyak, Pad, Disc,

Go down 
AuthorMessage
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
gabancorp

Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 43
Location : Shah Alam

Break - Minyak, Pad, Disc, Empty
PostSubject: Break - Minyak, Pad, Disc,   Break - Minyak, Pad, Disc, EmptyWed Jan 22, 2014 4:59 am

As-Salam OTAI2 semua,

nak tanya sikit pasal Break siput nie.. saya baru pakai dalam 6000KM, dan nampak paras minyak break (kiri & kanan) dah kosong 1/3. Bila tarik break masa jalan, penanda aras tu boleh nampak minyak turun bawah sikit dari paras "Low Level" tu.

Saya pernah tanya pada mekanik kat MMR dia cakap normal, tu menunjukkan minyak masuk ke break pump, takde leaking. Dan 1/3 kurang tu bermaksud Break Pad dah kurang / nipis...

Jadi soalannya, bila masa kita perlu tukar / tambah:
1. Minyak Break
2. Tukar Break pad
3. Tukar Break Disc.?

Terima kasih semua...
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
zackgrafik
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
zackgrafik

Posts : 20
Join date : 2014-01-08
Age : 55
Location : Bt 12, Jalan Cheras, Kajang

Break - Minyak, Pad, Disc, Empty
PostSubject: Re: Break - Minyak, Pad, Disc,   Break - Minyak, Pad, Disc, EmptyWed Jan 22, 2014 5:54 am

gabancorp wrote:
As-Salam OTAI2 semua,

nak tanya sikit pasal Break siput nie.. saya baru pakai dalam 6000KM, dan nampak paras minyak break (kiri & kanan) dah kosong 1/3. Bila tarik break masa jalan, penanda aras tu boleh nampak minyak turun bawah sikit dari paras "Low Level" tu.

Saya pernah tanya pada mekanik kat MMR dia cakap normal, tu menunjukkan minyak masuk ke break pump, takde leaking. Dan 1/3 kurang tu bermaksud Break Pad dah kurang / nipis...

Jadi soalannya, bila masa kita perlu tukar / tambah:
1. Minyak Break
2. Tukar Break pad
3. Tukar Break Disc.?

Terima kasih semua...

cuba tuka BRAKE pad yg depan dulu….. biasanya minyak tu akan naik balik klu betul BRAKE pad dah nipis… klu naik tapi x cukup… nnt pomen akan topup je minyak tu klu xde nmpk bocor meleleh kat mane2
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
fadzliSYM

Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

Break - Minyak, Pad, Disc, Empty
PostSubject: Re: Break - Minyak, Pad, Disc,   Break - Minyak, Pad, Disc, EmptyWed Jan 22, 2014 6:12 am

zackgrafik wrote:
gabancorp wrote:
As-Salam OTAI2 semua,

nak tanya sikit pasal Break siput nie.. saya baru pakai dalam 6000KM, dan nampak paras minyak break (kiri & kanan) dah kosong 1/3. Bila tarik break masa jalan, penanda aras tu boleh nampak minyak turun bawah sikit dari paras "Low Level" tu.

Saya pernah tanya pada mekanik kat MMR dia cakap normal, tu menunjukkan minyak masuk ke break pump, takde leaking. Dan 1/3 kurang tu bermaksud Break Pad dah kurang / nipis...

Jadi soalannya, bila masa kita perlu tukar / tambah:
1. Minyak Break
2. Tukar Break pad
3. Tukar Break Disc.?

Terima kasih semua...

cuba tuka BRAKE pad yg depan dulu….. biasanya minyak tu akan naik balik klu betul BRAKE pad dah nipis… klu naik tapi x cukup… nnt pomen akan topup je minyak tu klu xde nmpk bocor meleleh kat mane2

betul tu.... kalau ikut jarak... masih baru lagi tu....
Back to top Go down
Sponsored content




Break - Minyak, Pad, Disc, Empty
PostSubject: Re: Break - Minyak, Pad, Disc,   Break - Minyak, Pad, Disc, Empty

Back to top Go down
 
Break - Minyak, Pad, Disc,
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: