Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 New Symphony 250i Evo

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
NagaChini
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2013-05-21
Age : 47

PostSubject: New Symphony 250i Evo   Fri Jun 28, 2013 11:47 am

nampak new model Evo kat kedai semalam....mantap arhh
Any review pasal model baru nih?
Back to top Go down
adierms
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2011-12-15
Location : Gombak

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Tue Jul 02, 2013 4:03 am

Menanti jugak review dari golongan yg awal memiliki evo baru ni...design baru & nak tau tentang engine jugak...
Back to top Go down
atoks_11
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 120
Join date : 2013-06-25
Age : 34
Location : Batu Caves

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Tue Jul 02, 2013 7:22 pm

teman tengah counting days je nunggu motor keluar.... Cool 
Back to top Go down
adierms
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2011-12-15
Location : Gombak

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Jul 03, 2013 2:24 am

Plan nak ke Chuan & Cycle kat PJ dalm 2 3 hari ni... kat sane dah ade show units and few white color units untuk early buyers. lepas tu je, terus nak decide...hehehe...
Back to top Go down
atoks_11
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 120
Join date : 2013-06-25
Age : 34
Location : Batu Caves

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Jul 03, 2013 6:41 am

dkt malaysia ni xde color matt black... klu ada mmg dh order dh... argh Sad 
Back to top Go down
adierms
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2011-12-15
Location : Gombak

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Jul 03, 2013 8:57 am

Kan bagus kalau dorg wat matt black tu as SE design... Igt akan msk yg tu..
Back to top Go down
atoks_11
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 120
Join date : 2013-06-25
Age : 34
Location : Batu Caves

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Jul 03, 2013 5:37 pm

agaknya JPJ tak lulus kot color matt black scratch 

klu strategi SYM malaysia nk limit color aku rasa tak berbaloi.

klu tgk beberapa laman blog dgn FB masa SOFT LAUNCHING - 14 JUNE 2013 mmg ada color matt black tu dipra-tonton dan test drive lg. Sad 
Back to top Go down
adierms
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2011-12-15
Location : Gombak

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Thu Jul 25, 2013 2:50 am

Saya dah dapat...yeaaaa!!!
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Thu Jul 25, 2013 4:14 am

Tahniah kepada yg dah dpt motor baru Very Happy
saya dpt test drive jela..hehhee

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mas999
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2013-07-27
Age : 49

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Sat Jul 27, 2013 1:27 pm

evo 250i brp harga
Back to top Go down
adierms
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2011-12-15
Location : Gombak

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Sat Jul 27, 2013 1:32 pm

mas999 wrote:
evo 250i brp harga
OTR RM18,500.
OTR RN19,000 (SE).
Back to top Go down
atoks_11
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 120
Join date : 2013-06-25
Age : 34
Location : Batu Caves

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Jul 31, 2013 5:13 am

Laughing  apo lg jual amik baru ler... lebih berkuasa!!

Racun yeop jgn tak racun...



Mie-G wrote:
Tahniah kepada yg dah dpt motor baru Very Happy
saya dpt test drive jela..hehhee
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Jul 31, 2013 5:35 am

hahaha...rasa mcm xberbaloi plak nk upgrade dari vts200 ke evo250. Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
atoks_11
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 120
Join date : 2013-06-25
Age : 34
Location : Batu Caves

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Jul 31, 2013 6:06 am

Konsep teman ngambek moto Evo 250i sbg pilihan di hati:


  1. Motor klu bawak 110km tak gego, hensem je bila nuggang

  2. Sistem teknologi EFI yg jimat petrol dan efficient penggunaan petrol bila pulas trottle dan pickup bila diperlukan

  3. Tpt duduk selesa, ruang storan beso (dh mcm memori komputer panggil "storan")

  4. Ghope bentuk moto tu ade ler style sket



Sekian....

Mie-G wrote:
hahaha...rasa mcm xberbaloi plak nk upgrade dari vts200 ke evo250. Very Happy
Back to top Go down
fizz
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-09-14
Age : 31

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Sat Sep 14, 2013 11:52 am

salam... sy sbgai pengunjung baru
motor dah guna hampir 2 minggu. memang puas hati. cuma perlu dipertingkatkan lg dia punya sistem suspention belakang. nak meleper ada goyang inul sikit...
Back to top Go down
rider3833
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 45
Join date : 2013-09-11
Age : 39

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Sep 25, 2013 10:45 am

tuan fizz,
tu nk bg pinggang xcercise skit...maklum pinggang nak pakai lama
Back to top Go down
arsyam
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-10-16
Age : 42

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Oct 16, 2013 7:40 am

Salam Otai SYm..

Evo ni boleh ke digunakan untuk angkut tunggangan total berat hampir 180 kilo dengan speed cruise..ketahanannya OK ker?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Oct 16, 2013 10:19 am

arsyam wrote:
Salam Otai SYm..

Evo ni boleh ke digunakan untuk angkut tunggangan total berat hampir 180 kilo dengan speed cruise..ketahanannya OK ker?
Rasanya xde masalah tp maybe jangkahayat belt ada pendek skit.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
arsyam
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-10-16
Age : 42

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Oct 16, 2013 10:50 am

OK ..effect kat belting..tapi naik bukit akan effect power kan? Dulu bawak elegan sampai belt jadi tali tangsi..serik bro...underpower giler..yang ni akan ada underpower gak ker?

belt untuk evo 250i price RM 200 ek? = Duration 12Km?
Maxsym RM350? = Duration 12Km?
VTS 200 = RM100++? = Duration 12Km?
Dr. Pulley tu perlu ke..saya malas nak usik usik moto ni..nak pakai standard je..bukan nak besit sampai 150...dapat 130 dengan tahap cruise moto tak meneran..dah OK dah pada saya...ni sebab tengah consider dengan KYMCO...tujuan pakai untuk daily ride/commute ke tempat kerja dengan jarak 120Km return..60Km one way non-stop...

Apa speed yang tak meneran motor ni...?

Betul ke anggaran saya ni?

Sori bro dah redah banyak penerangan ..tapi saya nak confirmkan di forum yang betul...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Wed Oct 16, 2013 11:57 am

untuk info yg lebih tepat, kena jumpa owner Evo la kn.
lg plak, skg dah keluar Evo baru..
cuba masuk tanya kt fb SOG.
mybe ada owner evo yg boleh share pengalaman.

pasal duration belt tu, apa maksud 12km?
setiap 12KM kena tukar k?
saya pengguna vts, belt saya penah sampai 18,000km. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
wan7075
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-10-13
Age : 46

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Thu Oct 17, 2013 5:30 pm

As salam,
Evo 250i (SE) sekarang berapa harga OTR? Saya ada tanya kedai motor kat Jinjang,Kepong kata nye harga RM20,340.00 OTR betul ke, terima kasih.
Back to top Go down
wan7075
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-10-13
Age : 46

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Thu Oct 17, 2013 5:40 pm

As salam,
Evo 250i (SE) sekarang berapa harga OTR? Saya ada tanya kedai motor kat Jinjang,Kepong kata nye harga RM20,340.00 OTR betul ke, terima kasih.
Back to top Go down
wan7075
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2013-10-13
Age : 46

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Thu Oct 17, 2013 5:41 pm

As salam,
Evo 250i (SE) sekarang berapa harga OTR? Saya ada tanya kedai motor kat Jinjang,Kepong kata nye harga RM20,340.00 OTR betul ke, terima kasih.
Back to top Go down
pulasan007
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2013-11-06
Age : 31

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Thu Nov 07, 2013 3:12 pm

Salam otai2...nk tnye pendapat..minat sgt dah ngn sym evo ni..cumanya madam kat umah kata kalo bonceng kat blkg tu mcm kena kangkang luas sbb seat besa dari yg laen..nk tnye btol ke?

nway tadi survey kedai area jln pahang plg rendah otr RM18300
Back to top Go down
Nmzaidiii
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2013-11-01
Age : 37

PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Thu Nov 07, 2013 7:18 pm

Salam 1 malaysia...saya penunggang baru...250i se yg baru tu...baru ni pecut sorang2 meter cecah 150 body belakang dh goyang...mmg standart ke or sbb body baru ni je yg mcm tu..mintak pendapat sikit
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: New Symphony 250i Evo   Today at 8:48 am

Back to top Go down
 
New Symphony 250i Evo
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» New Symphony 250i Evo
» sym 200 vs 250i
» top speed 250i
» Symphony No. 1
» Harga Terkini Sym Evo 250i

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM EVO 250-
Jump to: