Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Baju hujan yg berkualiti.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 03, 2012 4:36 am

JOE564 wrote:
carliph wrote:
ape lg baju hujan yg okay? tgk rs taichi tu mcm menarik je..rm349.. Very Happy

kat mane tue bro carliph??

dekat david choo..aku yg gemuk ni rugi beli mahal2, baju mungkin blh pakai lg, tp seluar mmg x dapek.. Mad Mad
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 03, 2012 6:29 am

aku pon saiz G jugak.

sekarang pakai rainsuit jenis fieldsheer storm3 saiz 4xl.
tapi pelik sikit cutting dia bahagain leher sempit sangat, tak boleh seal kemas - boleh tercekik dbuatnya!

setakat ni dah guna givi dan fieldsheer diatas ni. kedua2 nya dlm lingkungan harga rm80~90. setakat redah hujan sekejap boleh lah, nak gi keje balik keje je. kalau redah lama2 nak konvoi jauh2 kuyup jugak lah kat dalam...ada je ruang air hujan meresap ke dalam.

sapa penah/biasa guna 'kasut' hujan? ok ke?
Back to top Go down
mie/5005
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-12-28
Age : 45
Location : Subang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 03, 2012 8:20 am

Sirapisamin wrote:
zulu wrote:
aku pakai givi gak n so far mmg ok jer...tp ada sesapa yg tau mana nak beli hak saiz besor punya...maklumlah...size bdn europe...besor...hahahhaha...kabor2 kan la ya....

Kat Kedai Sparepart motot or kat accessories kt MMR pon aku tgk hari tu ada yg saiz besaq rasenye XXL kot

teman guna brand eagle...ok gak....

Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 03, 2012 9:32 am

mie/5005 wrote:
Sirapisamin wrote:
zulu wrote:
aku pakai givi gak n so far mmg ok jer...tp ada sesapa yg tau mana nak beli hak saiz besor punya...maklumlah...size bdn europe...besor...hahahhaha...kabor2 kan la ya....

Kat Kedai Sparepart motot or kat accessories kt MMR pon aku tgk hari tu ada yg saiz besaq rasenye XXL kot

teman guna brand eagle...ok gak....


rege bro
Back to top Go down
mie/5005
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-12-28
Age : 45
Location : Subang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 03, 2012 9:59 am

Sirapisamin wrote:
mie/5005 wrote:
Sirapisamin wrote:
zulu wrote:
aku pakai givi gak n so far mmg ok jer...tp ada sesapa yg tau mana nak beli hak saiz besor punya...maklumlah...size bdn europe...besor...hahahhaha...kabor2 kan la ya....

Kat Kedai Sparepart motot or kat accessories kt MMR pon aku tgk hari tu ada yg saiz besaq rasenye XXL kot

teman guna brand eagle...ok gak....


rege bro

rm60 jeeee
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Thu Apr 05, 2012 9:43 am

baru beli GIVI semalam..size 4xl..terbaek..harga rm120 dekat GIVI point jalan Ipoh..td masalahnye seluar x mcm size 4xl..huhuhu..kalo ada sape2 seluar dah koyak, nak beli seluar sahaja inform la.. Very Happy
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Thu Apr 05, 2012 10:12 am

Huhu!!
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 10, 2012 12:05 pm

GIVI terbaik...x basah..tp pelik, bila dah x hujan, basah pulak..rupa2nye sbb peluh..panas woo, lg elok pakai mesh and cordura jacket.. Laughing
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 10, 2012 1:28 pm

Pengalaman menjawab segala!
Back to top Go down
billyazli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-03-26

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Apr 20, 2012 4:33 am


aku skang pakai baju hujan cap kedai tempat aku beli motor ...... bapak beso nama kedai kat belakang baju hujan ......
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Apr 20, 2012 4:48 am

billyazli wrote:

aku skang pakai baju hujan cap kedai tempat aku beli motor ...... bapak beso nama kedai kat belakang baju hujan ......
bagi iklan free kt kedai tu! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Apr 20, 2012 5:28 am

Mie-G wrote:
billyazli wrote:

aku skang pakai baju hujan cap kedai tempat aku beli motor ...... bapak beso nama kedai kat belakang baju hujan ......
bagi iklan free kt kedai tu! Wink

mintak sponsor sikit la.. Laughing
Back to top Go down
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Apr 20, 2012 10:51 am

hahahahahaha...tue kalu guna masa time hujan tue..konpom rider yg tgh pit stop tunngu hujan berhenti akan sangka "Duta Kedai Motor".... hahahahahaha!!! affraid

Saya kini ada 2 jenis baju hujan coz bduet dgn Org Umah..so masing2 ada sepasang baju hujan... Saya menggunakan baju hujan jenama "X-Dot", manakala Wife pula selesa dgn baju hujan jenama "Racing Boy".... Suspect

Bagi jenama X-Dot... material yg digunakan pd baju hujan tue agak bagus coz ringan dan tidak terlalu tebal... mempunyai 1 lagi lapisan didalam bagi menghalang air masuk sekiranya meredah hujan yang terlalu lebat... cheers

Manakala bagi jenama Racing Boy...material yang digunakan pula hampir sama dgn X-Dot..cuma lapisaan luaran pd baju hujan tue agak tebal serta ada lapisan getah pd bahagian pinggang... kalu pakai mesti cerut perut nyer... tapi kedua2 baju hujan tue tetap terbaek pd saya buat masa nie coz masih belum gagal melaksanakan tugasnya... hahahahaha... lol!
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Apr 20, 2012 3:42 pm

"Bagi jenama X-Dot... material yg digunakan pd baju hujan tue agak bagus coz ringan dan tidak terlalu tebal... " I like it coz I use it !!
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Apr 20, 2012 6:57 pm

sy memakai baju ujan arai,,,

setakat nie tak mengecewakan,,,

cuma bahagian grip tangan kadang2 masuk air,,

getah lipatan dia tebal,,,
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Mon Apr 23, 2012 5:35 am

cantik..x-dot tu mane mau dpt bang? ada size byk xl ke? Very Happy
Back to top Go down
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Mon Apr 23, 2012 8:19 am

erkkkkk!!!!! saya menggunakan baju hujan jenama X-Dot nie pun kebetulan masa jjln kat KL nie ada pameran dari Motosikal Suzuki utk produk motosikal diaorg..alih2 ada plak jual baju hujan dan helmet jenama X-dot skali... saya pun beli lah baju hujan tersebut kerana harga yang ditawarkan amat murah sempena karnival tersebut... kalu nk dapatkan nya di kedai.... saya x taw la nk nyatakan dimana dan kat mana bro carliph... hehehehehe study
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Mon Apr 23, 2012 9:20 am

noted bro..pakai dlu GIVI ni smpai lebam..hahha
Back to top Go down
montyashley
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2012-04-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 24, 2012 4:02 pm

buat apa susah2..beli aje kat 7 eleven rm 2 aje..pakai sekali blh buang ler....malas nak cuci lagi
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 24, 2012 8:18 pm

ada sapa2 free riders yg pakai baju hujan OGK? Cerita skit performance dia.
Kalau ikutkan pengalaman saya dengan baju hujan ni..baju hujan yang kaler kuning tu yg paling steady..yg slalu patung jaga jalan tu pakai..yg tebalnye la..memang sempoi..
Back to top Go down
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Apr 25, 2012 4:09 am

O.G K ???? never heard about it before...so would like to get knowing about the information about it.... anyway..plz give some info at here about O.G.K Rain Coat Product...TQ afro
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Apr 25, 2012 5:01 am

aku just pakai GIVI aje.. RM100 tebal gile.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Apr 25, 2012 6:28 am

Mula-mula Ah Choon mmg nk bg free yg Givi nye raincoat..harga dalam RM85. Tapi mengikut pengalaman merempit dikala hujan..material yg sebegitu takkan bertahan lama..akan haus dgn cepat. Tu yang usha2 raincoat OGK..tgk material mcm bukan raincoat..tapi dalam ada 2nd layer protection. Harga klu tak silap RM135. Sapa-sapa Free Riders yang pernah pakai bleh bagi review skit..terima kasih Very Happy

Bro Koji nye tu mgkn lain skit dr yg Ah Choon offer sbb harganya lebih murah dan tak tebal sangat. Tapi design Givi tu mmg sempoi..bleh dipakai selalu biar pun tidak hujan bounce
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Apr 25, 2012 7:09 am

zubirdaud wrote:
Mula-mula Ah Choon mmg nk bg free yg Givi nye raincoat..harga dalam RM85. Tapi mengikut pengalaman merempit dikala hujan..material yg sebegitu takkan bertahan lama..akan haus dgn cepat. Tu yang usha2 raincoat OGK..tgk material mcm bukan raincoat..tapi dalam ada 2nd layer protection. Harga klu tak silap RM135. Sapa-sapa Free Riders yang pernah pakai bleh bagi review skit..terima kasih Very Happy

Bro Koji nye tu mgkn lain skit dr yg Ah Choon offer sbb harganya lebih murah dan tak tebal sangat. Tapi design Givi tu mmg sempoi..bleh dipakai selalu biar pun tidak hujan bounce

So far yg GIVI saya pakai nih dah pada tahun 2009 lagi sampai la skrg masih cantik berseri....macam baru beli Very Happy. So far hujan biasa2 ni tak tembus la air...tapi kalau lebat sangat2 mmg tembus la skit....Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
iezzad_jajad
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-10-27
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Apr 25, 2012 8:30 am

nasib baik tembusi sikit koji...kalu tembus banyak..alamat bertakung la air kat area poch beg tgh ko tue kan??? hahahahahahaha lol!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Today at 5:06 pm

Back to top Go down
 
Baju hujan yg berkualiti.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Baju hujan yg berkualiti.
» Cadangan Baju Korporat Freerider (Baju F1)
» TUKAR BAJU UTK SIPUT ANDA????
» rayjuve latest kain...
» redah ujan, semput dan mati...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Merapu Meraban Tak Ada Kaitan Dengan Motor-
Jump to: