Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Baju hujan yg berkualiti.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
fithriomar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 17
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Mar 30, 2011 5:40 am

salam .. sesiapa yg ada baju hujan yg bagus ... sila rekomen..
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Mar 30, 2011 5:53 am

Entah, tak tahu la aku yg mana bagus. Sebelum ni pakai baju hujan cap ayam, free masa beli motor. Kalau hujan lebat, air tetap masuk. Skrg pakai baju hujan GIVI, memang terbaik. Walaupun hujan tu super lebat, aku tetap bawak motor dengan tersengih.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 33
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Mar 30, 2011 6:15 am

aku pun pakai Givi jgk!
setakat ni mmg terbaik! bounce

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Mar 30, 2011 10:23 am

GIVI pun skrg ada ayam... Sad

kena betul2 pandai memilih...
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Mar 30, 2011 10:41 am

Aku pakai AGV replica raincoat.. beli dgn David Choo.. rega 200++.. boleh convert pakai buat jaket time tengahari.. hehehe..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Mar 30, 2011 1:01 pm

aku pakai givi gak...

tapi serupa jaa mcm cap ayam...
aku ingat kena klentong laa...

chhaaaiitt...
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Wed Mar 30, 2011 7:32 pm

Laaaa.... yeke GIVI pun ada ayam brand. Aku punye GIVI terbaik, tak masuk air, rasanye bukan cap ayam dan yg sewaktu dengannye.
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Thu Mar 31, 2011 4:07 am

Macam mana nak kenal GIVI cap ayam ker tak?? kalau beli kat GIVI POINT bukan chap ayam kot??
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
fithriomar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 17
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Thu Mar 31, 2011 4:10 am

givi ok ... cuma seluar hujan dia je tak ok .. lama2 koyak + bocor .. galol AGV replica tu bagi la gambaran sikit..
Back to top Go down
kuliman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Apr 01, 2011 3:45 pm

ambo pun pkai AGV cam galol bli gak sama tempat ngan galol dan OGK (sama je meterial ngan AGV) ok je mmg puashati dan bercadang nak order lg ngan david choo (buat simpanan).
Klau ada kemudahan atau contack kat singapor beli je OGK lg cantik dia punya reflection tube.


OGK


AGV
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Sat Apr 02, 2011 6:41 pm

Kalau kat Singapore nak beli kat mana? Berapa harga dia?
Back to top Go down
kuliman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Sun Apr 03, 2011 4:17 pm

akey_z wrote:
Kalau kat Singapore nak beli kat mana? Berapa harga dia?

maaf bro ambo pun x tau beli kat ane, sbb spupu ambo tlg belikan,harga klau x silap antara 45-55 dolar sing(harga mungkin x tepat sebab spupu ambo x bagitau raincoat tu di hadiahkan).Quality mmg lebih drp Agv walaupun meterial lbh kurang sama.Raincoat ni dh pakai hampir 3thn ttp ok.
Back to top Go down
akey_z
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 81
Join date : 2011-03-24
Age : 35
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 05, 2011 3:02 am

kuliman wrote:
akey_z wrote:
Kalau kat Singapore nak beli kat mana? Berapa harga dia?

maaf bro ambo pun x tau beli kat ane, sbb spupu ambo tlg belikan,harga klau x silap antara 45-55 dolar sing(harga mungkin x tepat sebab spupu ambo x bagitau raincoat tu di hadiahkan).Quality mmg lebih drp Agv walaupun meterial lbh kurang sama.Raincoat ni dh pakai hampir 3thn ttp ok.

Oh yeke, lg 2 minggu aku nak pegi singapore. Kalau sempat aku nak pi cari la, kalau sempat la.
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue May 03, 2011 5:41 pm

yg best utk sy baju ujan Arai...tp mahal skit...rain coat bole pakai jd windbreaker pun bole...
Back to top Go down
pakmattempe
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 195
Join date : 2011-03-28

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue May 31, 2011 10:58 am

baru tadi jumpa member pakai raincoat cap arai.. dia kata memang dah terbukti keberkesanannya meredah hujan lebat dah banyak kali.. tgk kualiti pun bagus.. harga katanya baru serat lebih.. Razz
Back to top Go down
apaico
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 24
Join date : 2011-05-30

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue May 31, 2011 10:51 pm

Dah guna GIVI raincoat hampir 4 tahun, amat berpuasa hati...
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Mon Jul 11, 2011 11:03 am

aku beli Racing Boy time cub prix..offer RM55 ringgit(asal RM90)..so far setakat ni no problem walaupun hujan lebat...dia punya valcro 2 lapis kat depan...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Sat Jul 16, 2011 5:40 am

kawe pakai GIVI free mase bli siput haha
Back to top Go down
Razif Yusof
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 148
Join date : 2011-07-04
Age : 84
Location : Bayan Lepas, Penang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Sat Jul 16, 2011 11:03 pm

Plan nak mencari satu baju hujan ala-ala pak polisi tue...

Ada ka?
Back to top Go down
http://www.FB.com/razifsym
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 35
Location : shah alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Thu Jul 21, 2011 8:43 am

aku pakai givi gak n so far mmg ok jer...tp ada sesapa yg tau mana nak beli hak saiz besor punya...maklumlah...size bdn europe...besor...hahahhaha...kabor2 kan la ya....
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Thu Jul 21, 2011 11:57 am

zulu wrote:
aku pakai givi gak n so far mmg ok jer...tp ada sesapa yg tau mana nak beli hak saiz besor punya...maklumlah...size bdn europe...besor...hahahhaha...kabor2 kan la ya....

Kat Kedai Sparepart motot or kat accessories kt MMR pon aku tgk hari tu ada yg saiz besaq rasenye XXL kot
Back to top Go down
hammerhead
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2011-07-16

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Thu Jul 21, 2011 5:43 pm

Razif Yusof wrote:
Plan nak mencari satu baju hujan ala-ala pak polisi tue...

Ada ka?


pasti bagus
Back to top Go down
mohdzaki
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-11-15
Age : 39
Location : Bandar Baru Selayang

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Fri Dec 09, 2011 12:03 pm

beli arai gred B dalam 110 gak, agak tebal cikit dari givi. dah test dalam hujan lebat, alhamdulillah OK Smile
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 03, 2012 4:08 am

ape lg baju hujan yg okay? tgk rs taichi tu mcm menarik je..rm349.. Very Happy
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Tue Apr 03, 2012 4:33 am

carliph wrote:
ape lg baju hujan yg okay? tgk rs taichi tu mcm menarik je..rm349.. Very Happy

kat mane tue bro carliph??
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Baju hujan yg berkualiti.   Today at 3:35 pm

Back to top Go down
 
Baju hujan yg berkualiti.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Baju hujan yg berkualiti.
» Dah beli VTS akhirnya.....huhhhhh menyesal sungguh
» toshio14 punya baju bola
» Blog Baju Bola Ayai ||<----------------->|| updated: 13th JUNE 2008 ||
» Cadangan Baju Korporat Freerider (Baju F1)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Merapu Meraban Tak Ada Kaitan Dengan Motor-
Jump to: