Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Fuel Indicator - Dah blinking

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Fri Dec 09, 2011 12:20 pm

Logo tangki minyak tu yang blink blink... Very Happy
lampu oren tu nyala je...

kalau dibiarkan lama skit.. nanti ada gambar orang datang kat logo tangki minyak tu, angkat nozzle minyak tu melambai lambai... eekekekekekeke....
Back to top Go down
fil
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2011-07-22

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Mon Dec 12, 2011 9:14 am

bukan ke lampu oren tu tuk minyak itam...sbb aku punya klu minyak abis..logo tangki tu blink2...
Back to top Go down
BKW6025
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 85
Join date : 2011-08-05
Age : 38
Location : MANTIN-PAJAM-SEMENYIH-KAJANG

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Mon Dec 12, 2011 9:28 am

Minyak hitam lampunya warna merah. Akan menyala setiap 3000km. Lampu kuning untuk petrol.
Back to top Go down
shuk x-ray
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 244
Join date : 2011-10-04
Age : 33
Location : Muar / Batu Pahat

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Dec 13, 2011 3:08 am

Jd sila pastikan lampu oren anda tidak menyala. Wakaka.. Laughing Nanti anda menolak mcm aku.
Back to top Go down
soleha06
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-12-09

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Dec 13, 2011 5:01 am

Saya pernah cuba, kalau minyak tunjuk kat Reserved, maksudnya ada lagi 20-30km boleh jalan. Kalau jarum kat E dan lampu minyak blinking, maksudnya cuma ada 2-3km saja untuk jalan. So, pastikan anda isi minyak secepat mungkin, kalau tak menolak la siput tu. Saya pernah kena sekali, bahu ni cam nak patah bila menolak...Smile Very Happy. Nak tanya cikit, apasal korang gelarkan motor ni siput? Bukankah motor ni laju cam rendeer ...kih..kih
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Dec 13, 2011 5:37 am

soleha06 wrote:
Saya pernah cuba, kalau minyak tunjuk kat Reserved, maksudnya ada lagi 20-30km boleh jalan. Kalau jarum kat E dan lampu minyak blinking, maksudnya cuma ada 2-3km saja untuk jalan. So, pastikan anda isi minyak secepat mungkin, kalau tak menolak la siput tu. Saya pernah kena sekali, bahu ni cam nak patah bila menolak...Smile Very Happy. Nak tanya cikit, apasal korang gelarkan motor ni siput? Bukankah motor ni laju cam rendeer ...kih..kih

sbb bontot cam siput... tu le pasal... nama timang2an ... Wink
Back to top Go down
soleha06
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2011-12-09

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Dec 13, 2011 11:38 am

anakku wrote:
soleha06 wrote:
Saya pernah cuba, kalau minyak tunjuk kat Reserved, maksudnya ada lagi 20-30km boleh jalan. Kalau jarum kat E dan lampu minyak blinking, maksudnya cuma ada 2-3km saja untuk jalan. So, pastikan anda isi minyak secepat mungkin, kalau tak menolak la siput tu. Saya pernah kena sekali, bahu ni cam nak patah bila menolak...Smile Very Happy. Nak tanya cikit, apasal korang gelarkan motor ni siput? Bukankah motor ni laju cam rendeer ...kih..kih

sbb bontot cam siput... tu le pasal... nama timang2an ... Wink

Patutlah..... Razz
Back to top Go down
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Wed Dec 14, 2011 4:06 am

soleha06 wrote:
anakku wrote:
soleha06 wrote:
Saya pernah cuba, kalau minyak tunjuk kat Reserved, maksudnya ada lagi 20-30km boleh jalan. Kalau jarum kat E dan lampu minyak blinking, maksudnya cuma ada 2-3km saja untuk jalan. So, pastikan anda isi minyak secepat mungkin, kalau tak menolak la siput tu. Saya pernah kena sekali, bahu ni cam nak patah bila menolak...Smile Very Happy. Nak tanya cikit, apasal korang gelarkan motor ni siput? Bukankah motor ni laju cam rendeer ...kih..kih

sbb bontot cam siput... tu le pasal... nama timang2an ... Wink

Patutlah..... Razz

siput ni laju menyedut tau.... Laughing Laughing
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Wed Dec 14, 2011 4:24 am

wvx2453 wrote:
soleha06 wrote:
anakku wrote:
soleha06 wrote:
Saya pernah cuba, kalau minyak tunjuk kat Reserved, maksudnya ada lagi 20-30km boleh jalan. Kalau jarum kat E dan lampu minyak blinking, maksudnya cuma ada 2-3km saja untuk jalan. So, pastikan anda isi minyak secepat mungkin, kalau tak menolak la siput tu. Saya pernah kena sekali, bahu ni cam nak patah bila menolak...Smile Very Happy. Nak tanya cikit, apasal korang gelarkan motor ni siput? Bukankah motor ni laju cam rendeer ...kih..kih

sbb bontot cam siput... tu le pasal... nama timang2an ... Wink

Patutlah..... Razz

siput ni laju menyedut tau.... Laughing Laughing

heh heh heh

siput gondang ngan siput seduk...?? ..eemmmm sipuk gondangse
dut
Back to top Go down
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Wed Dec 14, 2011 4:26 am

longman wrote:
wvx2453 wrote:
soleha06 wrote:
anakku wrote:
soleha06 wrote:
Saya pernah cuba, kalau minyak tunjuk kat Reserved, maksudnya ada lagi 20-30km boleh jalan. Kalau jarum kat E dan lampu minyak blinking, maksudnya cuma ada 2-3km saja untuk jalan. So, pastikan anda isi minyak secepat mungkin, kalau tak menolak la siput tu. Saya pernah kena sekali, bahu ni cam nak patah bila menolak...Smile Very Happy. Nak tanya cikit, apasal korang gelarkan motor ni siput? Bukankah motor ni laju cam rendeer ...kih..kih

sbb bontot cam siput... tu le pasal... nama timang2an ... Wink

Patutlah..... Razz

siput ni laju menyedut tau.... Laughing Laughing

heh heh heh

siput gondang ngan siput seduk...?? ..eemmmm sipuk gondangse
dut

dua2 pun boleh sedut... Laughing
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
mrbun
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-08-18
Location : Puchong

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Dec 20, 2011 8:28 am

sori mencelah.. lama x join.. penah cuba. start menyala lampu kuning dr restoran jejantas sg buloh sampai caltex ELITE (USJ) 25 km ++ kut.
Back to top Go down
nasrah_m
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2011-09-07
Age : 41
Location : Sungai Buloh

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Mon Apr 09, 2012 6:32 pm


Ujikaji sendiri

Hari sabtu 31/3/2012 saje aje aku nak test motor nie brapa boleh gi jauh...

Tuang minyak motor RON95 RM24 full tank.. reset meter kmh.. ride sampai minyak kering..
lampu minyak blinking sehingga indicator jadi 0 bar... meter Kmh menunjukan aku dah ride 375KM..

So aku rasa dia boleh gi sampai 385KM.. Aku ride maintain 120kmh masa minyak belum blinking... bila minyak dah nak abis aku ride maintain 100Kmh.. sehingga minyak kering...

berhenti tepi jalan tuang minyak spare yg aku bawak...
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Mon Apr 09, 2012 7:17 pm

Good experiance!
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 2:57 am

nasrah_m wrote:

Ujikaji sendiri

Hari sabtu 31/3/2012 saje aje aku nak test motor nie brapa boleh gi jauh...

Tuang minyak motor RON95 RM24 full tank.. reset meter kmh.. ride sampai minyak kering..
lampu minyak blinking sehingga indicator jadi 0 bar... meter Kmh menunjukan aku dah ride 375KM..

So aku rasa dia boleh gi sampai 385KM.. Aku ride maintain 120kmh masa minyak belum blinking... bila minyak dah nak abis aku ride maintain 100Kmh.. sehingga minyak kering...

berhenti tepi jalan tuang minyak spare yg aku bawak...

perrrhh...375km tu...tp ada logik gak..psal aku penah try 300km..ada lg 2 bar...
agak2 1 bar = ?km ek....kene kira tu..eh leh kira ker?
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 4:34 am

perghhh, 375km..town ride ke highway bro? byk ni..
Back to top Go down
bobbybold
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-11-26
Age : 38
Location : Puchong - Cyberjaya - Kuala Lumpur - Pontian

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 4:42 am

bagus la ujikaji saudara ni.. cuma masa start nyala itu indicator.. berapa jauh max dia bule pegi sblm tuang minyak spare?

untung la kowang bule 300km ada 2 bar lagi.. cam aku nie.. skang ni tinggal 1 bar jer.. tapi milleage baru 278km jerk.. standby nak isi minyak la ptg nie.. muatan terlebih camnie la.. hahahahaha...

lip, max full tank ko berapa bule g?
Back to top Go down
http://www.facebook.com\motec
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 4:45 am

bobbybold wrote:
bagus la ujikaji saudara ni.. cuma masa start nyala itu indicator.. berapa jauh max dia bule pegi sblm tuang minyak spare?

untung la kowang bule 300km ada 2 bar lagi.. cam aku nie.. skang ni tinggal 1 bar jer.. tapi milleage baru 278km jerk.. standby nak isi minyak la ptg nie.. muatan terlebih camnie la.. hahahahaha...

lip, max full tank ko berapa bule g?

townride dapek 280km je bro.. Evil or Very Mad tp aku puas hati la sbb mmg tau sehabis tenaga aku perah dia.. cheers
Back to top Go down
bobbybold
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-11-26
Age : 38
Location : Puchong - Cyberjaya - Kuala Lumpur - Pontian

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 4:57 am

hahahaha.. lebih kurang la tue.. aku mmg area2 280 - 300 sure kena isi minyak dah.. org lain takde lip.. kita ni insan ISTIMEWA... Very Happy
Back to top Go down
http://www.facebook.com\motec
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 6:01 am

bobbybold wrote:
hahahaha.. lebih kurang la tue.. aku mmg area2 280 - 300 sure kena isi minyak dah.. org lain takde lip.. kita ni insan ISTIMEWA... Very Happy

zack, bila nak jumpa ni..lepak sesame.. Sad
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 6:03 am

pengalaman saya.. kalau bar indicator kosong start lampu nyala dan fuel indicator blink... pastu sampai satu tahamp dimana bar indicator tu sendiri yg berkelip2... tu maksud mmg dah nak kering rasanya...
Back to top Go down
rangers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 87
Join date : 2011-06-12

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 6:04 am

bobbybold wrote:
hahahaha.. lebih kurang la tue.. aku mmg area2 280 - 300 sure kena isi minyak dah.. org lain takde lip.. kita ni insan ISTIMEWA... Very Happy

bobby.. pernah ride sampai pontian ke..? brapa jam sampai..? pontian kat mana..?
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 8:38 am

aku penah try 380km br lampu blinking... klu sampai kering agak2 brapa ye?
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 8:42 am

anakku wrote:
aku penah try 380km br lampu blinking... klu sampai kering agak2 brapa ye?
Boleh sampai 400km/j pe..

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 8:55 am

nk test jgk la cmni...hehehe

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Tue Apr 10, 2012 9:22 am

kena tgk jenis minyak nak try...
mgkn setiap minyak ada kelebihannye hehe..

nak try tapi cuak lak...
takde efek ke kalo sampai minyak abis kering??
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Fuel Indicator - Dah blinking    Today at 8:44 am

Back to top Go down
 
Fuel Indicator - Dah blinking
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» TV Blinking Codes
» Custom KS2 Shift Indicator LED's
» IMPORTANT - we are running on fumes here... fuel tanks are empty.
» Cosmic Fuel Station
» Meter biol, engine semput, semua lampu indicator blinking and finally engine mati

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: