Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 mari bincang. Mod ekzos. Panasss...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Amirull Jaafar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 21
Join date : 2012-11-14
Age : 31
Location : Klang,Thrashcore City.

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Fri Nov 30, 2012 3:06 pm

Selain AHM,boleh tak sahabat-sahabat kongsikan exxxcoss yang dipakai?
Ada siapa-siapa pengalaman pakai Leo Vince tu tak?

Kalau ok,kongsilah.

bounce
Back to top Go down
http://www.facebook.com/amirulljaafar
musang
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2012-12-01
Age : 31
Location : Seremban

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Wed Dec 05, 2012 6:33 am

minggu lepas sedang dok drive dkt pekan seromban, terdengar bunyi ekjoz moto yg kuat (booom booom) dr belakang.. dengan hormatnya sy melihat ke side mirror dan kelihatan seekor siput gondang vts 200. tengok ekjoz die dah bukan oem (xtau jenama apa sbb sy jahil bab ekjoz).. moral* pasang ekjoz bunyi kuat buleh buat driver lain jd alert dgn kehadiran kita. sy dah pasang angan2 nk pasang ekjoz bunyi kuat sket bila dh ada peruntukan la
sapa setuju ??? abang2 otai rekemen apa ya? AHM.... confused
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Wed Dec 05, 2012 6:40 am

musang wrote:
minggu lepas sedang dok drive dkt pekan seromban, terdengar bunyi ekjoz moto yg kuat (booom booom) dr belakang.. dengan hormatnya sy melihat ke side mirror dan kelihatan seekor siput gondang vts 200. tengok ekjoz die dah bukan oem (xtau jenama apa sbb sy jahil bab ekjoz).. moral* pasang ekjoz bunyi kuat buleh buat driver lain jd alert dgn kehadiran kita. sy dah pasang angan2 nk pasang ekjoz bunyi kuat sket bila dh ada peruntukan la
sapa setuju ??? abang2 otai rekemen apa ya? AHM.... confused
AHM pun okay..tapi mahal la..rege kena tanya Bro Rizal AHM sbb dia dah pakai Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Wed Dec 05, 2012 1:28 pm

Skrg nie.. brand AHM..
Dutanya.. bro rizal..
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Thu Dec 06, 2012 4:24 am

Wooo .. aku pon pakai second hand punya daaa .. hehehe
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Thu Dec 06, 2012 6:55 am

wahh..duta Ahm
Back to top Go down
Wan As-Semangguli
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2012-12-08
Age : 36
Location : SEMANGGOL PERAK

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Sat Dec 08, 2012 6:32 pm

RASA MACAM NI KOT.....




Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Thu Dec 27, 2012 7:18 am

Apo nak dikato...
Skrew ekjoz kat ujung tue dah tercabut...

Padan lee bunyi cam tikus...
Skrg tinggal dua....

Adussss.......
Back to top Go down
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 45
Location : MEX

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Thu Dec 27, 2012 7:43 am

Bro.. baru ni dah terkena.. dah buat balik yang satu tu Smile
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Thu Dec 27, 2012 9:38 am

Kena buat apa2 ke bro Faz..??
Atau just beli satu skrew tu jee...??
Back to top Go down
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 45
Location : MEX

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Thu Dec 27, 2012 11:56 am

Bro.. sori la maybe salah tangkap .. kalau nut skru tercabut ok la kot.. beli baru jer.. Aku punya patah terus, kena buat skru baru... Very Happy
Back to top Go down
iM08
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2013-02-09
Age : 29
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Mon Apr 29, 2013 5:10 am

mohon bantuan..
pipe ekzos dari head ke muffler patah n hilang..
mane nk beli gantinye???
berape onkosnye??
huhuhu..
siput dah tersadai dekat 2minggu...
mohon bantuan rakan2 dalam nie...
Back to top Go down
faizal60
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2013-03-12
Age : 56
Location : Kajang

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Mon Dec 08, 2014 9:45 am

Minggu lepas tengah jalan tiba siput bunyi macam Harley meletup letup bunyi enjin. Bawa ke Petaling Utama Sg Chua Kajang. Ah Wah ni semua part dia ada. Tengok pipe ekzos dari engin ke ekzos patah jatuh hilang. So dia ganti pipe to kena RM140.00.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Mon Dec 08, 2014 11:08 am

faizal60 wrote:
Minggu lepas tengah jalan tiba siput bunyi macam Harley meletup letup bunyi enjin. Bawa ke Petaling Utama Sg Chua Kajang. Ah Wah ni semua part dia ada. Tengok pipe ekzos dari engin ke ekzos patah jatuh hilang. So dia ganti pipe to kena RM140.00.
bahagian tu mmg slalu yg kena jatuh ditengah jalan.
nasib baik sy blm kena lg...

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
carrezeo
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2014-04-03
Age : 59
Location : Tasik Biru,Kundang, Rawang, Selangor

PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Wed Dec 10, 2014 9:02 am

Salam semua,
Apa kata kalau kita pasang heat shield....tapi dimana boleh buat & dapat yek @ yg biasa diorg pasang kat dlm kete kete turbo tu. Mungkin leh d aplikasikan. Kalau ada sapa sapa yg tau leh bgtau dlm forum nie.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: mari bincang. Mod ekzos. Panasss...   Today at 5:03 pm

Back to top Go down
 
mari bincang. Mod ekzos. Panasss...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» TT Ipoh Station Antique Cafe, Puchong**#MArI BeRNosTaLgiA#**23/03/2012
» komen/feedback ekzos AHM atau yg lain2
» Ekzos AHM meletop
» Ekzos Sensor Problem
» akan memliki Vts- ada sket soalan..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: