Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Lubang Lock SYM VTS200 Rosak.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
JoeyVTS200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2016-11-09
Age : 34

PostSubject: Lubang Lock SYM VTS200 Rosak.   Fri Mar 03, 2017 1:37 am

Assalam Otai2 SymOwner Sekalain. Tumpang tanya.. VTS200 saya ada problem lubang kunci. Kuncinya tak boleh nak pusing utk UNLOCK Handle. So tak boleh nak Start dan jugak bukak Tank Minyak.

Jadi, since handle tak boleh unlock dan tak boleh jugak nak start, nak bawak pergi bengkel pun tak boleh. (MELAINKAN KENE ANGKUT NAIK LORI)

So, nak mintak pandangan tuan2, apa yang perlu saya buat?? Minyak pelincir dah sembur dlm lubang kunci, pun tak boleh pulas jugak kunci. Pakai kunci pendua yang tak pernah guna pun sama, tak boleh pulas jugak kunci.

VTS200 ni baru beli bulan 8 2016.

Back to top Go down
http://www.joeyhafis.com
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
avatar

Posts : 88
Join date : 2013-12-05
Age : 42

PostSubject: Re: Lubang Lock SYM VTS200 Rosak.   Fri Mar 03, 2017 5:25 am

Susah juga ni. jarang berlaku lubang kunci stuck.
Dulu saya spray minyak pelincir bila rasa ketat nak pusing, lepas tu ok.

masa pulas kunci cuba pusingkan handle bar ke kiri kanan, cuba try.
Back to top Go down
JoeyVTS200
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2016-11-09
Age : 34

PostSubject: Re: Lubang Lock SYM VTS200 Rosak.   Fri Mar 03, 2017 6:00 am

Dah cuba pusing handle bar kiri kanan seperti yang disuggest. pun tak boleh unlock..
Back to top Go down
http://www.joeyhafis.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Lubang Lock SYM VTS200 Rosak.   

Back to top Go down
 
Lubang Lock SYM VTS200 Rosak.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» XENA Lock..
» Can't enter my Cub Condo [LOCK]
» Steering lock values
» Why can't lock the wheels?
» Photo Filtre font- PLease lock

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: