Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.   Mon Mar 10, 2014 6:18 am

Baru nie (tak la baru sangan) pada 14 Feb 2014. saya terlibat dalam kemalangan dilaluan motor L/raya persekutuan (subang jaya). Motor telah dilanggar dari belakang ketika berhenti untuk membantu motor lain yang kemalangan dihadapan saya. Akibatnya, Chasis , ekzos sudah bengkok.

Saya dah hantar motor ke Maju Motor Racing pada hari yang sama dan minta untuk buat clain insurans (motor baru keluar kedai September 2013 - hnce insurance comprehensive).

Jadi malamnya pergi buat report polis.. dan dapat kan report diserahkan pada kedai (MMR) pada 18 Feb 2014.

MALANG buat saya, sehingga hari ini tiada apa apa tindakan daripada pihak insurans untuk menyemak status tuntutan saya disebabkan TIADA TUNTUTAN CLAIM dibuat oleh Maju Motor Racing sehingga 8 Mac 2014. Saya mendapat tahu hal ini selepas saya sendiri menghubungi insurans P&I utk menyemak status, dan dimaklumkan bahawa "Estimate" tuntutn hanya baru dihantar "online" kepada P&O pada pukul 9.57 pagi @ 10 Mar 2014.... Walhal setiap kali saya ke kedai MMR bertanyakan status, mereka mengatakan "menunggu" adjuster datang.. Malang sungguh buat saya ..

Minta pandangan dan nasihat otai2. Sebelum ini saya bercadang membuat tuntutan "Lost of Use" dari pihak insurans untuk tempoh "delay" mototr di kedai.. tapi nampaknya kelewatan ini bukan disebabkan pihak insurans. tetapi pihak Maju Motor..

Ada tak mana mana kedai yg diketahui, mampu untuk menyegerakan proses tuntutan insurans dan membaik pulih motor saya nie..

Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
gondang
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2014-02-23
Age : 46

PostSubject: Re: Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.   Sun Mar 16, 2014 6:59 pm

Susah juga nak buat tuntutan insuran moto ni...
MMR tu macam slow je proses claim insuran.....Moto masuk MMR 18/02, 08/03 baru nak submit harga....2 minggu lebih baru nk submit..
Sekarang moto dh repair ke bro?
Back to top Go down
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.   Tue Mar 18, 2014 8:04 am

belum lagi... sekarang nie saya tengah kejar Insurans utk hantar adjustor ke kedai.  Sad Sad Mad Mad 
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 41
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.   Wed Apr 02, 2014 6:31 am

Aduih... sadesss... Insurans lulus 30% shj tuntutan untuk cost repair siput godang nie...
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.   Today at 8:42 am

Back to top Go down
 
Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
» Bengkel untuk repair Honda CG125/150
» Renew Insurans
» Safety Tips untuk dikongsi
» untuk peminat burger!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Bengkel/Servis Center Untuk Motor SYM-
Jump to: