SYM Owners Forum Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SYM Owners Forum Club

Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

 

 Clutch Assembly OEM

Go down 
+2
rizaly96
mkgibran
6 posters
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
koji


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 44
Location : Subang U5

Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Clutch Assembly OEM - Page 2 EmptyThu Dec 06, 2012 8:01 am

pomen owh pomen

_________________
I I love you SYM
Clutch Assembly OEM - Page 2 390_4265851836847_1098078539_n
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
Faz


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 50
Location : MEX

Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Clutch Assembly OEM - Page 2 EmptyThu Dec 06, 2012 9:56 am

Selamat berDIy.... Susah dulu, laju kemudian heh....
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
azhar


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 43
Location : seremban

Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Clutch Assembly OEM - Page 2 EmptyFri Dec 07, 2012 9:43 am

baru balik lepas service cvt kat rahim mss, tgk soket tu , mmg size 39, aku penah beli kat hardware jenis CRV (chrome) 6 tahun lepas RM12 jer.. kalau jenis hitam ada gak, tapi rm 30++
Back to top Go down
Faz
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
Faz


Posts : 137
Join date : 2012-11-22
Age : 50
Location : MEX

Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Clutch Assembly OEM - Page 2 EmptyFri Dec 07, 2012 11:40 am

Orait bro azhar.. terjawab akhirnya teka silang kata utk bro kita.. Very Happy
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2



Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 60
Location : Georgetown Penang

Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Clutch Assembly OEM - Page 2 EmptyFri Dec 07, 2012 1:11 pm

Terima kasih Azhar, cuma socket chrome biasa kalau diguna dengan impact wrench boleh pecah dan mendatangkan bahaya. Lani nak kena pi cari socket ni besok kat kedai kedai hardware dalam Penang ,dan kalau dapat ,Ahad pagi ni nak buka semula CVT dengan variator untuk gantikan roller weight siap dengan servicing.
Back to top Go down
azhar
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
azhar


Posts : 79
Join date : 2011-06-30
Age : 43
Location : seremban

Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Clutch Assembly OEM - Page 2 EmptyFri Dec 07, 2012 4:14 pm

mkgibran wrote:
Terima kasih Azhar, cuma socket chrome biasa kalau diguna dengan impact wrench boleh pecah dan mendatangkan bahaya. Lani nak kena pi cari socket ni besok kat kedai kedai hardware dalam Penang ,dan kalau dapat ,Ahad pagi ni nak buka semula CVT dengan variator untuk gantikan roller weight siap dengan servicing.

chrometu pun ok....bukannye nak bikin hari2 mcm pomen kedai...
Back to top Go down
Sponsored content





Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Clutch Assembly OEM   Clutch Assembly OEM - Page 2 Empty

Back to top Go down
 
Clutch Assembly OEM
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SYM Owners Forum Club :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: