SYM Owners Forum Club

Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 benelli tnt899.. berbaloiiii

Go down 
AuthorMessage
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
akupunya

Posts : 80
Join date : 2012-01-18

benelli tnt899.. berbaloiiii Empty
PostSubject: benelli tnt899.. berbaloiiii   benelli tnt899.. berbaloiiii EmptySat Jul 14, 2012 4:00 pm

mmg cantik moto ni samda rupa n harga..
katanya ready stock dah sold out..

ni pilihan saya sekarang..kedua z7 dan ketiga monster

cuma benelli ni baru masuk n risau sikit sales n services punya support...
tgk dlm youtube, boleh cecah 245kmj saja saja jer..

tgh sabar2 lagi ni..seru sampai, insyaallah on...
bila? tak tahula...tahun depan?2015? 2020? wallahualam...
kuakuakua..
tapi mmg ketar lutut ni..
Back to top Go down
blizzard95
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
blizzard95

Posts : 39
Join date : 2012-06-22

benelli tnt899.. berbaloiiii Empty
PostSubject: Re: benelli tnt899.. berbaloiiii   benelli tnt899.. berbaloiiii EmptySat Jul 14, 2012 6:22 pm

Tak bro...tgk yg msns berkenan...kalau pandangan saya, z750 tu byk yg 2nd dan bro leh cari dlm mudah...kalau beli baru tu leh tahan jugak, kalau dah nak layan conti bike, monster, waaaawwww...mmg dah tak pandang motor jepang ni dah lepas nih,
Saya dah test, tunggangan kena kasar dan lasak tak sama bawak mcm motor japan.
Back to top Go down
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
akupunya

Posts : 80
Join date : 2012-01-18

benelli tnt899.. berbaloiiii Empty
PostSubject: Re: benelli tnt899.. berbaloiiii   benelli tnt899.. berbaloiiii EmptySun Jul 15, 2012 2:33 am

blizzard95 wrote:
Tak bro...tgk yg msns berkenan...kalau pandangan saya, z750 tu byk yg 2nd dan bro leh cari dlm mudah...kalau beli baru tu leh tahan jugak, kalau dah nak layan conti bike, monster, waaaawwww...mmg dah tak pandang motor jepang ni dah lepas nih,
Saya dah test, tunggangan kena kasar dan lasak tak sama bawak mcm motor japan.

maksud tuan moto conti lebih robust?

benelli first service 1000 km, lepas tu 10,000 untuk setiap kalinya.
cuma pakai moto besar ni, tayar ler yg paling tk tahan kalau nk tukar...

tuan test monster ka?
Back to top Go down
blizzard95
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
blizzard95

Posts : 39
Join date : 2012-06-22

benelli tnt899.. berbaloiiii Empty
PostSubject: Re: benelli tnt899.. berbaloiiii   benelli tnt899.. berbaloiiii EmptySun Jul 15, 2012 5:39 am

Conti ni utk performance...sbb dah ducatti...saya dah test...cuma parts mhal laaa berbanding japan...Bukan setakat tayar bro, spocket dan lelain serba serbi mahal...
Minyak hiTam bergantung keoada tuan, yg mana sesuai...sbb ada member pakai dah monster..test drive tidak menghampakan...sbb cc 800...naked...senang nak control...cuma handle dia jenis lurus dan sakit bahu masa...tak mcm er6dan z7 dan versys.
Untuk service tu, ikut myk apa yg pakai...kalau selalu ride...ulang alik..lenjan...setiap 5000km palng baik...lagipun cuaca malaysia..panas...takleh ikut sgt...terpulang..
Bab tayar tu..sbb fully rubber, kalau kain pickup cepat laa habis...dlm 10000km kemungkinan getah tengah dah habis..sbb pickup...kalau pakai cermat leh pakai 20k km kot...lepas tu masuk group dia utk dptkan info tepat....
Benelli tnt tu tak pasti laa samada pasang kat thailand+malaysia or import direct dr europe...or pasang kat china...sbb kalu model 1000cc n above mmg fully imported...kena rajin tanya org or search dlm mana mana blog.
Back to top Go down
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
akupunya

Posts : 80
Join date : 2012-01-18

benelli tnt899.. berbaloiiii Empty
PostSubject: Re: benelli tnt899.. berbaloiiii   benelli tnt899.. berbaloiiii EmptySun Jul 15, 2012 1:34 pm

blizzard95 wrote:
Conti ni utk performance...sbb dah ducatti...saya dah test...cuma parts mhal laaa berbanding japan...Bukan setakat tayar bro, spocket dan lelain serba serbi mahal...
Minyak hiTam bergantung keoada tuan, yg mana sesuai...sbb ada member pakai dah monster..test drive tidak menghampakan...sbb cc 800...naked...senang nak control...cuma handle dia jenis lurus dan sakit bahu masa...tak mcm er6dan z7 dan versys.
Untuk service tu, ikut myk apa yg pakai...kalau selalu ride...ulang alik..lenjan...setiap 5000km palng baik...lagipun cuaca malaysia..panas...takleh ikut sgt...terpulang..
Bab tayar tu..sbb fully rubber, kalau kain pickup cepat laa habis...dlm 10000km kemungkinan getah tengah dah habis..sbb pickup...kalau pakai cermat leh pakai 20k km kot...lepas tu masuk group dia utk dptkan info tepat....
Benelli tnt tu tak pasti laa samada pasang kat thailand+malaysia or import direct dr europe...or pasang kat china...sbb kalu model 1000cc n above mmg fully imported...kena rajin tanya org or search dlm mana mana blog.

brand conti, made in china..itulah benelli keeway..
brg harap2 murah...
tapi tula, susah nk percaya berbanding kawa or ducati..
dua2 ni sh terbukti sbb ada track record..
tidoq tk lena ooo
Back to top Go down
Sponsored content




benelli tnt899.. berbaloiiii Empty
PostSubject: Re: benelli tnt899.. berbaloiiii   benelli tnt899.. berbaloiiii Empty

Back to top Go down
 
benelli tnt899.. berbaloiiii
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SYM Owners Forum Club :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Motor Selain SYM-
Jump to: