SYM Owners Forum Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SYM Owners Forum Club

Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

 

 naik highway kena potong ngan kapcai

Go down 
+21
hidz73
wvx2453
AmaD BkW6301
Sirapisamin
mosfet83
puterapenang
sym_pekak
seniman nunui
pahat
rangers
carliph
lockheed
yellow200
Mie-G
deant
fadzliSYM
nasrah_m
eszeree@AG
koji
z@idi
akupunya
25 posters
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
carliph


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Jul 10, 2012 4:10 am

mosfet83 wrote:
tak perlu banding 2 kelas yang berbeza, dibina utk 2 tujuan berlainan ...

yeap setuju..
Back to top Go down
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
pahat


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Jul 10, 2012 5:32 am

Grade jockey pun kono tgk jugakk!! Razz lol!
Back to top Go down
sym_pekak
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L



Posts : 4
Join date : 2012-04-10

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Jul 10, 2012 11:31 am

yellow200 wrote:
sym_pekak wrote:
smlm test dgn lc13s baru adik ipar aku , mmg x bole potong atas hiway aku dh 130km/h duk blkg dia , pastu turun bukit br la aku dpt potong itu lc.. haha , susah tul rase , bengang+malu je , tanye owner top dia baru 130/kmh . Ade ke brg racing leh upgrade kasi 150km/h ke ? selalu sgt kene tapau dgn cubcai ni .

standard la tu...tak yah bengang dan malu...itu je vts mampu, next time kalau nak test, minyak isi singggit jer, kasi ringan, kosongkan bawah seat, seat cabut lapik span jer ( aku pernah wat masa nak balut seat dulu )



yg aku bengang bkn sbb pe , sbb aku konfiden sgt kwn2 dlm ni kate leh gi 140-150 tapau kapcai , tu yg aku teracun beli.. huhu . Last2 nak g 130 pun punya la susah . Tapi xpe bab bawa brg dgn keselesaan mmg best tank pun besar pueh hati . Pasal power tu mmg x pueh ati mitos je .
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G


Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 39
Location : Balakong, Selangor

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Jul 10, 2012 11:50 am

wah, kawan2 yg mana tu ckp bleh pegi 140-150 tu?
nk kena p menuntut ngn beliau tu!

_________________
naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 37
Location : klang-shah alam

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Jul 10, 2012 12:20 pm

Mie-G wrote:
wah, kawan2 yg mana tu ckp bleh pegi 140-150 tu?
nk kena p menuntut ngn beliau tu!

aku nak ikot ko mie g

brp ongkosnya
Back to top Go down
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
AmaD BkW6301


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 42
Location : puchong-kl-puchong

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyWed Jul 11, 2012 9:48 am

Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha
Back to top Go down
carliph
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
carliph


Posts : 501
Join date : 2011-03-24

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyThu Jul 12, 2012 4:08 am

AmaD BkW6301 wrote:
Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha

Laughing Laughing Laughing Laughing

lc ni biasanya yg laju2 tu budak2 muda..mmg hati kering punya..kalo yg dah berumur sikit bawak mmg akan nampak perlahan dr kita.. Smile
Back to top Go down
sym_pekak
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L



Posts : 4
Join date : 2012-04-10

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyThu Jul 12, 2012 10:11 am

carliph wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha

Laughing Laughing Laughing Laughing

lc ni biasanya yg laju2 tu budak2 muda..mmg hati kering punya..kalo yg dah berumur sikit bawak mmg akan nampak perlahan dr kita.. Smile


haha , mmg berkesan cara tu .


Betul tu carlip , klu yg kite dapat potong tu semua yg bwk relax , tp klu dorg betul2 perah mmg susah atau x dapat nak saing .
Back to top Go down
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
wvx2453


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 41
Location : batu 9 cheras

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyFri Jul 13, 2012 6:56 am

carliph wrote:
AmaD BkW6301 wrote:
Mmg stkt tu je laju vts nih..coz ade rpm cut..
alah kalo stkt kena ptong ngan lc tu biase, aku biase siap buat2 carik tel bunyik kononnye mase tgh kena ptong..hahaha

Laughing Laughing Laughing Laughing

lc ni biasanya yg laju2 tu budak2 muda..mmg hati kering punya..kalo yg dah berumur sikit bawak mmg akan nampak perlahan dr kita.. Smile


setakat aku dok bwk kt highway x berani plk depa potong aku...bdk lc ni...dok len kanan terus... Very Happy
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
hidz73
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
hidz73


Posts : 30
Join date : 2011-11-29
Age : 48
Location : USJ Subang Jaya Selangor

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyWed Aug 01, 2012 8:33 am

bini aku kata...takyah laju2...kata nak bt pi opis ja moto ni...ingat org yg tersayang...hahahaha...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
koji


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 44
Location : Subang U5

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyWed Aug 01, 2012 9:33 am

hidz73 wrote:
bini aku kata...takyah laju2...kata nak bt pi opis ja moto ni...ingat org yg tersayang...hahahaha...
Hahahaha...macam tu jgk KDN aku pesan...kekeke

_________________
I I love you SYM
naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 390_4265851836847_1098078539_n
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
warcrank
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
warcrank


Posts : 128
Join date : 2012-07-13
Age : 36
Location : Sentul

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyWed Aug 01, 2012 10:23 am

bini aku plak pesan,dah sampai ofis call dia..haha
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
koji


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 44
Location : Subang U5

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyWed Aug 01, 2012 10:57 am

warcrank wrote:
bini aku plak pesan,dah sampai ofis call dia..haha
Hahahaha...risau la tuh...kalau tak call susah hati dia plak Very Happy

_________________
I I love you SYM
naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 390_4265851836847_1098078539_n
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
onesabry
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L



Posts : 3
Join date : 2013-12-10
Age : 38
Location : putra heights

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Dec 17, 2013 11:44 pm

Penah pakai lc.selalu je kene tapau ngan modenas alegan.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G


Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 39
Location : Balakong, Selangor

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyWed Dec 18, 2013 11:13 am

onesabry wrote:
Penah pakai lc.selalu je kene tapau ngan modenas alegan.
kena tapau ngn ex5 lagi haru! Suspect 

_________________
naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
jingut
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L



Posts : 4
Join date : 2013-05-15
Age : 42

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Dec 24, 2013 5:48 am

penah sekali motor aku clock 145km/h@elite, tp EX5 dok cucuk angin.poning jgk.
Back to top Go down
EnoBotolHijau
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
EnoBotolHijau


Posts : 88
Join date : 2013-12-05
Age : 46

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyTue Dec 24, 2013 8:27 am

jingut wrote:
penah sekali motor aku clock 145km/h@elite, tp EX5 dok cucuk angin.poning jgk.
EX5 pun ada pakai toyol kut
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G


Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 39
Location : Balakong, Selangor

naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 EmptyThu Dec 26, 2013 5:21 am

jingut wrote:
penah sekali motor aku clock 145km/h@elite, tp EX5 dok cucuk angin.poning jgk.
EX5 mmg lejen wooo... Smile

_________________
naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content





naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty
PostSubject: Re: naik highway kena potong ngan kapcai   naik highway kena potong ngan kapcai - Page 2 Empty

Back to top Go down
 
naik highway kena potong ngan kapcai
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SYM Owners Forum Club :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: