SYM Owners Forum Club

Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...

Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next
AuthorMessage
mat.taram
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-05-24

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue May 24, 2011 7:00 am

Siput aku bleh smpai 130kmj je..tp member pnya bleh 140kmj..
heran..heran..
Back to top Go down
raymista
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
raymista

Posts : 109
Join date : 2011-04-12
Location : Melawati - KL - MidValley

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue May 24, 2011 8:39 am

lebih kurang gitu jela mat.. aku nye pn dpt 130kmj. kadang2 je nek 13+kmj skit. huhu
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue May 24, 2011 9:27 am

service CVT, new rollers/heaviest dr pulley you can get, new belts

will get you into 140kmph zone...

my scoot, dah 10,000km+, still ori belt, dah tak laju dah Sad
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 35
Location : klang-shah alam

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyWed May 25, 2011 12:32 pm

LAGI 2000km bro unpro kena p tukaq belt le...
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
encikgalol

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Cerok To'kun

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyWed May 25, 2011 12:43 pm

Aku baru jer tukar belt.. ari tu dah tukar sekali at 12K KM.. pastu tukar lagi sekali 24K KM.. dah ada crack dekat belting.. bawak sopan santun jer.. uhuhu..
Back to top Go down
https://www.facebook.com/affeirul
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
mat_kry

Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 33
Location : penang

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyWed May 25, 2011 6:44 pm

120++ jer motot aku..rev 8..

may be coz berat badan 100+kg kot...hehehe
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyThu May 26, 2011 3:04 am

Ye ke Galol ko bawak bersopan santun?

Dengarnya kat penang bridge, R1 pun ko nak sapu, kesian member kena bagi jalan Very Happy

Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
encikgalol

Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 37
Location : Cerok To'kun

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyThu May 26, 2011 8:10 am

unpro wrote:
Ye ke Galol ko bawak bersopan santun?

Dengarnya kat penang bridge, R1 pun ko nak sapu, kesian member kena bagi jalan Very Happy


itu pitenah bro.. manerlah mampu sym ni nak potong R1.. dapat 1 finger salute cukup la..
Back to top Go down
https://www.facebook.com/affeirul
juragan71
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 20
Join date : 2011-03-24

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyThu Jun 09, 2011 7:46 am

masa pakai tayar SC penah dapat 155km/h at 9500rpm (Dr Pully 13.5g)
Back to top Go down
mat.taram
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-05-24

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyThu Jun 09, 2011 10:31 am

tayar SC?? apa tu? bleh cerita skit..mgkin bro ni ringan kot Very Happy
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 35
Location : klang-shah alam

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue Jul 05, 2011 12:27 pm

sy berat 95kg boleh cecah 130km/h jalan straight tanpa berbukit or menurun..ok le tu..sy pon cuak gak lelaju nih..haha
Back to top Go down
Kakei
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
Kakei

Posts : 42
Join date : 2011-03-29

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyMon Jul 11, 2011 4:54 am

Aku punya normal kah?
berat dkt2 80kg, ada kotak 48L dibelakang, pulley kawin.
Jalan straight mendatar cuma mampu dapat 120 km/j pd rpm 8300???

Sebab box tu kah? Shocked
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 35
Location : klang-shah alam

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyMon Jul 11, 2011 6:51 am

Kakei wrote:
Aku punya normal kah?
berat dkt2 80kg, ada kotak 48L dibelakang, pulley kawin.
Jalan straight mendatar cuma mampu dapat 120 km/j pd rpm 8300???

Sebab box tu kah? Shocked

Buleh jadik gak tu bro...tu dah tarik abis ke?
Back to top Go down
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
egeen486

Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 46
Location : kuala lumpur

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyMon Jul 11, 2011 6:55 am

kalo nak tau max speed skuter anda, pastikan rpm berada dlm lingkungan 8000 - 8500rpm. Max HP output pada range tuh. Enjin blum full power < rpm 8000 - 8500 > enjin dh overstress
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
mkong

Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 44
Location : kulim

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyMon Jul 11, 2011 9:26 am

aku punya VTS millage baru 5300Km...paling top boleh pi 130KMH...normal 125KMH...tapi selalu dok atas highway aku maintain dalam 110KM aje....semua standard..driver dalam 90kg...
Back to top Go down
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2
Mr Qass

Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyMon Jul 11, 2011 2:40 pm

motot standard, berat dlm 90kg, motot ada 48l box.. top speed kekadang dpt 130kmh. ok je gwe rase hihihi... Very Happy
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 35
Location : klang-shah alam

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue Jul 12, 2011 5:09 am

Mr Qass wrote:
motot standard, berat dlm 90kg, motot ada 48l box.. top speed kekadang dpt 130kmh. ok je gwe rase hihihi... Very Happy

Motor anda steady Mr Qass...
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
mkong

Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 44
Location : kulim

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue Jul 12, 2011 5:30 am

Sirapisamin wrote:
Mr Qass wrote:
motot standard, berat dlm 90kg, motot ada 48l box.. top speed kekadang dpt 130kmh. ok je gwe rase hihihi... Very Happy

Motor anda steady Mr Qass...
bagus la you punya moto...ni sy punya VTS nak dapat 130kmh ..pun time menurun bukit saja...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 35
Location : klang-shah alam

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue Jul 12, 2011 8:05 pm

mkong wrote:
Sirapisamin wrote:
Mr Qass wrote:
motot standard, berat dlm 90kg, motot ada 48l box.. top speed kekadang dpt 130kmh. ok je gwe rase hihihi... Very Happy

Motor anda steady Mr Qass...
bagus la you punya moto...ni sy punya VTS nak dapat 130kmh ..pun time menurun bukit saja...

Adakah color memainkan peranan???
Back to top Go down
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
mat_kry

Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 33
Location : penang

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyFri Jul 15, 2011 12:13 pm

hahaha...kaler memainkan peranan kat mana yeekkk...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 35
Location : klang-shah alam

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptySat Jul 16, 2011 5:24 am

saje je mat kry aku nak bergurau hahaha
Back to top Go down
lontong
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-07-04
Age : 36
Location : jitra kedah

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue Jul 26, 2011 4:34 am

siput aku top speed 125 je. berat badan 67kg.. kl naik 2 org 115km/j je.... mcm mn nak bg laju ni.. 140km/j pun jd laaa.... Question
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR
Sirapisamin

Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 35
Location : klang-shah alam

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptyTue Jul 26, 2011 9:48 am

lontong wrote:
siput aku top speed 125 je. berat badan 67kg.. kl naik 2 org 115km/j je.... mcm mn nak bg laju ni.. 140km/j pun jd laaa.... Question

kenalah modified sket bro..hehehe
Back to top Go down
ChiKent
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
ChiKent

Posts : 12
Join date : 2011-07-28
Age : 33
Location : Gombak

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptySat Jul 30, 2011 12:22 pm

aku baru amik moto 2nd...100km/j rpm 7k...tp terasa gegar antara 100km/j - 110km/j...lebih sikit 110km/j...kureng dh gegar...tp pulas lg...takut plak enjin menjerit pastu jem...jenuh nk menolak...sbb aper gegar tu yerk?
Back to top Go down
krab
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
krab

Posts : 20
Join date : 2011-03-29

Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... EmptySat Jul 30, 2011 5:18 pm

ChiKent wrote:
aku baru amik moto 2nd...100km/j rpm 7k...tp terasa gegar antara 100km/j - 110km/j...lebih sikit 110km/j...kureng dh gegar...tp pulas lg...takut plak enjin menjerit pastu jem...jenuh nk menolak...sbb aper gegar tu yerk?

possibly CVT issue kot. Cuba check/servis C.V.T
Back to top Go down
Sponsored content




Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty
PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed... Empty

Back to top Go down
 
Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
Back to top 
Page 1 of 15Go to page : 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SYM Owners Forum Club :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: