SYM Owners Forum Club
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SYM Owners Forum Club

Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

 

 Improve bisnes

Go down 
+2
jomthai
montyashley
6 posters
AuthorMessage
montyashley
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2012-04-24

Improve bisnes Empty
PostSubject: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 7:15 am

Hai member - member, aku ade bukak bundle dekat area rumah aku ni, dah dalam setahun jugak lah aku buka, so far sales memang okay walaupun waktu mco hari tu kami ade buat jualan kat kawan - kawan lalu whatsapp. Cuma aku nak tanya kawan - kawan yang ade bisnes sendiri, macam mana aku nak kembagkan bisnes aku ni ye?
Back to top Go down
jomthai
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2013-06-30
Age : 36

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 8:24 am

Rasanya dengan waktu macam ni memang orang tengah jimat kan, aku pun pergi bundle je walaupun murah pakaian tetap cantik. Sbb tu sales pun okay.
Back to top Go down
sc3ml
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 21
Join date : 2013-07-01
Age : 39

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 8:27 am

Takde cube nak try bukak bundle ko kat tempat baru ke? Tak payah lot kedai , buat macam pasar malam je bukak kemah gantung lagi senang.
Back to top Go down
amirq
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
amirq

Posts : 17
Join date : 2019-11-12

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 8:30 am

Aku pun tak berapa tau bisnes, kalo aku sebagai pengguna selalu pergi tgk online je lah.
Back to top Go down
montyashley
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2012-04-24

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 9:12 am

jomthai wrote:
Rasanya dengan waktu macam ni memang orang tengah jimat kan, aku pun pergi bundle je walaupun murah pakaian tetap cantik. Sbb tu sales pun okay.
Barang murah, mmg ramai datang tengok, kalau berkenan terus ambik. Ye la, mmg banyak baju yang nampak macam baru.
Back to top Go down
montyashley
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2012-04-24

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 9:33 am

sc3ml wrote:
Takde cube nak try bukak bundle ko kat tempat baru ke? Tak payah lot kedai , buat macam pasar malam je bukak kemah gantung lagi senang.
Ade terpikir jugak nak buat, tapi tengok orang lain buat macam leceh la. Tak tau akan dapat income sama macam bukak lot kedai. Kalau lot kedai tu semua dah tersedia, tggl bukak gril je dah open.
Back to top Go down
montyashley
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2012-04-24

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 9:35 am

amirq wrote:
Aku pun tak berapa tau bisnes, kalo aku sebagai pengguna selalu pergi tgk online je lah.
Untuk online ade jugak buat, tapi tak banyak sales dekat shopee dan lazada. Mungkin sebab pakaian bundle kot. Online shopping ni byk yang nak cari ori jee.
Back to top Go down
jintarapom
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2013-07-02
Age : 36

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 10:33 am

montyashley wrote:

Untuk online ade jugak buat, tapi tak banyak sales dekat shopee dan lazada. Mungkin sebab pakaian bundle kot. Online shopping ni byk yang nak cari ori jee.
Jual online kena cara yang betul bro baru ade hasil. Macam aku jual burger special, walaupun ramai competitor tapi hari - hari tak cukup tangan order online masuk.
Back to top Go down
IkanDuyungMerah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
IkanDuyungMerah

Posts : 6
Join date : 2019-10-15

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 10:34 am

jintarapom wrote:

Jual online kena cara yang betul bro baru ade hasil. Macam aku jual burger special, walaupun ramai competitor tapi hari - hari tak cukup tangan order online masuk.
Macam tak sama je, makanan mmg ramai cari tapi kalau bende lain tak byk sangat kot.
Back to top Go down
jintarapom
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2013-07-02
Age : 36

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 10:37 am

IkanDuyungMerah wrote:

Macam tak sama je, makanan mmg ramai cari tapi kalau bende lain tak byk sangat kot.
Aku pun ingat macam ni jugak, tapi ni la yang aku belajar daripada class yang aku pergi. Rupanya aku tak tau proses marketing & branding ni. Main buat je. Lepas pergi tu baru tau ade cara yang betul nak target orang macam mana. Promotion macam mana. Byk yang aku baru tau. hahaha.
Back to top Go down
montyashley
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2012-04-24

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 10:40 am

jintarapom wrote:

Aku pun ingat macam ni jugak, tapi ni la yang aku belajar daripada class yang aku pergi. Rupanya aku tak tau proses marketing & branding ni. Main buat je. Lepas pergi tu baru tau ade cara yang betul nak target orang macam mana. Promotion macam mana. Byk yang aku baru tau. hahaha.
Aku pun tak tau la sebenarnye macam mana benda - bende ni, bila sebut baru perasan. Kelas ape yang awak pergi tu? Mmg betul - betul okay ke.
Back to top Go down
amirq
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
amirq

Posts : 17
Join date : 2019-11-12

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 10:41 am

jintarapom wrote:

Aku pun ingat macam ni jugak, tapi ni la yang aku belajar daripada class yang aku pergi. Rupanya aku tak tau proses marketing & branding ni. Main buat je. Lepas pergi tu baru tau ade cara yang betul nak target orang macam mana. Promotion macam mana. Byk yang aku baru tau. hahaha.
Patulah macam - macam iklan belajar bisnes sekarang ek kat youtube. Sidehustle lah apa lah.
Back to top Go down
jintarapom
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2013-07-02
Age : 36

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 10:44 am

montyashley wrote:

Aku pun tak tau la sebenarnye macam mana benda - bende ni, bila sebut baru perasan. Kelas ape yang awak pergi tu? Mmg betul - betul okay ke.
Yang aku pergi ni Marketing & Branding Mastercalss Roar Point. Mmg best, Mr. Long yang ajar tu dah 11 tahun dalam bisnes, cara dia sampaikan pun simple je. Untuk beginner mcm aku ni. https://roar-point.com/marketing-branding-masterclass/
Back to top Go down
jintarapom
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 11
Join date : 2013-07-02
Age : 36

Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes EmptyThu Feb 25, 2021 10:45 am

amirq wrote:

Patulah macam - macam iklan belajar bisnes sekarang ek kat youtube. Sidehustle lah apa lah.
Yang tu aku tak sure lah yang ads semua tu aku tak pernah try, maybe harga dia mahal lagi lah, yang aku pergi ni tak sampai 4 ribu bajet. Kelas pun 2 hari je. Untuk orang busy sesuai sangat le.
Back to top Go down
Sponsored content




Improve bisnes Empty
PostSubject: Re: Improve bisnes   Improve bisnes Empty

Back to top Go down
 
Improve bisnes
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SYM Owners Forum Club :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Motor Selain SYM-
Jump to: