Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Absorber yang paling best for your SYM V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 7:05 am

koji wrote:
absorber pun mahal giles

eleleleee..ckp absorber org mahal kunun...chisss...hahahaaa
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 7:06 am

rayzz wrote:
koji wrote:
absorber pun mahal giles

eleleleee..ckp absorber org mahal kunun...chisss...hahahaaa
Hahahahha.....aku punya tu dah tak lama dah tuh...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 7:07 am

arghhh...xkire2! janji mahal gak..huhuuuu
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 7:13 am

Hahaha...apa loi rayzz, cari satu la bro....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 7:15 am

rayzz wrote:
ooo...kene main potong2 yg x gemor nih..huhuuu..

mie, awk gerak kul bape karang nih? jumpe sane kul bape?
jom gerak!!!
janji kul 12.30 ngn BlueThunder kt NKS!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 7:25 am

jommmmm!!! cya!! Cool
Back to top Go down
eazybug
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-09-18

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 9:00 am

rayzz wrote:
jommmmm!!! cya!! Cool

Salam.......ehh nak kemana semua ni? ada ride ke?
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 9:08 am

eazybug wrote:
rayzz wrote:
jommmmm!!! cya!! Cool

Salam.......ehh nak kemana semua ni? ada ride ke?
Dorang gi KNS saja cuci mata sambil solat berjemaah...kekekeke.
Kalau nak join ride, 29hb ni dorang nak gi Ipoh 101 biji buat masa ni.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
eazybug
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-09-18

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 9:32 am

koji wrote:
eazybug wrote:
rayzz wrote:
jommmmm!!! cya!! Cool

Salam.......ehh nak kemana semua ni? ada ride ke?
Dorang gi KNS saja cuci mata sambil solat berjemaah...kekekeke.
Kalau nak join ride, 29hb ni dorang nak gi Ipoh 101 biji buat masa ni.

KNS tu kedai aksesori baru SYM ke bro? Mcm tak pernah dgr plak. Kat ner tu? Kok mlm@ kedai tu masih bukak lagi? 29 ni ingat nak jugak join pada mulanya....tapi waktu tu saya dah kat Thailand dah tu. Smile
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 9:46 am

eazybug wrote:
koji wrote:
eazybug wrote:
rayzz wrote:
jommmmm!!! cya!! Cool

Salam.......ehh nak kemana semua ni? ada ride ke?
Dorang gi KNS saja cuci mata sambil solat berjemaah...kekekeke.
Kalau nak join ride, 29hb ni dorang nak gi Ipoh 101 biji buat masa ni.

KNS tu kedai aksesori baru SYM ke bro? Mcm tak pernah dgr plak. Kat ner tu? Kok mlm@ kedai tu masih bukak lagi? 29 ni ingat nak jugak join pada mulanya....tapi waktu tu saya dah kat Thailand dah tu. Smile
Entah la bro..saya pun tak tahu KNS tu kat mana, saya masih newbie nih..baru belajar mengenali Siput nih...saya hantar service pun dekat bengkel Harimau Malaya Puchong Gateway tuh.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 9:50 am

bukan KNS la koji tp NKS. kt Sentul tu bro eazybug!
smua brg motot ada...sempt jgk usha2 helmet td.
rayzz td duk usha racing boy punya clip brake tu!
btl k nama bendalah tu?
yg duk kt tangan tu!!hahaha

semlm bluethunder yg ajak pegi sana, skali dia xsampai pun!
aku berdua ngn rayzz jer!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 9:51 am

Mie-G wrote:
bukan KNS la koji tp NKS. kt Sentul tu bro eazybug!
smua brg motot ada...sempt jgk usha2 helmet td.
rayzz td duk usha racing boy punya clip brake tu!
btl k nama bendalah tu?
yg duk kt tangan tu!!hahaha

semlm bluethunder yg ajak pegi sana, skali dia xsampai pun!
aku berdua ngn rayzz jer!!
Patut la si BlueThunder tuh tak timbul2 hari ni...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
eazybug
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 13
Join date : 2011-09-18

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 21, 2011 9:52 am

Aduhhhh......., hahahahhahaa
Back to top Go down
scavengers
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-04-09

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 28, 2011 3:57 pm

koji wrote:
eazybug wrote:
koji wrote:
eazybug wrote:
rayzz wrote:
jommmmm!!! cya!! Cool

Salam.......ehh nak kemana semua ni? ada ride ke?
Dorang gi KNS saja cuci mata sambil solat berjemaah...kekekeke.
Kalau nak join ride, 29hb ni dorang nak gi Ipoh 101 biji buat masa ni.

KNS tu kedai aksesori baru SYM ke bro? Mcm tak pernah dgr plak. Kat ner tu? Kok mlm@ kedai tu masih bukak lagi? 29 ni ingat nak jugak join pada mulanya....tapi waktu tu saya dah kat Thailand dah tu. Smile
Entah la bro..saya pun tak tahu KNS tu kat mana, saya masih newbie nih..baru belajar mengenali Siput nih...saya hantar service pun dekat bengkel Harimau Malaya Puchong Gateway tuh.

erm bro koji
bole review sket servis kat harimau malaya tu ok ka tak?
sbab dah dekat benor ngan rumah tu, tadik lepas servis kat MMR on the way balik umah singgah beli mcd kat puchong gateway ternampak sign board kedai harimau tu n seketoi siput gondang
kalo servis tiptop, xyah dah pigi sampai s.alam
thanks
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Fri Oct 28, 2011 11:54 pm

Bro scavengers so far service dekat situ semuanya okay...harga Pun berpatutan...boleh la cuba sekali...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
wls418
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 130
Join date : 2011-10-22
Location : Jajahan Puchong Prima

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Sat Oct 29, 2011 2:08 am

koji wrote:
Bro scavengers so far service dekat situ semuanya okay...harga Pun berpatutan...boleh la cuba sekali...

tumpang tanye bro. selalu gak lalu guchong gateway tu tp mcm tak pernah plak nampak kedai harimau malaya. kedai big bike tu ke? kalau ok bleh g situ je, dekat skit.
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Thu Nov 10, 2011 9:32 am

wls418 wrote:
koji wrote:
Bro scavengers so far service dekat situ semuanya okay...harga Pun berpatutan...boleh la cuba sekali...

tumpang tanye bro. selalu gak lalu guchong gateway tu tp mcm tak pernah plak nampak kedai harimau malaya. kedai big bike tu ke? kalau ok bleh g situ je, dekat skit.
dah betul dah tuh..tapi bukan kedai big bike tuh..kedai Harimau Malaya betul2 sebelah dengan Proton punya Showroom.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Nov 22, 2011 7:57 am

bila agaknya dapat sarung absober Monza ni ya?
saiz nya sama panjang absober stended k abam Wajarian? Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Tue Nov 22, 2011 10:04 pm

apa kelebihan absorber itu Mie G?

Kalo tinggi dari absorber stendet aku berminat gak...

Ongkosnya?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Nov 23, 2011 4:23 am

panjang pendek tu aku xpasti tp rasanya sama panjang kot!
kelebihan tu, lagi sedap dari absober stended kalau layan corner. xde rasa membuai2...
dah lebih lembut dari racing boya dari segi serapan hentakannya!
tu aku baca dari komen pengguna absober Monza ni la kan. aku sndrik pun blm penah rasa!
hehehehe Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Nov 23, 2011 4:25 am

Mie-G wrote:
panjang pendek tu aku xpasti tp rasanya sama panjang kot!
kelebihan tu, lagi sedap dari absober stended kalau layan corner. xde rasa membuai2...
dah lebih lembut dari racing boya dari segi serapan hentakannya!
tu aku baca dari komen pengguna absober Monza ni la kan. aku sndrik pun blm penah rasa!
hehehehe Wink

ongkosnya...? brape Dirham?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Nov 23, 2011 4:27 am

RM200 cuma!! kalau dirham....erk, lebih kurang AED230.40 Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Nov 23, 2011 4:31 am

tq Mie-G dah dicatatkan dlm buku nota.... TQ
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Nov 23, 2011 4:35 am

ini mcm ka?

Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Wed Nov 23, 2011 4:44 am

Absorber sym ke? Lain mcm nampak nya..apa brand?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Absorber yang paling best for your SYM V1   Today at 11:06 pm

Back to top Go down
 
Absorber yang paling best for your SYM V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Absorber yang paling best for your SYM V1
» Warna apa paling cantik pada pendapat tuan-tuan?
» Beli phone yang baru jangan jealous ye! Samsung Galaxy S4 ? Note 2?
» jom layan basikal MTB....
» naik highway kena potong ngan kapcai

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: