Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 stater suis

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mamat_skuter
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2013-02-09
Age : 27

PostSubject: stater suis    Sat Feb 09, 2013 6:32 pm

salam..
sy mempunyai masalah apabila nk hidupkan motor VTS sy dengan menggunakan stater
bateri baru lps tukar..
harap dapt membantu
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 55
Location : Georgetown Penang

PostSubject: Re: stater suis    Mon Feb 11, 2013 6:08 am

mamat_skuter wrote:
salam..
sy mempunyai masalah apabila nk hidupkan motor VTS sy dengan menggunakan stater
bateri baru lps tukar..
harap dapt membantu

Soalan brother ni tak berapa jelas - 1) Kenapa ditukar bateri sebelum ni / adakah kerana susah nak start ? 2) Setelah ditukar bateri adakah boleh start juga akhirnya walaupun macam saudara kata susah nak start ? Soalan kena jelas dulu kerana problem susah nak start boleh berpunca dari beberapa sebab diatara yang biasanya adalah bateri baru tu sendiri tak cukup charge, spark plug dah tak cukup spark , minyak overflow dan lain lain kemungkinan.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: stater suis    Wed Feb 13, 2013 5:17 am

betul kata bro mkgibran tu.
bleh bagi details kenapa susah nk hidup tu.
maybe sbb batery dah weak. kalau batery weak, kena check plak adakah caj masuk atau tidak k batery tu. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: stater suis    Thu Mar 07, 2013 8:44 am

Bila tekan suis starter, senyap jer ke?...atau ada crank tp tk idup?...

kalo senyap jer, kadang2 bukan suis starter problem...suis kt brake lever tu...siput sy sampai hari ni ada problem tu...hehe

kalo ada cranking tp tk idup, mebi carb atau plug... albino
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: stater suis    Wed Mar 13, 2013 5:53 am

aku pun pening

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: stater suis    Today at 6:55 pm

Back to top Go down
 
stater suis
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» moto xleh start
» Lampu bawah seat menyala walaupun seat da turun
» Nak buang sensor enjin off kt tongkat sisi...
» [v6d] Krakum - Starter Barb [miniguide]
» symptom2 xleh start

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: