Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Service interval untuk Sym 400

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
syedzafarullah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2013-01-02
Age : 40
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Service interval untuk Sym 400   Mon Jan 21, 2013 5:47 pm

Salam Kekawan

Serbis interval untuk Sym 400i setiap 5000 atau 3000 km?


Owners manual kata 5000 km tapi M Force kata 3000 km. Shocked

Opinion please.
Back to top Go down
sylbi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-09-28

PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Thu Feb 07, 2013 6:20 am

salam bro..
banyak review dan forum luar yg sy jengok buat sevis setiap 5000..
so, sy akan buat yg sama lah.. setiap 5k
Back to top Go down
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Mon Feb 18, 2013 8:12 pm

mungkin mekanik tu nak kita selalu lawat kedai dia kot... hehehehehe..

kalau manual dah tulis 5000km service interval.. kira itu la jarak maksimum sebelum servis.. kilang tak la menipu atau tak tahu product sendiri kot.. Very Happy

Tapi macam mana pun, kalau diawalkan pun bagus jugak.. tak salah.. tapi tanya poket sendiri la macam mana.. normal service pun dalam range 150 - 180 jugak la kot eh? tak pasti sebab baru lepas buat 1st service.. hehehehe...
Back to top Go down
sylbi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-09-28

PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Thu Feb 28, 2013 5:15 am

hehee.. boleh aje bro.. nak buat every 1000km pon boleh.. mcm bro cakap lah, tepok poket tanya selera... hehee..

maxsym kita nih ada lampu reminder utk service mcm Vts tak?.. yg akan menyala every 3000km tu?
Back to top Go down
fendyxr2
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 54
Join date : 2011-12-09
Location : KL & SEREMBAN

PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Thu Feb 28, 2013 12:17 pm

Rasa tak de la bro.. Reminder buat kat phone je la kot.. Hihihihi..
Back to top Go down
sylbi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 22
Join date : 2011-09-28

PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Fri Mar 01, 2013 6:57 am

fendyxr2 wrote:
Rasa tak de la bro.. Reminder buat kat phone je la kot.. Hihihihi..

hahaha... molek gak idea tuh.. cheers
Back to top Go down
syedzafarullah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 25
Join date : 2013-01-02
Age : 40
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Wed Mar 27, 2013 6:12 am

Salam kekawan semua

Selain daripada M Force, ada ke kedai lain yang mahir dalam Max Sym kita? Setakat ni I tak pernah jumpa dan ada kedai yang tak nak repair/service motor kita....
Thank you
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Wed Apr 03, 2013 6:44 am

syedzafarullah wrote:
Salam kekawan semua

Selain daripada M Force, ada ke kedai lain yang mahir dalam Max Sym kita? Setakat ni I tak pernah jumpa dan ada kedai yang tak nak repair/service motor kita....
Thank you

sy penah tgk maxsym servis kt woksyop mansheng, pudu... albino
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Service interval untuk Sym 400   Today at 12:36 pm

Back to top Go down
 
Service interval untuk Sym 400
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Service interval untuk Sym 400
» Safety Tips untuk dikongsi
» untuk peminat burger!!
» Bengkel untuk baik pulh / clain insurans kemalangan.
» Bengkel untuk repair Honda CG125/150

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal Motor SYM Yang Lain-
Jump to: