Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 kymco downtown 200i

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
neobalanocarpus
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-12-03
Age : 45

PostSubject: kymco downtown 200i   Mon Dec 03, 2012 10:40 am

model ni antara model yg popular kt taiwan dan europe, tgk kt mudah pun dah ada masuk malaysia, saya ada call last week, hrga cash rm15,500.

tgk review over the net mmg agak menarik dgn top quality assured, cuma masalahnya kt sini, kantoi kat dealer, support dan aftersales services saja Sad

gmbar dan detail belum smpat dikongsi, pun begitu kt mudah ada, :)cuma search kymco

ada tak sahabat2 disini yg ada pnglaman pakai model ni.
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Mon Dec 03, 2012 10:44 am

neobalanocarpus wrote:
model ni antara model yg popular kt taiwan dan europe, tgk kt mudah pun dah ada masuk malaysia, saya ada call last week, hrga cash rm15,500.

tgk review over the net mmg agak menarik dgn top quality assured, cuma masalahnya kt sini, kantoi kat dealer, support dan aftersales services saja Sad

gmbar dan detail belum smpat dikongsi, pun begitu kt mudah ada, :)cuma search kymco

ada tak sahabat2 disini yg ada pnglaman pakai model ni.
dah ade sorang sahabat freerider yang pakai Kymco 200i Downtown.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
neobalanocarpus
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-12-03
Age : 45

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Mon Dec 03, 2012 11:11 am

koji wrote:
neobalanocarpus wrote:
model ni antara model yg popular kt taiwan dan europe, tgk kt mudah pun dah ada masuk malaysia, saya ada call last week, hrga cash rm15,500.

tgk review over the net mmg agak menarik dgn top quality assured, cuma masalahnya kt sini, kantoi kat dealer, support dan aftersales services saja Sad

gmbar dan detail belum smpat dikongsi, pun begitu kt mudah ada, :)cuma search kymco

ada tak sahabat2 disini yg ada pnglaman pakai model ni.
dah ade sorang sahabat freerider yang pakai Kymco 200i Downtown.

ic,tq. kena cari owner yg dh pakai ni mnta pndangan skit.. Smile Smile
tgk design dia mmg cun, spec wise pun not bad
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Mon Dec 03, 2012 11:17 am

neobalanocarpus wrote:
koji wrote:
neobalanocarpus wrote:
model ni antara model yg popular kt taiwan dan europe, tgk kt mudah pun dah ada masuk malaysia, saya ada call last week, hrga cash rm15,500.

tgk review over the net mmg agak menarik dgn top quality assured, cuma masalahnya kt sini, kantoi kat dealer, support dan aftersales services saja Sad

gmbar dan detail belum smpat dikongsi, pun begitu kt mudah ada, :)cuma search kymco

ada tak sahabat2 disini yg ada pnglaman pakai model ni.
dah ade sorang sahabat freerider yang pakai Kymco 200i Downtown.

ic,tq. kena cari owner yg dh pakai ni mnta pndangan skit.. Smile Smile
tgk design dia mmg cun, spec wise pun not bad
design dan spec deter lagi dari sym... serba canggih, lampu dah pakai projector tak salah saya, bila malam nampak macam burung hantu punya wajah, like BMW ape ntah... cun bro..tapi kalau sparepart tu tak sure la plak senang ke susah nak dapat mcm sym.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Mon Dec 03, 2012 5:08 pm

Tang spare part payah..yang susah nak citer tue... bro
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Mon Dec 03, 2012 5:09 pm

Tang spare part payah..yang susah nak citer tue... bro
Back to top Go down
Pailang Kem
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2012-09-19
Age : 44
Location : Kg Melaka Bt 9 Cheras

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 04, 2012 4:06 am

rizaly96 wrote:
Tang spare part payah..yang susah nak citer tue... bro

kalau mcm tu ..pakai jer laaaa VTS200..hihihihih Razz
Back to top Go down
rizaly96
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 734
Join date : 2012-08-27
Location : Cheras KL

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 04, 2012 4:40 am

Pailang Kem wrote:
rizaly96 wrote:
Tang spare part payah..yang susah nak citer tue... bro

kalau mcm tu ..pakai jer laaaa VTS200..hihihihih Razz

Kee GTS200..
Pailang kem.. presiden kelabnya...
Back to top Go down
Pailang Kem
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2012-09-19
Age : 44
Location : Kg Melaka Bt 9 Cheras

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 04, 2012 6:21 am

rizaly96 wrote:
Pailang Kem wrote:
rizaly96 wrote:
Tang spare part payah..yang susah nak citer tue... bro

kalau mcm tu ..pakai jer laaaa VTS200..hihihihih Razz

Kee GTS200..
Pailang kem.. presiden kelabnya...

GTS dah jadi sebahagian sejarah derrr Very Happy
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 04, 2012 6:26 am

kalau dah berkenan dengan kymco downtown 200i sambar je bro .. Smile
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
neobalanocarpus
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-12-03
Age : 45

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 04, 2012 8:51 am

tgk dari spec, bntuk dan design mmg berkenan dgn downtown 200i, tp mslhnya nak curi masa ke sana tu agak susah sikit.

skurang2nya masih ada masa lagi beberapa mnggu sblm masuk tahun baru. mana tau kot2 dlm masa trdekat ni ada offer menarik sym 2nd hand bakal ditawarkan..he he

kalau motor baru mmg nak kena tnggu 2013, tp kalau ada 2nd hand yg reliable..insyaallah kalau brkesempatan tgk dan kondisi baik, rasanya boleh sangkut terus kot.. Smile

Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 18, 2012 9:47 am

ada yg comment;
1. sorang owner (m'sia rider) - dier kata lebeh stebel dari elegan 200...
2. obersea oberview (women rider) - best tapi "legroom" limited and tight, resulted cramped. so, saper yg kaki lonjong tu, mslh sket. especially long ride...
Back to top Go down
neobalanocarpus
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 29
Join date : 2012-12-03
Age : 45

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 18, 2012 10:12 am

http://www.mudah.my/Kymco+downtown+200i-19317394.htm

ada sebijik kymco downtown 200 milik otai skuter ada kt mudah. Smile
Back to top Go down
lockheed
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 163
Join date : 2011-07-14
Location : Ipoh-Kajang-Cyberjaya-Segamat

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Dec 18, 2012 11:44 am

masa tt kat taman tun sekali tu, ramai amik kesempatan ngetest muto aliman ni. aku tak de la test ride, tapi test sebagai pillion je (abg rahim klawang yg bawak!)...memang mantap beb...

jenama ni memang cukup gah di negara luar termasuk euro, seperti juga sym. cuma di m'sia masih belum nampak pengedarnya bersungguh mahu mengembangkan jenama ni seperti mana sym...

(pengedar sedia ada memang dah bertapak lama! tapi macam nak tak nak je jual motor kymco kat m'sia...)
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue Mar 12, 2013 5:03 pm

spare part so far kat ritz motor (main distributor) mmg ada... kat sesetengah kedai kat kl ni ada part... tp kena cari la... buat masa skarang masih CBU ... nanti dah jd CKD mcm2 depa downgrade cam SYM ... bila dah ramai pakai byk la part yg masuk nanti ... SYM dulu masa mula2 pun camtu gak ... tp dr review yg aku tgk Kymco Downtown ni lg reliable... ramai kwn2 yg aku dgr nk tukar ke Kymco ni... tp x tau la 200cc ke 500cc
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Wed Mar 13, 2013 5:59 am

Macam okay je Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
wls418
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 130
Join date : 2011-10-22
Location : Jajahan Puchong Prima

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Tue May 07, 2013 12:13 pm

alhamdulillah so far pakai moto ni 2 bulan okay je.
Back to top Go down
jeman
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 32
Join date : 2012-02-04
Age : 46
Location : Taman Sri Gombak

PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Fri Mar 14, 2014 5:22 am

rahim mms kata part  lebih mahal dari sym250, tapi vts part murah tapi hayat pendek je, selalu kena tukar.

ada kes rektifire fail?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kymco downtown 200i   Today at 11:07 pm

Back to top Go down
 
kymco downtown 200i
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» kymco downtown 200i
» Downtown Disney Bear
» Information
» HOLIDAY BOUTIQUE NIGHT BAZAAR IN BRICKELL DOWNTOWN-
» Possible reason for haven bug?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Warung Pak Mat Tempe :: Sembang Motor Selain SYM-
Jump to: